Katso kuvat! Anni Harjunpään fantasia-asu Miss Universum -kisoihin julki – kirjavan luomuksen pääosassa ovat ”naavasiivet” ja lasten piirustukset - Viihde - Ilta-Sanomat

Katso kuvat! Anni Harjunpään fantasia-asu Miss Universum -kisoihin julki – kirjavan luomuksen pääosassa ovat ”naavasiivet” ja lasten piirustukset

Miss Suomi Anni Harjunpää nähdään Miss Universum -kisojen lavalla suomalaista metsää ja oppimista henkivässä fantasia-asussa.

30.11.2019 7:03

Hallitseva Miss Suomi Anni Harjunpää, 23, tekee parhaillaan tuttavuutta kilpasisariinsa Yhdysvalloissa. Hän matkusti torstaina Atlantaan, jossa valitaan 8. joulukuuta paikallista aikaa Miss Universum 2020.

Hänellä on mukanaan kolme matkalaukullista tavaraa ja melko paljon tilaa vie hänen kisalavallakin nähtävä fantasia-asunsa.

– Tämä fantasia-asu on kunnianosoitus maailmanluokan oppimiselle, Anni kertoo.

Värikkääseen fantasiapukuun kuuluu kolme osaa: korsetti, helmaosa ja hihat, joihin on kiinnitetty siivet.

  • Katso artikkelista olevalta videolta, kuinka fantasia-asu puetaan Miss Suomi Anni Harjunpään ylle.

Puvun on suunnitellut ja toteuttanut pukusuunnittelija Elina Loueranta. Helmakangas on painettu 3–6-vuotiaiden lasten maalaamista freskoista ja siinä näkyvä luonto ja metsä. Sama teema näkyy myös Laura Lipiäisen tekemissä vihreissä siivissä, jotka esittävät naavan peittämiä oksia, joiden päällä lepää värikkäitä perhosia.

Anni Harjunpää toimii samalla myös suomalaisen oppimisen lähettiläänä ja kasvattaa globaalia tietoisuutta suomalaisesta huippuosaamisesta maailman huippuoppimismaana.

– Sain olla mukana suunnittelemassa pukua alusta asti. Olen tähän todella tyytyväinen, Anni kertoo.

Atlantan-matkan tukijoukoiksi Annille lähtee mukaan Miss Suomi -organisaatiota pyörittävä Sunneva Kantola. Yleisössä nähdään myös suomalaista oppimista maailmalle vievä Kaius Meskanen.

Annin matka Atlantaan alkoi torstaina kiireellä ja vastaan meinasi tulla ongelmia.

Koska kisat järjestetään Yhdysvalloissa, tarvitsi Anni sinne sähköisen matkustuslupa ESTA:n. Anni kertoi torstaina Instagramissa, että kun hän saapui Helsinki-Vantaalle, aiheutui matkustusluvasta ongelmia lähtöselvityksessä. Syynä oli hänen sukunimensä.

– Täällä ollaan lentokentällä matkalla Atlantaan Lontoon kautta. Oon tässä nyt oikeastaan melkein juoksemassa tuonne portille. Meinasi tulla tässä lähtöselvityksessä vähän ongelmia ESTAn kanssa johtuen mun nimen perässä olevista ihanista ääkkösistä, Harjunpää kertoi Instagramin Tarina-osiossaan.

– Nyt kaikki on onneksi kunnossa ja pääsee matkaan. Jännittää. Oon niin innoissani ja ihanaa päästä vihdoin sinne ja tavata kaikki muut tytöt siellä, Harjunpää jatkaa innoissaan.

Lue Anni Harjunpään haastattelu ja mietteet kisavalmistautumisesta kokonaisuudessaan viikonlopun Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?