Tangokuningas Tommi Soidinmäen yllättävä uusi aluevaltaus: suunnitteli asukokonaisuuden Linnan juhliin - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningas Tommi Soidinmäen yllättävä uusi aluevaltaus: suunnitteli asukokonaisuuden Linnan juhliin

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.12. 11:33

Vuoden 2004 tangokuningas Tommi Soidinmäki on laajentanut tekemistään musiikista suunnittelijaksi.

Tommi Soidinmäki kruunattiin tangokuninkaaksi 2004. Kuluneiden 15 vuoden aikana Soidinmäki, 36, on laajentanut tekemistään ihan uusille urille.

Juuri nyt suurimmat kiireet aiheuttaa alkava kirkkokiertue, jolla Soidinmäki saa rinnalleen nuoruuden idolinsa Sanin.

– Ihailin nuorena ja ihailen edelleen Sania, joten onhan se nyt polleaa saada esiintyä tämän kaunottaren kanssa, Tommi Soidinmäki sanoo.

Hän on tehnyt kirkkokonsertteja joka vuosi vuodesta 2006 alkaen. Kirkot ovat mieluisa paikka esiintyä.

– Suhteeni uskontoon on vahva. Rukouksen ja uskon voima on kantanut, kun on ollut taas tänäkin vuonna murheita. Usko on lapsuudenkodin peruja, mutta se on vahvistunut entisestään.

Sani ja Tommi Soidinmäki tekevät Joulun tähdet -kirkkokiertueen, joka käynnistyy Pirkkalan kirkosta 9. päivä joulukuuta.

Sani ja Tommi Soidinmäki tekevät Joulun tähdet -kirkkokiertueen, joka käynnistyy Pirkkalan kirkosta 9. päivä joulukuuta.

Tänä vuonna joulukonsertteja tuntuu olevan tavallistakin enemmän. Nähtäväksi jää, riittääkö kaikille kuulijoita.

– En ole huolissani, koska meistä Sanin kanssa pidetään parina. Se tuli nähtyä, kun levytimme pari vuotta sitten yhdessä kappaleen Ensilunta, Soidinmäki perustelee.

Esiintymisiin on mukava suunnata, kun kenkäkin mahtuu taas jalkaan. Pari kuukautta sitten puhelimeen kiiruhtanut laulaja törmäsi jykevään pöytään sellaisella voimalla, että oikean jalan varpaisiin ja jalkapöytään tuli hiusmurtumia.

– Jalalle astuminen teki todella kipeää. Jalka turposi niin paljon, että jouduin vetämään muutamia keikkoja sandaali oikeassa jalassa. Ja vieläkin jalka aristaa.

Tommi Soidinmäki on jo muutaman vuoden suunnitellut koruja ja vaatteita.

Tommi Soidinmäki on jo muutaman vuoden suunnitellut koruja ja vaatteita.

Soidinmäki on jo muutaman vuoden suunnitellut koruja ja vaatteita. Viime vuonna Linnan juhlissa kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon Kaisa-vaimolla oli pukusuunnittelija Iina Naumasen Tommin kanssa yhdessä suunnittelema asu.

– Myös tänä vuonna olemme suunnitelleet yhdessä puvun Linnaan, jonka lisäksi Iinalla on muistaakseni kuusi muuta pukua juhlissa.

Kaksikon yritys on mukana yritystoiminnassa Dubaissa, jonka seurauksena ensi vuonna tarjolle tuodaan uusia mallistoja myös kansainvälisille markkinoille. Sen lisäksi Soidinmäeltä on ilmestynyt tänä vuonna kaksi uutta korusarjaa.

– On kyselty, miten olen uskaltanut lähteä tekemään asioita, joihin ei ole koulutusta. Olen ollut aikanaan epävarma ja koulukiusattu, mutta kääntänyt ne kokemukset voimavaraksi ja uskaltanut yrittää.

Soidinmäki on saanut somen kautta monenlaisia kyselyjä uudesta työstään suunnittelijana.

– Tuntuu hyvältä, että olen voinut rohkaista nuoria ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan.

Tämä joulu kuluu eri tavalla kuin yleensä, sillä laulaja viettää sen laivalla muita viihdyttämässä.

– Olen pyhittänyt joulut perheelle, mutta tällä kertaa tehdään toisin, viisi vuotta naimisissa ollut Soidinmäki kertoo.