Jeffrey Epsteiniin liittyvä skandaali laajeni Norjaan – kruununprinsessa Mette-Marit pahoittelee tapailua seksituomion jälkeen

Kruununprinsessan kerrotaan myös vierailleen seksirikoksista tuomitun miljonäärin kotona Yhdysvalloissa.

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit on tavannut Epsteinia tämän saaman tuomion jälkeen.

2.12.2019 20:38

Seksirikoksista syytettyyn monimiljonääriin Jeffrey Epsteiniin liittyvä skandaali laajeni maanantaina Norjaan, kun kruununprinsessa Mette-Maritin paljastettiin tavanneen Epsteinia useaan otteeseen tämän saaman rikostuomion jälkeen.

Asiasta uutisoi norjalainen talouslehti Dagens Næringsliv, joka kertoo Norjan hovin vahvistaneen tapaamiset. Lehden mukaan Epstein ja Mette-Marit tapasivat vuosien varrella myös Epsteinin kotona Yhdysvalloissa ja Oslossa vuosina 2011 ja 2013.

Epstein sai vuonna 2008 tuomion hyväksikäytöstä myönnettyään maksaneensa seksistä alaikäiselle. Tapaamiset kruununprinsessan kanssa siis tapahtuivat rikostuomion jälkeen.

Norjan hovin DN:lle toimittamassa lausunnossa Mette-Marit pahoittelee yhteydenpitoa Epsteiniin ja väittää olleensa tietämätön tämän rikostaustasta.

– En olisi koskaan ollut missään tekemisissä Epsteinin kanssa jos olisin ollut tietoinen hänen tekemiensä rikosten vakavuudesta. Minun olisi pitänyt tutkia Epsteinin taustaa ja kadun sitä etten tehnyt niin, Mette-Marit sanoo hovin lehdelle toimittamassa lausunnossa.

Mette-Marit ja Haakon.

Epstein selvisi vuonna 2008 saamastaan tuomiosta yhden vuoden vankeusrangaistuksella. Tämän vuoden elokuussa Epstein teki itsemurhan tutkintavankilassa saatuaan aiemmin syytteet alaikäisten hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta.

Erittäin vaikutusvaltaisen ja hyvin verkostoituneen Epsteinin ystäväpiiriin kuului suuri määrä maailman maiden johtajia, kuten presidentit Bill Clinton ja Donald Trump. Norjalaisen VG:n mukaan Clinton lensi Epsteinin kanssa tämän yksityiskoneella Osloon entisen presidentin Norjan-vierailulle vuonna 2003.

Prinssi Andrew ei ole päässyt pakoon skandaalia.

Britannian prinssi Andrew on joutunut selittämään viihtymistään Epsteinin seurassa hyväksikäyttötuomion jälkeen.

Epsteiniin liittyvässä pedofiliavyyhdissä tärkeäksi todistajaksi noussut Virginia Giuffre on myös syyttänyt Andrew’n raiskanneen hänet ja hyväksikäyttäneen häntä alaikäisenä. Britannian yleisradioyhtiö BBC lähettää maanantai-iltana Giuffren haastattelun, jonka odotetaan tekevän Andrew’n tilanteesta vielä tukalamman.

Norjan hovi kertoo DN:lle kruununprinsessan tavanneen Epsteinin yhteisten tuttavien kautta. Samaa ovat sanoneet monet muut Epsteiniin yhdistetyt tunnetut henkilöt.

Hovin mukaan tapaamisia oli useita ja useimmat niistä tapahtuivat sosiaalisissa tilaisuuksissa. Useimmat tapaamisista tapahtuivat Yhdysvalloissa, mutta kaksikko tapasi myös Norjassa.

DN:lle lähettämässään sähköpostissa Mette-Marit korostaa toimineensa pitkään kansainvälisten terveysasioiden parissa, perehtyen myös naisten ja lasten seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamaan vahinkoon.

– Meidän kaikkien vastuullamme on taistella seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan ja tukea sen uhreja, ja haluan osoittaa syvintä myötätuntoani ja tukeani Jeffrey Epsteinin uhreille, hän kirjoittaa lehden mukaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?