Jättiyllätys! Sunrise Avenue -yhtye lopettaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Sunrise Avenue -yhtye lopettaa

Julkaistu: 2.12.2019 10:03, Päivitetty 2.12.2019 10:49

Supersuosittu Sunrise Avenue -yhtye lopettaa. Bändi soittaa viimeisen keikkansa Helsingin Olympiastadionilla ensi elokuussa.

Vuonna 2002 aloittaneen Sunrise Avenuen tarina päättyy, kun bändi lopettaa toimintansa.

Asiasta kerrottiin maanantaina, kun yhtye järjesti tiedotustilaisuuden asiasta Helsingin hotelli Clarionissa.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Samu Haberin luotsaama bändi tekee viimeisen Thank You for Everything -kiertueensa ensi kesänä eri puolilla Eurooppaa. Kiertue päättyy Helsingin Olympiastadionille, jossa nähdään Sunrise Avenuen viimeinen keikka 15. elokuuta 2020.

Kuvituskuva

Vuonna 2002 perustettu Sunrise Avenue on noussut valtavaksi ilmiöksi Keski-Euroopassa ja etenkin Saksassa. Yhtye esiintyy maassa valtavilla stadioneilla ja he ovat koko kansan supertähtiä. Samu Haber on toiminut Saksan Voicen tuomarina ja hänestä on tullut sen myötä maassa myös suosittu tv-kasvo.

Haberin lisäksi Sunrise Avenuen riveihin kuuluvat Sami Osala, Riku Rajamaa, Raul Ruutu ja Osmo Ikonen.

Sunrise Avenue on julkaissut viisi albumia, joista viimeisin Heartbreak Century ilmestyi kaksi vuotta sitten. Samana vuonna Haber nähtiin ensimäistä kertaa Vain elämää -sarjassa sen kuudennella tuotantokaudella, joka kuvattiin Espanjassa.

Tänä syksynä Haber osallistui sarjaan uudelleen sen 10. tuotantokauden kunniaksi. Hän kertoi ohjelmassa siitä, miten hän uhrasi hänelle tärkeitä asioita tavoitellakseen unelmaansa ja panostaakseen täysillä Sunrise Avenuen menestykseen.

– Kun meidän eka levy oli valmis ja menossa pihalle, olin kihloissa. Ehkä pelkäsin, että jos en lähde tuonne maailmaan nyt pää edellä, ehkä se ei koskaan... Että vitsi, kun on kiintynyt toiseen ihmiseen, mutta jossain solussa tietää, että nämä tiet ei tule menemään samaan paikkaan, vaikka haluaisi. Siitä tuli suru ja raivo, Haber kertoi tv:ssä.

Tuoreimmat osastosta