Kimi Räikkösen Paula-äiti kertoo perheen erityisestä elämästä – Rianna, 2, ja Robin, 4, pitävät mumminsa kiireisenä: ”Saa olla silmät selässäkin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen Paula-äiti kertoo perheen erityisestä elämästä – Rianna, 2, ja Robin, 4, pitävät mumminsa kiireisenä: ”Saa olla silmät selässäkin”

Kimi Räikkösen Paula-äiti saapui veljenpoikansa elokuvan ensi-iltaan ja kertoi, kuinka tärkeitä hänelle ovat suku, perhe ja etenkin lastenlapset.

Paula Räikkönen (vas.) nauttii siitä, että saa auttaa perhettään ja sukulaisiaan ja viettää aikaa heidän kanssaan. Hänen silmäteriään ovat lapsenlapset Robin ja Rianna sekä Kimi Räikkösen Rami-veljen teini-ikäiset pojat.­

30.11.2019 10:20

Syyskuussa Ilta-Sanomat uutisoi, että Kimi Räikkönen on lähtenyt rahallisesti tukemaan elokuvantekijä Pauli Pietilän ja Eemeli Kelokorven uutta lyhytelokuvaa. Samaisessa uutisessa kerrottiin, että mukana on myös Kimin äiti Paula Räikkönen ja että Räikkösen perheen yhteys elokuvaan on se, että he ovat sukua Pauli Pietilälle.

Jo seitsemänvuotiaana lahjaksi saamansa videokameran myötä elokuvanteosta kiinnostunut Pauli kertoo nyt Ilta-Sanomille, että sukulaisten tuki on ollut tärkeä hänen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Eemeli Kelokorven Alina-elokuvalle.

– Kaikki tuki on tärkeää, mutta toki olemme iloisia, että Paula lähti heti mukaan ja saimme minimitavoitteemme täytettyä. Kimin mukaantulo toi siinä mielessä helpotusta, että pystyimme tekemään elokuvaa vapaammin, Espoon Omniasta aikoinaan media-assistentiksi valmistunut ja Tampereen Mediapoliksessa opiskeleva Pauli kiittelee.

Paula Räikkönen puolestaan sanoo olevansa iloinen siitä, että pystyy auttamaan nuoria heidän unelmissaan.

– Kiva, kun pystyy auttamaan sukulaisia, Paula sanoo.

Tuottaja-käsikirjoittaja Pauli Pietilä ja käsikirjoittaja-ohjaaja Eemeli Kelokorpi sekä Alinaa näyttelevä Sofia Voltti sekä toista pääosaa esittävä Janina Taurinen uusimman lyhytelokuvansa ensi-illassa.­

Pauli kertoo heidän tehneen aiemmin jo yhden lyhytfilmin, mutta draamaksi luokitellun Alinan kanssa he toivovat pääsevänsä myös elokuvafestivaaleille.

– Tavoitteemme on saada Alina esille mahdollisimman näyttävästi. Toivommekin voivamme tehdä lisää elokuvia – jopa täyspitkiä, musiikkivideoitakin tehnyt Pauli paljastaa.

Edelleen perheen kotitalossa Karhusuolla asuva Paula Räikkönen avaa hieman yksityiselämäänsäkin Ilta-Sanomille. Hän kertoo seuraavansa innolla lastenlastensa ja sukulaistensa tekemisiä. Hän on aidon onnellinen siitä, että voi omalla pienellä panoksellaan edesauttaa jälkipolven unelmien toteuttamisessa.

Energinen nainen puhuukin läheisistään kauniisti, mutta toki omien lasten ja lastenlasten tekemiset kiinnostavat erityisesti. Paula Räikkönen sanoo olevansa onnellinen heistä kaikista.

– Olen onnellinen ja kiitollinen molemmista pojistani ja isoäitiys on ihanaa, hän herkistyy.

Pauli Pietilän isä, Markku Pietilä ja hänen siskonsa, Kimin äiti Paula Räikkönen saapuivat tukemaan nuoria Alinan ensi-iltaan.­

Kimillä on Minttu-vaimo ja Rianna-tytär sekä Robin-poika, Ramilla ja hänen Krisse-vaimollaan on kaksi jo teini-ikäistä poikaa Tiitus ja Justus. Räikkösten koko perhe on tiivis yhteisö ja he ovat alati yhteydessä.

– Vaikka Ramin pojat ovat jo 15- ja 14-vuotiaita, tapaamme viikoittain ja käymme syömässä, hän kertoo onnellisena.

Paula myöntää näkevänsä vähemmän Kimiä ja tämän perhettä, sillä perhe asuu Sveitsissä. Onneksi puhelimet ja Skype-yhteydet toimivat. Paula kuitenkin painottaa voivansa lentää Sveitsiin koska tahansa viettämään aikaansa Kimin perheen kanssa. Hän uumoilee, että ehkä vuoden kuluttua Kimillä ja tämän perheellä on entistä enemmän aikaa.

Minttu ja Rianna F1-kisassa Abu Dhabissa viime vuonna.­

Paula naurahtaakin odottavansa vuoden 2020 loppua mielenkiinnolla.

– Odotan, että ensi vuosi olisi Kimin viimeinen formuloissa. Elämäni on nimittäin jo vuosikausia ollut pelkkää aikatauluttamista, sillä olen katsonut kaikki F1-harjoitukset, aika-ajot ja kisat. Voisi vuonna 2021 ottaa jo hieman rennommin, hän naurahtaa.

Kimin veli Rami on jo aikaa sitten jättänyt rallin ja keskittynyt poikaansa Titukseen ja tämän motocrossharrastukseen. Vanhempi pojista, Julius puolestaan on mukana cheerleader-toiminnassa ja kilpaileekin lajissa.

Myös 4-vuotias Robin on innostunut autourheilusta.­

Kimin vapaa-aika kuluu perheen parissa. Onnellinen perheenisä ohjaa nykyään myös aika paljon Robin-poikaansa tämän kartingharrastuksessa.

– Robin hurahti viime kesänä kertaheitolla kartingiin ja nyt Kimin nuoruudessa alkanut pörinä jatkuu hänessä. Riannakin on reipas ja vauhdikas tyttö, Paula kuvailee Kimin lapsia.

Puhuessaan kaikista lastenlapsistaan Paula Räikkösen ääni on pehmeä ja rakastava. Ramin lapset ovat jo sen ikäisiä, että heillä on omat juttunsa, mutta Kimin pienokaiset telmivät mielellään niin Porkkalan huvilalla kuin kotonaan.

– Rianna ja Robin ovat niin vilkkaita, että mummilla saa olla silmät selässäkin, Paula Räikkönen velmuilee.

Kimi ja Minttu Räikkönen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?