Eläinlääketieteen opiskelijat riisuivat hyvän asian puolesta – aistikas tyttökalenteri huokuu luonnollista kauneutta

Juuri valmistuneessa alusvaatekalenterissa Helsingin eläinlääketieteen opiskelijat poseeraavat kameralle hyväntekeväisyyden nimissä. Koko kalenterin tuotto lahjoitetaan kodittomien eläinten hyväksi.

Helsingin eläinlääketieteen opiskelijoiden alusvaatekalenteri on tullut juuri painosta.

29.11.2019 10:06

Helsingin eläinlääketieteen opiskelijat ovat yhdistäneet voimansa hyvän asian puolesta jo useana vuonna, eikä tämä vuosi ja vuosikurssi 74 ole poikkeus.

Kolmisenkymmentä kolmannen vuoden eläinlääketieteen opiskelijanaista on kerännyt rohkeutensa ja he poseeraavat alusvaatekalenterissa, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy ry:lle ja sen uudelle Hesy-keskukselle.

– Kodittomien eläinten tilanne on puhuttanut meitä paljon, ja näin mekin saamme kannettua oman kortemme kekoon niiden hyväksi, kalenterin puuhanainen Linda Mononen kertoo.

– Kukaan meistä ei ollut koskaan ennen poseerannut alusvaatteissa kameralle, joten onneksi saimme projektiin mukaan hyvän kuvaajan Anne Barckin ja kaikki sujui mahtavasti.

Kalenteritytöt pääsivät poseeraamaan hevosten kanssa Vihdin Ratsutallilla.

Kalenterin tekeminen ei ollut mikään nopea juttu, sillä Mononen kertoo, että ensimmäiset kuvat otettiin helmikuussa ja viimeisimmät lokakuussa.

Alusvaatekalenterin teemana on luonnollisuus ja se näkyy myös kuvissa. Kaikki kuvat on otettu ulkona eikä kuvien naisilla ole juurikaan meikkiä kasvoillaan.

– Halusimme saada kuviin mukaan kaikki vuodenajat ja siksi kuvat on otettu ulkona monissa eri paikoissa. Luonnollisuus näkyy myös siinä, että kenelläkään ei ole kuvissa överimeikkiä vaan tosi luonnollinen tyyli, Mononen kertoo.

– Halusimme tehdä tyttökalenterin hyvällä maulla. Tämä ei todellakaan ole mikään törkykalenteri, hän tähdentää.

Kaikki eläinlääketieteen opiskelijat eivät tietystikään ole naisia, vaan Monosen vuosikurssilta löytyy myös ”yllättävän paljon miehiä”.

– Yritimme kovasti saada heidätkin mukaan kalenteriin, mutta vaikka miten yritimme suostutella, niin he eivät halunneet tulla kuviin, Mononen nauraa.

Eläinten kanssa työskentelyssä on aina omat ongelmansa mukana. Marraskuun kalenterikuvassa on mukana kanoja, jotka eivät halunneet poseerata kameralle.

Opiskelijanaiset eivät suinkaan poseeraa kuvissa yksin, vaikka mieskollegat eivät suostuneetkaan mukaan otoksiin. Naisten kanssa kuvissa esiintyy nimittäin pitkä liuta eläimiä.

– Eläinten kanssa työskennellessä tulee aina eteen jotain pieniä kommelluksia. Lehmät yrittivät juosta meitä karkuun, aasit eivät olleet aluksi kovin yhteistyöhaluisia ja kanoja oli todella vaikeaa saada poseeraamaan kameroille, Mononen nauraa.

– Ei ollut helppoa saada sellaisia kuvia, joissa sekä ihmisillä että eläimillä olisi ollut hyvät ilmeet.

Lehmien, aasien ja kanojen lisäksi kuvissa nähdään esimerkiksi kissoja, koiria, hevosia, lampaita ja ylämaankarjaa.

Kalenterin kuvat ovat teemansa mukaisesti hyvin luonnollisia.

Kaiken kaikkiaan projektissa oli mukana noin neljäkymmentä ihmistä, mutta osa heistä oli mukana vain taustajoukoissa hoitamassa muun muassa markkinointia ja sosiaalista mediaa.

Lisäksi opiskelijat saivat useita sponsoreita, joiden avulla koko kalenteri saatiin tehtyä talkoovoimin.

– Sponsoreitamme olivat muun muassa eri eläinlääkärit ja eläinten ruokia tekevät firmat. Myös osa painokustannuksista saatiin sponsorointina ja tietysti myös kuvaaja Anne teki tämän hyväntekeväisyytenä, Mononen listaa.

Kalenteriprojektin etenemistä on voinut seurata sen Facebook- ja Instagram-sivuilta, joiden kautta kalenterin voi myös tilata.

Viime viikon lopulla painosta tullut kalenteri on saanut Monosen mukaan hyvän vastaanoton.

– Kaikki palaute on ollut todella positiivista. Vielä ei ainakaan ole kantautunut meidän korviimme, että joku olisi pahoittanut siitä mielensä.

Vaikka kaikki kuvattavat olivatkin ensikertalaisia alusvaatemallin töissä, kuvaukset sujuivat Monosen mukaan oikein mainiosti, eikä heille tullut tinkaa esimerkiksi siitä, kuka saa poseerata heinäkuun tai joulukuun kuvassa.

– Mitään suurempia kommelluksia ei sattunut ja saimme sovittua ja hoidettua kaikki todella hyvin.

– Aluksi tunnelma oli todella jännittynyt, mutta ammattilaiskuvaajan kanssa se katosi nopeasti. Kyllä minua ainakin jännitti tosi paljon etukäteen, Mononen myöntää naureskellen.

Alkujännityksen jälkeen kipinä kuitenkin iski. Mononen kertoo, että hän voisi itse harkita uudestaankin alusvaatekalenterissa poseeraamista.

– Jos löytyy joku uusi ja hyvä hyväntekeväisyyskohde, niin miksipä ei.

– Mutta en mä nyt kuitenkaan eläinlääkärin opintoja ole jättämässä kesken ja vaihtamassa alusvaatemallin uralle, hän nauraa.

Kaikki kalenterin kuvat on otettu ulkona luonnossa. Tämä kuva löytyy kalenterista kesäkuun kohdalta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?