Norjalaisen hotellimiljardöörin ex-vaimo ryöpsäytti julki totuuden kohuerosta: estotonta luksuselämää viettänyt nainen nimitettiin ”maailman tekopyhimmäksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Norjalaisen hotellimiljardöörin ex-vaimo ryöpsäytti julki totuuden kohuerosta: estotonta luksuselämää viettänyt nainen nimitettiin ”maailman tekopyhimmäksi”

Kuvituskuva
Julkaistu: 22.11. 10:17

Gunhild Stordalenin kertoo, kuinka ero tekee hänen elämästään oikeastaan helpompaa.

Hiljattain hotelli Kämpin ja matkatoimisto Tjäreborgin ostanut norjalainen hotellimoguli ja miljardööri Petter Stordalen erosi marraskuun alussa puolisostaan Gunhild Stordalenista. Pari kertoi asiasta tiedotteessaan.

Pari päivää eroilmoituksen jälkeen parantumattomasti sairas – hänellä on systeeminen skleroosi eli laaja-alainen reumasairaus – Gunhild avasi sanaisen arkkunsa ja kommentoi eroa. Gunhild julkaisi Instagramissa kauniin yhteiskuvan ex-miehensä kanssa ja vakuutti, että he ovat edelleen parhaita ystäviä.

Pari oli yhdessä yli vuosikymmenen ajan.

Pari oli yhdessä yli vuosikymmenen ajan.

– Kiitos kaikille sydäntä lämmittävistä toivotuksista. Me voimme mennä eri teille, mutta tuemme aina toisiamme – parhaina ystävinä ja omistautuneina kumppaneina, Gunhild sanoi tuolloin.

Gunhild esiintyi torstai-iltana ensimmäisen kerran julkisuudessa eron jälkeen, kun hänelle myönnettiin palkinto Global Leadership Awards -gaalassa New Yorkissa.

Palkinnon myöntämisperusteissa luki: Lääkäri ja ympäristönsuojelija Gunhild Stordalen palkitaan hänen uraauurtavasta työstään globaalin ruokajärjestelmän muuttamisessa ja sen vaikutuksista planeetalle.

Gunhild ja hänen ex-miehensä ovat aina kertoneet olevansa syvästi huolisssaan ilmastokysymyksistä, mutta se ei ole estänyt matkustamista yksityiskoneella eksoottisiin kohteisiin. Gunhildin ja Petter Stordalenin luksusmatkoihin on kiinnitetty toistuvasti huomiota ja ankaraa kritiikkiä.

Aiemmin tänä vuonna kerrotiin, että Petter Stordalenin yksityiskone on ollut huhtikuun aikana ilmassa 33 tuntia, jonka aikana on lennetty 22 184 kilometriä – yli puolet maapallon ympärysmitasta.

Brittilehdet ovat nimittäneet Gunhildin jopa ”maailman tekopyhimmäksi ilmastoaktivistiksi”.

Petter Stordalen on menestynyt liikemies.

Petter Stordalen on menestynyt liikemies.

Kun Gunhildin johtama EAT-säätiö (tiedepohjainen ja maailmanlaajuinen foorumi ruokajärjestelmien muutokselle) julkaisi raporttinsa, joka sisälsi suosituksia ruokailusta sen kielteisten ilmastovaikutusten vähentämiseksi, kritiikkimyrsky alkoi jälleen.

– Tämän tekopyhyys on henkeäsalpaavaa, ajatushautomo Lifestyle Economicsin johtaja Christopher Snowdon totesi Mirrorille.

– Kyseessä on kampanja, jossa tavallinen ihminen saa ympäristön vuoksi syödä vain siivun pekonia, kun taas rahoittaja lennättää ihmisiä ympäri maailmaa yksityisellä suihkukoneella ja luo valtavan hiilijalanjäljen.

Kun Gunhild oli saanut palkintonsa, norjalaislehti kysyi tältä, onko hänen helpompi elää eron jälkeen kun ei tarvitse enää lennellä ympäriinsä yksityiskoneilla ja ajella kalliilla autoilla.

– Ilman Petteria, EAT-säätiötä tai ruokajärjestelmän sisällyttämistä YK:n esityslistalle tämä ei olisi koskaan ollut mahdollista, Gunhild kiitteli.

– Petter haluaa edelleen osallistua työhöni ja antaa panoksensa, mutta uskon kuitenkin, että oman uskottavuuteni kannalta nyt on helpompi jatkaa työskentelyä asian parissa.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2010 Marokossa järjestetyissä häissä. Stordalenien mukaan eron taustalla on molempien halu keskittyä omiin intohimoihinsa töidensä parissa.