Suomalaisvarusmiehet tekivät poskettoman videon, josta tuli maailmanlaajuinen somehitti – pian juontajatähti Ellen DeGeneres huomasi sen ja tarttui toimeen - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaisvarusmiehet tekivät poskettoman videon, josta tuli maailmanlaajuinen somehitti – pian juontajatähti Ellen DeGeneres huomasi sen ja tarttui toimeen

Ellen Degeneres tunnetaan talk show -juontajana.

Julkaistu: 22.11.2019 20:38

Ellen DeGeneresin eteen osui merivoimien varusmiesten kuvaama hulvaton video ja hän päätti tehdä siitä oman versionsa.

Sosiaalisen median Tiktok-palvelussa on tällä viikolla levinnyt Suomen merivoimien varusmiesten tanssivideo. Lyhyellä videolla varusmiehet tanssivat Disney-musiikin tahdissa ja esittävät tuttuja hahmoja, muun muassa Mikkiä, Minniä, Hessu Hopoa ja Plutoa. Merimiesten tanssit kuvaavat hahmoja osuvasti, sillä Pluto esimerkiksi pomppaa polvilleen maahan ja läähättää.

Video on herättänyt valtavasti huomiota videopalvelu Tiktokissa ja siitä on tykätty jo yli 1,5 miljoonaa kertaa. Laivastoasuisten varusmiesten videota on myös kommentoitu tuhansia kertoja ja siitä on tehty omia versioita.

Nyt myös maailmankuulu juontaja, stand up koomikko ja mediapersoona Ellen DeGeneres on huomannut videon. Omaa talk show’ta juontava DeGeneres innostui merimiesten tanssista niin, että hän päätti tehdä siitä oman versionsa. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

DeGeneres julkaisi ”Disney-tanssinsa” omalla Tiktok-tilillään. Siinä hän tanssii merimiesasussa ja esittää Nemoa etsimässä -elokuvista tuttua Dori-kalaa. DeGeneresin videosta on tykätty nopeasti liki 350 000 kertaa.

Katso tanssi täältä.

61-vuotias Ellen DeGeneres tunnetaan kantaaottavana juontajana, joka on esitellyt vuosien varrella ohjelmassaan toinen toistaan erityisempiä ihmisiä ja asioita. Presidentti Barack Obama myönsi hänelle Medal of Freedom -mitalin vuonna 2016.

Suomalaisten varusmiesten kuvaama video ei jäänyt huomaamatta myöskään Suomessa. Hilpeä video on kuvattu merivoimien aluksella, vaikka luvaton kuvaaminen on niillä kielletty. Merivoimien esikunnan tiedottaja Markus Malila sanoi IS:lle keskiviikkona, että tapaus on tiedossa ja siihen on puututtu.

Malilan mukaan ei ole epäselvää, ketkä varusmiehistä videolla esiintyvät.

– Rannikkolaivasto on selvittänyt asian ja kyseessä on merivoimien varusmiehiä sekä alus. Varusmiehet ovat selvästi tunnistettavissa.

Katso video täältä.

Asiaa selvitettiin alkuviikosta merivoimissa eikä videolla havaittu seikkoja, jotka olisivat vaarantaneet operaatioturvallisuuden. Merivoimien esikunnassa päätettiin, ettei tapauksessa ole tarpeen suorittaa esitutkintaa. Videota pidettiin viattomana ja varsin hauskana.

– Varusmiehiä on puhutettu ja heitä on muistutettu puolustusvoimien kuvausohjeista sekä tietoturvasta. Merivoimien näkökulmasta asia on loppuunkäsitelty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?