Brasilian presidentti syyttää Leonardo DiCapriota Amazonin metsäpaloista: ”Hän antaa rahaa, jotta Amazon palaisi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Brasilian presidentti syyttää Leonardo DiCapriota Amazonin metsäpaloista: ”Hän antaa rahaa, jotta Amazon palaisi”

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.12. 8:54

Brasilian presidentti on syyttänyt hyväntekeväisyysjärjestöjä Amazonin metsäpaloista. Nyt hän syyttää myös Leonardo DiCapriota.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro syyttää metsäpaloista näyttelijä Leonardo DiCapriota. Amazonin alueella on riehunut useita tuhoisia metsäpaloja. Asiasta uutisoivat muun muassa Page Six ja Entertainment Weekly.

Brasilian presidentin mukaan World Wildlife Fund -järjestö olisi maksanut vapaaehtoisille palomiehille siitä, että he ottaisivat valokuvia tulipaloista. Järjestön väitetään käyttäneen kuvia rahan keruun edistämiseen. DiCaprio on tukenut kyseistä avustusjärjestöä. Di Caprio on väitetysti lahjoittanut järjestölle noin 455 000 euroa. Järjestö on kiistänyt Bolsonaron väitteet.

– Leonardo DiCaprioko muka on hyvä tyyppi? Hän antaa rahaa, jotta Amazon palaisi, Bolsonaro sanoi perjantaina yleisölle.

Bolsonaro on aiemmin esittänyt väitteitä siitä, että muu maailma kävisi informaatiosotaa Brasiliaa vastaan.

DiCaprio julkaisi lauantaina Instagram-sivullaan lausunnon, jossa hän kumoaa Bolsonaron väitteet. DiCaprio sanoo olevansa sitoutunut Amazonin kriisin torjuntaan.

– Näinä Amazonin kriisin aikoina tuen Brasilialaisia, jotka työskentelevät luontonsa ja kulttuurisen perintönsä pelastamiseksi, DiCaprio kirjoittaa päivityksessään.

– Vaikka nämä järjestöt ovat tukemisen arvoisia, me emme lahjoittaneet näille järjestöille, DiCaprio kirjoittaa viitaten presidentin syytöksiin.

Leonardo DiCaprio on kiistänyt Brasilian presidentin syytökset.

Leonardo DiCaprio on kiistänyt Brasilian presidentin syytökset.

Sademetsissä ei syty melkein koskaan tulipaloja luonnollisissa olosuhteissa. Brasilialaiset maanviljelijät polttavat sademetsiä ensisijaisesti saadakseen lisää laidunmaita pihvikarjalle ja erityisesti rehusoijan kasvatukseen.

Brasilian presidenttiä Jair Bolsonaroa on syytetty Amazonin tuhosta. Kriitikoiden mielestä Bolsonaro ei ole tehnyt oikeastaan mitään hillitäkseen paloja. Bolsonaro itse on syyttänyt ympäristöjärjestöjä palojen sytyttämisestä.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro syyttää Hollywood-näyttelijää Amazonin metsäpaloista.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro syyttää Hollywood-näyttelijää Amazonin metsäpaloista.