Keikkatarjoukset tyrehtyivät: Veeti Kallio vaihtoi esiintymislavat hierojantöihin – ”Asiat eivät välttämättä mene niin kuin on suunnitellut” - Viihde - Ilta-Sanomat

Keikkatarjoukset tyrehtyivät: Veeti Kallio vaihtoi esiintymislavat hierojantöihin – ”Asiat eivät välttämättä mene niin kuin on suunnitellut”

Kuvituskuva
Julkaistu: 24.11.2019 15:31

Laulaja Veeti Kallio opiskeli hierojaksi ja haaveilee bed & breakfast -paikasta.

Laulaja, näyttelijä, suutari, rakennusmies, tatuoija. Veeti Kallio on taipunut ennakkoluulottomasti moneen. Uusin aluevaltaus on työ hierojana.

Veeti valmistui ammattiin keväällä. IS uutisoi asiasta tuoreeltaan. Kuluvan syksyn aikana Veeti syventää opintojaan. Vuoden vaihteen tietämissä titteliksi tulee koulutettu hieroja, joka on suojattu ammattinimike.

Marraskuun alussa Veeti aloitti hierojana turkulaisen Mentor Gymin tiloissa. Hieronnasta hänellä on kokemusta jo vuosien ajalta.

– Teatterihommissa on tullut kollegoita hierottua. On hyvä vähän runnoa, kun on isot kädet, Veeti toteaa.

– Olen itse käynyt hierojalla nuoresta asti, kun on ollut alaselän kanssa ongelmia. Siinä maatessa olen pyrkinyt ottamaan oppia ja miettimään, että tosta siis tollai. Toissa kesänä tuli sitten mieleen, että voishan sitä mennä opiskelemaankin.

Julkisuudesta tuttu mies hierojana on herättänyt kiinnostusta. – Jotkut tunnistavat ja sanovat, että jaa olet tällaista hommaa alkanut tehdä, Veeti Kallio kertoo.

Julkisuudesta tuttu mies hierojana on herättänyt kiinnostusta. – Jotkut tunnistavat ja sanovat, että jaa olet tällaista hommaa alkanut tehdä, Veeti Kallio kertoo.

Opintojen aloittamista Veeti ei epäröinyt, mutta ensimmäinen tentti pääsi yllättämään.

– Ei se mennytkään niin kuin kolkyt vuotta sitten koulussa. Olin laskeskellut, että kahdeksan tuntia lukemista riittää. Meni reilusti kellon ympäri enkä vieläkään ollut saanut taottua päähäni kaikkea.

Taktiikka vaihtui toiseen. Sivu tai aukeama lukemista kerrallaan. Sitten kirja pois ja seuraavana päivänä kertaus sekä uusi aukeama.

– Ehkä jotain jää mieleen, kun ei liikaa yritä kerralla. On kuitenkin taas kiva huomata, kuinka mukavaa innostuminen on, Veeti sanoo opiskelusta.

Opeteltavaa on riittänyt. Hierojan pitää hallita kaikki kehon osat luustosta niveliin ja lihaksiin, niiden tehtävät ja toimintamekanismit.

Veeti Kallio aloitti työt hierojana marraskuun alussa.

Veeti Kallio aloitti työt hierojana marraskuun alussa.

Meidän suomalaisten hierojaa vaativat vaivat liittyvät yleensä niska-hartiaseutuun. Syitä on monia. Nykyajan yleisimpiä ovat näyttöpäätteellä työskentely ja kännykän räplääminen.

– Pää eteenpäin työntyneenä ja hartiat edessä, se on keholle tosi outo asento. Ei ollenkaan ryhdikäs.

Lukulasitkin voivat Veetin mukaan aiheuttaa niskavaivoja.

– Jos on lukulasit, tiputtaa ne nenälle ja katsoo lasien yli, niin pää menee eteenpäin ja leuka laskeutuu kohti rintaa. Se on huono asento. Kannattaa nostaa lasit otsalle, kun ei niitä käytä.

Omaa kehoaan Veeti hoitaa salitreenein ja aamujumpalla. Jälkimmäinen yhdistyy kätevästi siihen, kun Veeti saattaa syksyllä opintiensä aloittaneen Aava-tyttären kouluun.

– Matkalla on puisto, jossa on kuntoilupaikka. Siihen on hyvä kävellä ja tehdä muutamat liikkeet.

Tyttären koulun alun myötä Veeti on yrittänyt muistella oman koulunaloituksensa tunnelmia.

– Se on niin kaukana, etten muista yhtään mitään. Ei muista vanha lehmä, miltä tuntuu olla vasikka, Veeti virnistää.

Veeti Kallio kilpaili Tähdet tähdet -ohjelmassa vuonna 2017.

Veeti Kallio kilpaili Tähdet tähdet -ohjelmassa vuonna 2017.

Veeti on töidensä kautta ollut paljon julkisuudessa. Niinpä tuttu mies hierojana on herättänyt kiinnostusta.

– Jotkut tunnistavat ja sanovat, että jaa olet tällaista hommaa alkanut tehdä. Joku kysyi, monesko ammatti tämä sulle on.

Uusi ammatti liittyy osittain siihen, että Veeti ja avopuolisonsa Jenni Teräväinen haaveilevat bed & breakfast -paikasta. Hieronta olisi siinä yhteydessä hyvä lisäpalvelu.

– Haaveita pitää olla, mutta ei ole vielä tullut unelmien paikkaa sopivalla hinnalla vastaan.

Viime vuonna perhe muutti omakotitalosta kerrostaloon. Väliaikaisesti, sellainen on suunnitelma, sillä unelmien paikka on edelleen hakusessa.

Keikkoja Veeti tekee harvakseltaan.

– Sellaista se on ollut viime vuosina muutenkin. Kun biisit eivät soi radiossa, ei ole kauheasti keikkaakaan. Silloin tällöin on jotain, joko yksin kitaran kanssa tai vierailevana solistina.

Kuvituskuva

Levyn tekemistä Veeti ei tällä hetkellä suunnittele.

– Ei ole oikein aikaa. Se vaatii paneutumista, kun en halua tehdä huonosti. Pitäisi tehdä biisejä ja harjoitella tekstejä. Innostus sitä kohtaan on laantunut, Veeti tunnustaa.

– Oli aika, ettei muuta tehtykään, soitettiin, soitettiin ja soitettiin. Koko ajan oltiin treenikämpällä.

Veeti juontaa parhaillaan Ylellä esitettävää Rikollinen mieli -sarjaa. Teatterihommia hän ei ole pariin vuoteen tehnyt. Pyydetty on, mutta Veeti on joutunut kieltäytymään opiskelun ja sittemmin pitkittyneen bed & breakfast -suunnitelman vuoksi.

– Nää on näitä. Ei voi tietää. Monia asioita voi suunnitella, mutta eivät ne välttämättä mene niin kuin on suunnitellut.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta