Mitä tapahtuu Valtteri ja Emilia Bottaksen omaisuudelle? Tekivät avioehdon heti häiden jälkeen – ex-parin tuloissa huima ero - Viihde - Ilta-Sanomat

Mitä tapahtuu Valtteri ja Emilia Bottaksen omaisuudelle? Tekivät avioehdon heti häiden jälkeen – ex-parin tuloissa huima ero

Torstaina erostaan ilmoittaneilla Valtteri ja Emilia Bottaksella on voimassa oleva avioehto. Se on rekisteröity kaksi päivää pariskunnan häiden jälkeen.

29.11.2019 6:52

F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja hänen puolisonsa, entinen huippu-uimari Emilia Bottas (o.s. Pikkarainen) ilmoittivat torstaina eroavansa. Pariskunta vahvisti erouutisen sosiaalisen median välityksellä. He totesivat eroavansa ystävinä.

Valtteri ja Emilia Bottaksen häitä juhlittiin Helsingissä 10. syyskuuta 2016. Heidät vihittiin Johanneksen kirkossa ja hääjuhlaa vietettiin Kulosaaren Casinolla. Häissä olivat paikalla vain pariskunnan sukulaiset sekä läheisimmät ystävät.

Bottaksilla on avioehto, joka on rekisteröity Uudenmaan maistraatissa 12. syyskuuta 2016, eli vain kaksi päivää häiden jälkeen. Avioehdossa Valtterin kotipaikaksi on rekisteröity Monaco, Emilian taas Helsinki. Asiakirja on päivätty 8. syyskuuta, eli kaksi päivää ennen häitä.

Avioehtosopimuksessa puolisot voivat sopia, ettei kummallakaan taikka toisella ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Avio-oikeus voidaan sulkea pois kokonaan taikka osittain. Avioehtosopimus tulee voimaan, kun se on rekisteröity. Jokainen maistraatti on toimivaltainen ottamaan ilmoituksen vastaan.

Emilia Bottaksen tulot ovat miljoonia tienaavaa Valtteria hieman vaatimattomammat.­

Vuoden 2018 verotiedoista ilmenee, että pariskunnan henkilökohtaisessa tulotasossa on merkittävä ero. MTV:n marraskuussa teettämän selvityksen mukaan Emilia Bottas tienasi vuonna 2018 ansiotuloja vain 6169 euroa ja veronpalautuksia hänelle maksettiin 4727 euroa.

Kun pariskunta meni naimisiin vuonna 2016, oli Emilian tulotaso eri. Vuoden 2015 aikana Emilia ansaitsi ansiotuloja 49 734 euroa. Emilia lopetti uransa uimarina vuonna 2016, hieman Rion olympialaisten jälkeen ja on sittemmin kilpaillut esteratsastuksessa.

Mercedes-tallissa ajava Valtteri Bottas puolestaan nostaa hulppeaa palkkaa. Esimerkiksi tänä vuonna Bottas ansaitsee Ilta-Sanomien maaliskuussa julkaistun listauksen mukaan noin 7,6 miljoonaa euroa, mikä on tuplasti enemmän kuin esimerkiksi Kimi Räikkönen.

Verotiedoista F1-kuljettajaa ei löydy, sillä hänen kotipaikkansa on virallisesti Monaco eikä hän näin ollen maksa veroja Suomeen.

F1-tähteys näkyy Valtteri Bottaksen palkkapussissa.­

Vaikka pari ehti olla naimisissa reilun kolmen vuoden ajan, elivät he suurimman osan avioliitostaan varsin kaukana toisistaan. Pariskunnalla oli yhteinen koti sekä Helsingissä että Monacossa.

– Minulla ei ole mitään syytä asua Monacossa, koska Valtteri kuitenkin matkustaa koko ajan, ja perheeni sekä ystäväni ovat Suomessa. Se ei ole meidän juttumme, Emilia kertoi parin asumisjärjestelyistä Me Naisille lokakuussa 2017.

Lisäksi Valtteri Bottaksella on loma-asunto Nastolassa, josta mies on myös kotoisin. Asunto on rakennettu 1,3 hehtaarin laajuiselle rantatontille, jonka Nastolan kunta lahjoitti Bottakselle vuonna 2014 tunnustuksena menestyksestä sekä Nastolan tunnetuksi tekemisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?