Aamulehti: Vuoden 1989 Miss Suomen poikkeuksellinen elämä – tekee nyt töitä rahoitusalan johdossa: teki jo missivuotenaan ovelan tempun - Viihde - Ilta-Sanomat

Aamulehti: Vuoden 1989 Miss Suomen poikkeuksellinen elämä – tekee nyt töitä rahoitusalan johdossa: teki jo missivuotenaan ovelan tempun

Missikisoista pinnalle noussut Åsa Norrie on luovinut tiensä rahoitusalan huipulle.

Åsa Lövdahl (keskellä) voitti Miss Suomi -kilpailun vuonna 1989.­

26.11.2019 9:51

Sijoitusyhtiö Aberdeen Standard Investmentsin globaalien strategialiittoutumien johtaja, suomalainen Åsa Norrie kertoo tuoreessa Aamulehdessä poikkeuksellisesta urastaan.

Monet suomalaiset muistavat pietarsaarelaisen Norrien vuoden 1989 Miss Suomena. Norrie, entiseltä nimeltään Åsa Lövdahl, oli 20-vuotias voittaessaan missikisan.

Hän sijoittui myöhemmin samana vuonna kymmenen parhaan joukkoon Miss Universum -kilpailuissa Meksikossa.

Kuvassa Åsa Norrie Lontoossa vuonna 2013.­

Missivuoden jälkeen Norrie muutti Vaasaan opiskelemaan ruotsinkieliseen kauppakorkeakouluun. Opiskeluvuosien jälkeen hän muutti työskentelemään ensin Lontooseen ja sitten Edinburghiin.

– Ajatukseni oli aina jatkaa tavallista elämääni sen missivuoden jälkeen, Norrie sanoo Aamulehdelle.

Hän teki lopputyönsä vuonna 1994 Wärtsilälle. Aiheena olivat dieselmoottorit.

Nykyään Norrie työskentelee globaalina strategia-allianssien johtajana yrityksessä, joka pyörittää 750 miljardin dollarin investointeja.

– Se on ollut kovaa työtä, mutta hauskaa. Useiden työurien kokeminen on antanut minulle paljon kokemusta monilla eri tavoilla.

Åsa Lövdahl (nyk. Norrie) voitti parikymppisenä Miss Suomi -kilpailun.­

Nuori kaunotar muutti Vaasaan opiskelemaan kauppakorkeakouluun missivuotensa jälkeen.­

Norrie kertoi kuulumisiaan Helsingin Sanomille haastattelussa vuonna 2013. Tuolloin Norrie teki jo töitä rahoitusalalla.

Norrie kertoi HS:lle siitä, miten käänsi maineensa missinä rahalliseksi hyödyksi jo parikymppisenä. Hän teki nimestään osakeyhtiön, Åsa Lövdahl Oy:n. Temppu osoittautui hyödylliseksi.

– Loin Åsan ympärille ison brändin ja myin sitä niin paljon kuin pystyin: rannekelloja, hammastahnaa.

– Tajusin, että kasvojani käytetään ja hyväksikäytetään, joten minun täytyy lypsää niin paljon rahaa kuin mahdollista vuoden aikana. Muistaakseni se oli aika kiistanalaista, Norrie muisteli.

Norrie asuu Skotlannissa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa, mutta he matkustelevat säännöllisesti Suomessa. Lasten äidinkielet ovat englanti ja ruotsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?