Etelä-Korean seksivideoepidemia ”molka” syvenee – kaksi kuuluisaa K-Pop-tähteä sai pitkän vankeustuomion vastenmielisestä teosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Etelä-Korean seksivideoepidemia ”molka” syvenee – kaksi kuuluisaa K-Pop-tähteä sai pitkän vankeustuomion vastenmielisestä teosta

Artistit tuomittiin vankeuteen raiskauksista. Toinen heistä sai lisäksi tuomion salakatselusta.

Kuvassa keskellä salakatselusta ja joukkoraiskauksesta tuomittu korealainen Jung Joon-young.­

30.11.2019 21:29 | Päivitetty 30.11.2019 21:34

Kaksi suosittua K-Pop-artistia on tuomittu vankilaan raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta Etelä-Koreassa. Uutispalvelu CNN:n mukaan kyseessä on maata ravistelevan hyväksikäyttöskandaalin viimeisin käänne.

Jung Joon-young, 30, pidätettiin maaliskuussa ja hänet tuomittiin perjantaina kuudeksi vuodeksi vankeuteen naisen raiskauksesta ja huumaamisesta. Nainen oli puolustuskyvyttömässä tilassa.

Jung todettiin syylliseksi myös salakatseluun. Hän videoi naista raiskauksen aikana lupaa kysymättä ja jakoi materiaalia netissä ryhmäkeskustelussa.

Choi Jong-hoon, 30, joka on entinen eteläkorealaisen poikabändi FT Islandin jäsen, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta.

Varietyn mukaan kyseessä oli kaksi erillistä joukkoraiskausta, joissa molemmissa uhrit oli huumattu ja puolustuskyvyttömässä tilassa.

Jung Joon-young (keskellä) vangittiin maaliskuussa.­

Rikokset tulivat ilmi viime maaliskuussa niin kutsutun Burning Sun -skandaalin yhteydessä. Burning Sun on ylellinen yökerho soulissa Gangnamin hienostoalueella. Paljastui, että yökerhossa harjoitettiin lahjontaa, väkivaltaa, prostituoitujen välittämistä VIP-asiakkaille, raiskauksia ja huumeiden käyttöä.

Etelä-korean poliisi vahvisti, että tuomiot saaneet artistit olivat mukana kymmenen hengen ryhmäkeskustelussa, joka liittyi yökerhon tapaukseen. Viestiketjussa oli mukana tunnettuja korealaisia julkkiksia.

K-Pop-tähtien tuomiot ovat vain jäävuoren huippu, mitä tulee Etelä-Koreaa ravistelevaan raiskaus- ja salakatseluvyyhtiin. Salaa kuvatut seksivideot ja muut tirkistelyvideot ovat maassa valtava ongelma.

Pornon tuottaminen ja levittäminen on Etelä-Koreassa laitonta. Sen johdosta salakuvaus yleistyy maassa vuosi vuodelta. Epidemiaa kutsutaan maassa nimellä ”molka”.

Aiemmin kerrottiin, että maassa tunnettu tv-tähti Kim Sung-joon joutui irtisanoutumaan SBS-kanavalta salakuvaamisen takia. Hänen syytettiin salakuvaavan naisia metrossa. Poliisin mukaan tv-tähti otti puhelimellaan salaa kuvia naisten hameiden alta.

Kuvassa tunnettu K-Pop-tähti Choi Jong-hoon, joka tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen.­

Etelä-Korean salakatseluepidemia on noussut kansainvälisiin uutisiin varsinkin sen jälkeen, kun vasta 28-vuotias K-Pop-tähti Goo Hara löydettiin kuolleena omasta kodistaan marraskuussa. Kuolinsyytä ei ole vielä vahvistettu, mutta syyksi epäillään itsemurhaa. Goo Hara yritti itsemurhaa jo aiemmin toukokuussa. Hän oli kertonut julkisuudessa sairastavansa masennusta.

Hara joutui viime vuonna salakuvaamiskohun keskelle, kun ex-poikaystävä uhkasi julkaista tähdestä salaa kuvatun seksivideon. Ex-kumppani sai elokuussa vankeusrangaistuksen väkivaltaisesta hyökkäyksestä ja tähden kiristämisestä.

Tarkennettu artikkelia tuomioiden osalta kello 21.32.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?