Youtube teki Tanya Burrista miljonäärin 10 vuotta sitten – nyt hän kertoo, kuinka elämä sometähtenä lopulta hajotti hänet - Viihde - Ilta-Sanomat

Youtube teki Tanya Burrista miljonäärin 10 vuotta sitten – nyt hän kertoo, kuinka elämä sometähtenä lopulta hajotti hänet

Tanya Burr on yksi Iso-Britannian seuratuimmista sosiaalisen median vaikuttajista.

Tanya Burr on yksi Iso-Britannian seuratuimmista sosiaalisen median vaikuttajista.

Julkaistu: 1.12.2019 16:06

Tanya Burr nousi megajulkkikseksi Youtube-videoillaan. Tuoreessa haastattelussa hän kertoo, millaista elämä miljoonien seuraamana sometähtenä oikeasti on.

Tanya Burr, 30, julkaisi ensimmäisen videonsa Youtubessa yli kymmenen vuotta sitten. Kyseinen video oli meikkitutoriaali, jossa Tanya opetti seuraajiaan, miten tehdään täydellinen kopio Gossip Girl -hahmo Serena Van Der Woodsenin ikonisesta meikistä.

Tanyan suosio lähti videon julkaisemisen myötä räjähdysmäiseen kasvuun. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin naisen Youtube-kanavalla on 3,45 miljoonaa tilaajaa ja hänen Instagram-tilillään on lähes yhtä monta seuraajaa. Tänä vuonna nainen kuitenkin päätti monien yllätykseksi lopettaa Youtube-videoiden tekemisen.

Hiljattain Telegraphille antamassaan haastattelussa Tanya kertoo kuluneen vuoden olleen hänen tähänastisen elämänsä raskain. Kohdalle on osunut useampi vastoinkäyminen, vaikka ne eivät aina ole näkyneet naisen lukuisille seuraajille asti.

– Tänä vuonna elämässä on ollut paljon alamäkiä. Se on ollut todella vaikeaa, Tanya kertoo Telegraphille.

Tanyaa pidetään yhtenä Iso-Britannian ensimmäisistä ”sometähdistä”. Kun hän päätti lopettaa Youtube-videoiden tekemisen puoli vuotta sitten, oli se shokki naisen suurelle seuraajajoukolle. Telegraphille antamassaan haastattelussa Tanya tunnustaa, ettei yksinkertaisesti nauttinut enää videoiden tekemisestä ja päätyi siksi lopettamaan. Nainen on myös poistanut merkittävän osan vanhoista videoistaan.

– Viimeisten viiden vuoden aikana olen ollut huomattavasti yksityisempi sosiaalisessa mediassa, enkä ole jakanut niin paljon elämästäni. Se on todella tärkeää mielenterveydelle, että olet sinut sen kanssa, kuinka paljon annat itsestäsi. Tämä pätee myös niihin, jotka eivät ole julkisuudessa, Tanya pohtii.

Myös Tanya on toisinaan joutunut painimaan mielenterveytensä kanssa. Vuosien varrella hän on kärsinyt paniikkikohtauksista, masennuksesta sekä ahdistuksesta.

– On todellakin ollut sellaisia ajanjaksoja, kun sosiaalinen media ei ole ollut minulle hyväksi. Kärsin edelleen masennuksesta ja ahdistuksesta. Saatan voida hyvin puolen vuoden ajan, sitten on taas vaikeampaa, hän kertoo.

Tanya Burr helmikuussa.

Tanya Burr helmikuussa.

Maaliskuussa Tanya kertoi eroavansa aviomiehestään Jim Chapmanista. Pariskunta ehti olla yhdessä yli 12 vuoden ajan ja naimisiin he menivät vuonna 2015. Myös Jim on hyvin tunnettu sosiaalisessa mediassa ja paria tituleerattiin usein julkisuudessa ”Youtuben unelmapariksi”.

– Halusin vain teidän kaikkien tietävän, että muutama viikko sitten Jim ja minä teimme tuskallisen päätöksen jatkaa elämäämme erillään. Kunnioitamme ja rakastamme toisiamme ja tulemme olemaan ystäviä ikuisesti, Tanya kertoi erostaan Instagramissa maaliskuussa.

Eron seurauksena Tanya joutui muuttamaan pois pariskunnan yhteisestä kodista, joka sijaitsi Lontoon Fulhamissa. Telegraphille antamassaan haastattelussa Tanya tunnusti, että julkisuudessa eläminen on toisinaan ollut yksinkertaisesti kamalaa. Erityisesti silloin, kun elämässä tapahtuu avioeron kaltaisia asioita.

– En ikinä tajunnut, että näin moni ihminen tietäisi kuka olen, joten kuvasin todella henkilökohtaista materiaalia. Sitten joku kysyi minulta, että ymmärränkö, että kaikki nämä ihmiset katsovat videoitani. Jos jaat parisuhteesi netissä, kaikki haluavat tietää siitä kaiken. Se ei vain ole minua varten, hän tilitti.

– En ole vihainen kellekään. Ihmiset ovat vain ihmisiä. Mutta se on vaikeaa ja kamalaa. En enää ikinä aio googlettaa itseäni. Millään muulla ei ole väliä kuin sillä, mitä minä ja Jim itse ajattelemme asioista. Hän on edelleen paras ystäväni – hän on ollut paras ystäväni viimeiset 12 vuotta. Mutta ihmiset haluavat draamaa, nainen jatkoi.

Tanyan ja Jimin yhteenlaskettu omaisuus ennen avioeroa oli huimat neljä miljoonaa puntaa ja ulkopuolisen silmiin heidän elämänsä kahden miljoonan arvoisessa omakotitalossa vaikutti täydelliseltä. Youtube-videoillaan he viihtyivät usein yhdessä toisen Youtube-superparin, Zoe Suggin ja Alfie Dayesin kanssa.

Luovuttuaan urastaan Youtuben puolella Tanya on työllistänyt itsensä pääosin Instagramin avulla. Jo useamman vuoden ajan nainen on myös yrittänyt lyödä läpi näyttelijänä ja hän on tehnyt useita pieniä rooleja tv-sarjoissa sekä elokuvissa.

– Haluan työskennellä näyttelijänä jatkossa. En välitä, saanko isoja Hollywood-rooleja, mutta haluaisin työskennellä myös teatterin parissa, hän haaveilee.

– Mutta oikeasti haluaisin vain olla onnellinen.

Tuoreimmat osastosta