Laulaja Sani kertoo kihlauksen purkautumisesta 17 vuotta nuoremman rakkaansa kanssa – suhteessa on nyt käynnissä erikoinen tilanne - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Sani kertoo kihlauksen purkautumisesta 17 vuotta nuoremman rakkaansa kanssa – suhteessa on nyt käynnissä erikoinen tilanne

Huolta, surua ja kariutunut kihlaus. Sani Aartela, 48, uskoo muistavansa päättymässä olevan vuoden vielä pitkään.

27.11.2019 10:28

– Tämä on ollut elämäni tapahtumarikkain vuosi. Ei ehkä kaikista rankin vuosi, mutta vastoinkäymisiä on ollut sen verran paljon, että vuosi jää kyllä mieleen. Erikoinen vuosi, johon on mahtunut kaikenlaista kauheaa, Sani huokaa.

Kohta 25 vuotta julkisuudessa ollut kaunotar on aina pitänyt tiukat rajat yksityisyydellään. Tälläkään kertaa hän ei lähde ruotimaan kaikkia vuoden mittaan eteen osuneita harmeja, mutta sen verran selviää, että niihin sisältyy huolta ja surua lähimmistä.

Alkuvuodesta päättyi myös Sanin kihlaus bändinsä kitaristin, 17 vuotta Sania nuoremman Samuli Erkkilän kanssa.

– Emme ole enää kihloissa, mutta hän on nyt taas vahvasti mukana elämässäni muutenkin kuin bändijäsenenä. Hän on minulle rakas ihminen, Sani myöntää.

Välejä lämmitellään ja yhdessä viihdytään, mutta ainakaan vielä ei ole muutettu takaisin saman katon alle.

– Kaikki on kesken eikä mikään ole kirkossa kuulutettua, katsotaan nyt rauhassa, laulaja pyörittelee.

Sani ja Tommi Soidinmäki tekevät Joulun tähdet -kirkkokiertueen, joka käynnistyy Pirkkalan kirkosta 9. päivä joulukuuta.­

Kaiken myllerryksen keskellä Sani on hoitanut työnsä tunnollisesti. Joulukuun 9. päivä käynnistyy yhdessä Tommi Soidinmäen kanssa tehtävä kirkkokiertue. Näyttävä pari laulaa yhdessä kuudessa kirkossa ennen joulua. Ohjelmassa on neljä duettoa sekä kummankin yksin esittämät kappaleet.

– Meissä on vahvasti yhteensopivaa kemiaa, se kannattaa tulla kokemaan livenä, Sani vinkkaa.

Hän oli merkinnyt alkuvuoteen ison ruksin niiden viikkojen yli, joina aikoi pitää vapaata.

– Ruksi on pienentynyt ja on enää yhden viikon kohdalla, mutta siitä viikosta en luovu. Otan tytön kainaloon ja lähdemme lämpöön jonnekin sellaiseen paikkaan, jossa on vesiliukumäki, Sani hihkaisee.

Hänen ja näyttelijä Turkka Mastomäen yhdeksänvuotias tytär tanssii ja soittaa pianoa.

– Hän on ihan selkeästi esiintyjä, mutta koetan muistuttaa, että on muitakin vaihtoehtoja, joten ne matikanläksyt kannattaa tehdä hyvin.

Tytär miettii ryhtyvänsä muotisuunnittelijaksi.

– Läheltä liippaa, koska itse opiskelin tekstiiliartesaaniksi.

–Sanilla on suuri sydän. Hän omistautuu läheisilleen kauniisti. Myös töissä hän on tunnollinen ja hoitaa kaiken tismalleen, Tommi Soidinmäki kiittelee.­

Tytär ja ura ovat Sanin elämän tärkeimmät asiat.

– On kovaa peliä saada tiukka työtahti sovitettua yhteen sen kanssa, että tytölle jää tarpeeksi aikaa, Sani sanoo suoraan.

Omien keikkojensa lisäksi hän esiintyy jatkuvasti Aikakoneen kanssa sekä johtaa Nakkilassa sijaitsevaa Villilän kartanoa, jonne pitää ehtiä käymään pari kertaa viikossa.

–  Moni luulee kartanon olevan auki lähinnä kesäisin, mutta tapahtumia ja toimintaa on ympäri vuoden. Ja nyt kaikki pyörii paremmin kuin koskaan, Sani vakuuttaa.

Toiminnassa mukana olleen henkilön kanssa syntyneitä ongelmia puitiin syksyn mittaan käräjäsalissa, mutta asia sovittiin muutama viikko sitten.

– On tehty sovinto. Toivon, että se myös pitää. Sen enempää en voi sanoa, sen estävät sopimusehdot, Sani vakavoituu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?