Ismo Leikola julkaisi Instagramissa suomalaisautoilijoille tutun kuvan – havainnollistaa vitsikkäästi, miten nopeuskamerat voi välttää talvella - Viihde - Ilta-Sanomat

Ismo Leikola julkaisi Instagramissa suomalaisautoilijoille tutun kuvan – havainnollistaa vitsikkäästi, miten nopeuskamerat voi välttää talvella

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.12.2019 7:12

Koomikko Ismo Leikola keksi, miten välttää nopeuskamerat.

Koomikko Ismo Leikola on ahkera Instagram-käyttäjä, jolta löytyy innokkaita seuraajia niin Suomesta kuin Yhdysvalloistakin. Leikola on asunut jo pitkään Los Angelesissa ja luonut uraa Yhdysvalloissa.

Tällä hetkellä koomikko viettää kuitenkin aikaa Suomessa. Hän julkaisi Instagram-tilillään sunnuntaina kuvan, jolla hän havainnollistaa, miten Suomen talvessa voi vältellä nopeuskameroita.

Kuvassa komeilee auto, jonka keula on sohjon, jään ja lumen peitossa niin pahoin, ettei sen rekisterikilpeä näy lainkaan. Tilanne on tuttu monelle suomalaisautoilijalle.

– Suomi on peitetty nopeuskameroilla. Onneksi nyt on tarpeeksi paljon lunta, että sillä voi peittää rekisterikilvet. Wohoo! Leikola iloitsee kuvatekstissä.

Kuva on kirvoittanut Leikolan faneilta useita kommentteja. Osa nauraa sille vedet silmissä ja osa taas epäilee, ettei Leikola pääsisi ylinopeutta ajaessaan kuin koira veräjästä.

– Ei auta ne tunnistaa sun naaman, naureskelee eräs kommentoija.

– Otappa tost nyt selvää, jatkaa toinen.

– Hmmm.. Suunnitellaanko täällä rötöksiä? epäilee kolmas.

– Jaa ei siis talvirajoituksia, neljäs tietää.

Leikola on viettänyt aikaa Suomessa, sillä hän keikkaili ympäri maata marraskuun ajan ja esiintyy vielä joulukuussa Jyväskylässä.

Koomikko on nykyään melko harvinainen vieras kotimaassaan, sillä hän on viime vuosina keskittynyt lähinnä uraansa Yhdysvalloissa. Leikola on päässyt esiintymään suosittuihin tv-ohjelmiin ja tehnyt runsaasti stand up -keikkoja.

Leikolan huumori on uponnut amerikkalaisiin, sillä hän on vitsaillut muun muassa englannin kielen erikoisista ilmaisuista ulkomaalaisen näkökulmasta ja nostanut esille yhdysvaltalaisen tapakulttuurin outouksia.

Etenkin Leikolan takamusvitsit ovat naurattaneet maassa, sillä hän on havainnollistanut ass-sanan erikoisia käyttötarkoituksia. Marraskuussa Leikola vieraili palkitussa Here & Now -radio-ohjelmassa ja havainnollisti, miten outo ass-sana hänen mielestään on.

Kuvituskuva

Leikola vitsaili juontaja Jeremy Hobsonille siitä, kuinka kyseinen sana ei usein tarkoita yhtään mitään, mutta amerikkalaiset käyttävät sitä silti jatkuvasti.

– Yritin tajuta, mitä sana ”ass” tarkoittaa ja ymmärsin, että toisinaan se ei tarkoita yhtään mitään. Kuten esimerkiksi ”long-ass flight”. Se on sama sana ilman sanaa ”ass”. Pitkä lento, Leikola nauroi.

– Suosikkini on ”grown-ass man”. Eli aikuinen mies. Minun korvaani se kuulosti siltä, että vain takapuoli on kasvanut, mutta se onkin koko mies, koomikko vitsaili.

Tuoreimmat osastosta