Pirkko Mannola paljastaa Kotilääkäri-lehdessä sairastuneensa tammikuussa rintasyöpään – sai pysäyttävän diagnoosin kesken elokuvan kuvausten - Viihde - Ilta-Sanomat

Pirkko Mannola paljastaa Kotilääkäri-lehdessä sairastuneensa tammikuussa rintasyöpään – sai pysäyttävän diagnoosin kesken elokuvan kuvausten

Pirkko Mannola, 80, kertoo Kotilääkäri-lehdessä sairastuneensa rintasyöpään kesken Täydellinen joulu -elokuvan kuvausten. Nyt hän on kuitenkin parantunut ja käy kontrolleissa enää viiden vuoden välein.

Pirkko Mannola kertoo sairastuneensa alkuvuodesta rintasyöpään.

27.11.2019 8:35

Viihteen monitaituri Pirkko Mannola, 80, kertoo tuoreessa Kotilääkäri-lehdessä sairastuneensa alkuvuodesta rintasyöpään. Syöpä todettiin tammikuussa 2019, kun naisen avopuoliso Göran Stubb, 84, passitti hänet lääkärin vastaanotolle. Mannolan kasvain leikattiin pian sen jälkeen ja jatkohoidoksi naiselle määrättiin 15 kertaa sädehoitoja.

Kotilääkäri-lehdelle antamassaan haastattelussa Mannola paljastaa käyneensä sädehoidossa samaan aikaan, kun hän kuvasi Täydellinen joulu -elokuvaa yhdessä Aku Hirviniemen ja Mikko Leppilammen kanssa. Rooli elokuvassa on Mannolan ensimmäinen lähes 10 vuoteen.

– Aina lähtiessäni hihkaisin kollegoille, olisiko muita tulijoita syöpäklinikalle. Huumori helpotti vaikean asian käsittelyä, Mannola kertoo tuoreessa Kotilääkäri-lehdessä.

Mannola kertoo Kotilääkäri-lehdessä, ettei ole enää syöpäpotilas. Kontrolleissa hän käy viiden vuoden välein.

Mannolan sädehoidot päättyivät maaliskuussa. Nainen ei ole enää syöpäpotilas, mutta käy kontrollissa aina viiden vuoden välein varmistaakseen, ettei syöpä ole uusiutunut.

– Tietysti tapahtunut pysäytti ja pelästytti. Olin ajatellut, että rintasyöpä ei enää tulisi tämänikäiselle ihmiselle, vaan olisi nuorempien naisten tauti, Mannola kertoo haastattelussa.

Huhtikuussa 2019, vain kuukausi sädehoitojen päättymisen jälkeen Mannola kertoi Ilta-Sanomille, että hänen pitkän ja virkeän elämänsä salaisuus piilee työssä. 80-vuotiaalle Mannolalle on tällä hetkellä töitä tarjolla enemmän kuin pitkiin aikoihin.

– Olen ollut hämmästynyt, että töitä on ollut enemmän kuin pitkään aikaan. Ehkä tästä alkaa minulle kokonaan uusi ura, Mannola totesi Ilta-Sanomille.

Rooli Täydellinen joulu -elokuvassa on Mannolan ensimmäinen kymmeneen vuoteen.

Samaisessa haastattelussa Mannola paljasti pitävänsä kesällä täysin vapaata töistä. Hän kertoi nauttivansa ulkoilusta ja joogasta ja pyhittävänsä kesän työnteon sijaan levolle.

– Tykkään hirveästi yin joogasta. Se on minun ykkösjuttuni. Lisäksi sauvakävelen, joskus yksin ja joskus Raili Hulkkosen kanssa, hän kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?