Reino Nordinin ikimuistoisimpiin joulumuistoihin kuuluu riita kalkkunan syömisestä – perheen joulupukkina on useana vuonna ilostuttanut Esko Eerikäinen - Viihde - Ilta-Sanomat

Reino Nordinin ikimuistoisimpiin joulumuistoihin kuuluu riita kalkkunan syömisestä – perheen joulupukkina on useana vuonna ilostuttanut Esko Eerikäinen

Reino ja Maria Nordinin perheen joulupukkina on jo useampana jouluna toiminut Esko Eerikäinen.

Reino ja Maria Nordinin perheen joulupukkina on jo useampana jouluna toiminut Esko Eerikäinen.

Julkaistu: 2.12. 13:28

Reino Nordin kertoi, että perheen joulupukkina on useana vuonna ollut radiojuontaja Esko Eerikäinen.

Reino Nordin, 36, vieraili torstaina Radio Aallon iltapäivässä kertomassa tulevasta kiertueestaan, joulustaan ja perheensä joulusta. Haastattelussa Reino kertoi juontaja Jenni Alexandrovalle perheensä joulunvietosta, joka on myös boheemissa Nordinien perheessä rauhoittumisen aikaa.

Haastattelussa Reino kertoo suhteestaan uskontoon ja jumalaan.

– Mä koen, että ne ovat osa meidän kaikkien elämää. Olen käynyt läpi kaikenlaisia vaiheita, Nordin sanoo.

– Tietoisuus jotenkin herättää semmoisen ongelman meissä, että meistä vain tulee jotenkin uskovaisia, ihan kaikista. Ja vaikka sä olisit kuinka ateisti, niin siellä on paljon sellaista, mitä tiede ei vielä nää. Mä en näe siinä mitään ongelmaa, siinä tieteen ja uskonnon henkisyyden rajapinnassa.

Reino Nordinin mielestä ikimuistoisimpia ovat olleet viime vuosien joulut.

Reino Nordinin mielestä ikimuistoisimpia ovat olleet viime vuosien joulut.

Ihan perinteisessä mielessä Reino ei ole uskonnollinen.

– En ole ikinä uskonut sellaiseen taivas ja helvetti käsitykseen. Totta kai pelotellaan, mutta minusta se on enemmän sellaista vallankäyttöä. Olen ihan lapsesta asti nähnyt sen läpi.

– Enemmän uskon ihmisen kykyyn olla jumalallinen, jos se haluaa. Uskon ihmisen kykyyn tehdä oikein ja olla moraalinen.

Jenni ja Reino keskustelivat Nordinien perheen joulunvietosta. Reino on naimisissa Maria Nordinin kanssa ja pariskunnalla on kolme yhteistä lasta. Reinolla on lisäksi yksi lapsi aiemmasta suhteestaan.

– Joulu on enenevässä määrin sellainen rauhan ja perheen kanssa pesään käpertymisen juhla. Siinä on jotain maagista erityisesti meille suomalaiselle, kun kuvittelemme olevamme jokin joulupukin kansa.

Reinon mukaan lahjoja ei Nordinien perheessä ylenpalttisesti jaeta.

– Lapsena jouluun liittyi mieletön jännitys, mutta sitä vähän sumensi se lahjabisnes. Meillä lahjakulttuuri on tosi minimaallista. Jos jotain tarvitsee, sen voi antaa.

Muitakin jouluperinteitä perheellä on ja jouluruoka on osa joulunviettoa.

– Me syödään iso kalkkuna. Maria osaa laittaa todella hyvän kalkkunan. Se on joka vuosi vain parempi. Nyt se kyllä alkoi vihjailemaan, että mentäisiinkö sittenkin vain kuitenkin johonkin joulubrunssille, että voi olla, että koko kalkkunan laitto kaatuu kohta mun käsiin, Reino nauraa.

Jenni kysyy Reinolta, uskovatko pariskunnan lapset joulupukkiin.

– On ne uskoneet ja meillä on käynyt sellainen joulupukki kuin Esko Eerikäinen, Reino nauraa.

Esko Eerikäinen on ollut useana vuonna osa Nordinien perheen joulua.

Esko Eerikäinen on ollut useana vuonna osa Nordinien perheen joulua.

Esko saa Reinolta kehuja suorituksestaan joulupukkina.

– Se on niin sika hyvä joulupukki, plus se puhuu vähän espanjaa. Hän on tosiaan käynyt meillä ja nyt ollaan vähän niillä rajoilla, etten tiedä, uskovatko he enää.

– Se mikä Eskossa on ollut siistiä on se, että hän istuu siinä myös hetken aikaa. Lapset laulaa, jännittää ja tekee temppuja.

Myös tulevaisuudessa Esko saattaa olla perheen joulunviettoon tervetullut.

– Jos Esko on taas pukkirundilla, niin kutsutaan se ehkä taas pyörähtämään.

Reinon mukaan hänen perheensä jouluvietto on rennompaa kuin monissa muissa perheissä.

Maria Nordin kirjoittaa suosittua blogia.

Maria Nordin kirjoittaa suosittua blogia.

– Monilla on paljon kaikkia perinteitä ja kaikkea. Meillä on kuitenkin tällainen sekalainen boheemi perhe, niin tosi vähän riittää hyvään jouluun. Syödään ja ehkä katsotaan jokin leffa.

Parhaat joulunsa Reino kertoo viettäneensä ihan viime vuosina.

– Ikimuistoisimpia juttuja on ollut muun muassa riita siitä, voiko kalkkunaa syödä sinapin kanssa. Mun mielestä voi, mutta Marin mielestä sen pitää olla se luumukastike. Siitä vähän riidellään ja silti hyvin menee. Toinen juttu on se, kun lapset kerrankin syövät paljon valittamatta. Se on joulussa mahtavaa nähdä.

Reino ja Maria ovat olleet yhdessä 13 vuotta. Viime vuonna 10-vuotishääpäiväänsä viettänyt pariskunta tapasi aikoinaan ravintolassa, kun Reino oli mennyt juttelemaan Marialle.

Reino paljasti vuonna 2018 Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Maria Veitolalle oltuaan tuolloin vielä naimisissa edellisen vaimonsa kanssa.

Räväköistä blogiteksteistään tunnettu Maria Nordin kertoi viime kesänä Me Naisten haastattelussa oltuaan monta kertaa vähällä jättää miehensä. Reinon raitistuminen kuitenkin muutti kaiken. Nordin sanoi olevansa kiitollinen, ettei jättänyt miestään.

Reino ja Maria Nordin yhdessä Emma-gaalassa vuonna 2017.

Reino ja Maria Nordin yhdessä Emma-gaalassa vuonna 2017.

– Olen aivan häkeltynyt siitä ihmisestä, joka Reinosta on kuoriutunut. Koko suhteemme ajan minulla on ollut aavistus siitä, millainen ihminen hän todella on. Nyt näen hänen aidon, upean persoonansa päivä päivältä kirkkaammin.

Myös Reino kehui vaimoaan viime syksynä Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Maria on niin ihana. Ei sellaista ole olemassa toista, Reino huokaa.

– Siinä on kyllä niin omituinen persoona, ettei ole paremmasta väliä. Se on uskomaton, nerokas muija ja himmeä mutsi. Tylsää meillä ei ole koskaan.