Tasavallan presidentin kanslia: Heikki Kuulan julkaisema kuva Linnan juhlien kutsusta ei näytä aidolta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tasavallan presidentin kanslia: Heikki Kuulan julkaisema kuva Linnan juhlien kutsusta ei näytä aidolta

Heikki Kuula julkaisi kuvan kutsustaan Instagramissa perjantaina.

Heikki Kuula julkaisi kuvan kutsustaan Instagramissa perjantaina.

Julkaistu: 29.11. 20:04, Päivitetty 29.11. 23:36

Tasavallan presidentin kansliasta todetaan, että Heikki Kuulan vastaanottama kutsu ei näytä aidolta.

Muusikko Heikki Kuula iloitsi perjantaina sosiaalisessa mediassa saaneensa kutsun Linnan juhliin. Muun muassa Teflon Brothers -yhtyeestä tuttu artisti jakoi kuvan kutsusta omalla Instagram-tilillään.

– 6.12, räppäri kirjoitti kuvatekstissään viitaten Suomen itsenäisyyspäivään.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan kyseinen Kuulan vastaanottama kutsu ei kuitenkaan olisi aito. Myös Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan Ilta-Sanomille, että kuvan kutsu ei näytä aidolta.

– Kyseisessä kuvassa oleva kutsu ei näytä aidolta, Tasavallan presidentin kansliasta todetaan.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Heikki Kuulaa kommentoimaan tapausta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana tänä vuonna on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Presidenttipari on ilmoittanut haluavansa huomioida henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

Aiemmin kutsun Linnan juhliin tänä vuonna sai muun muassa Radio Rockilta tuttu juontaja Harri Moisio. Alla voit nähdä kuvan Moision vastaanottamasta kutsusta.

Tältä näyttää Harri Moision vastaanottama kutsu Linnan juhliin.

Tältä näyttää Harri Moision vastaanottama kutsu Linnan juhliin.

Linnan juhlien kutsut ovat aiemminkin herättäneet epäilyksiä vuosien saatossa. Esimerkiksi vuoden 2008 Linnan juhliin väärennetyn kutsun vastaanotti useampi henkilö. MTV:n marraskuussa julkaisemassa artikkelissa kerrotaankin, mistä aidon kutsun tunnistaa.

MTV:n mukaan jokaiseen aitoon kutsuun upotetaan pieni elektroninen siru, joka on nähtävissä ainoastaan valoa vasten. Aidoissa kutsuissa myös kutsutun nimi on kirjoitettu kokonaan käsin.

Artikkelia muokattu kello 23.36, kutsuissa vain kutsutun nimi on kirjoitettu käsin, ei koko kutsua.