Jethro Rostedt teki yllättävät kiinteistökaupat – osti tyhjillään ammottavan kauppakeskuksen Savonlinnasta: kertoo nyt, miksi innostui ideasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Jethro Rostedt teki yllättävät kiinteistökaupat – osti tyhjillään ammottavan kauppakeskuksen Savonlinnasta: kertoo nyt, miksi innostui ideasta

Jethro Rostedt.

Jethro Rostedt.

Julkaistu: 22.11. 7:03

Kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt kertoo ostaneensa Savonlinnassa sijaitsevan kauppakeskus Kauppalinnan.

Kiinteistövälittäjä ja mediapersoona Jethro Rostedt on ostanut kauppakeskuksen Savonlinnasta. Rostedt vahvisti tiedon kaupoista Ilta-Sanomille puhelimitse torstaina.

– Kyllä tämä pitää paikkansa, Rostedt vahvisti.

Kauppalinna niminen ostoskeskus on ollut viimeisimmät vuodet suurimmaksi osaksi tyhjillään, kertoo Itä-Savo. Kiinteistö itsessään ei kuitenkaan ollut alun perin myynnissä, vaan Rostedt teki siitä ostotarjouksen edelliselle omistajalle, Lease Deal Oyj:lle.

– Mä teen tätä työkseni, ostan ja myyn. Ei tässä sen kummempaa, tätä kun on 20 vuotta tehnyt, Rostedt valotti ostopäätöksensä taustoja.

Rostedt tunnusti, että tieto Parikkalan raja-aseman avaamisesta kansainväliselle liikenteelle vaikutti miehen ostopäätökseen positiivisesti. Parikkalassa sijaitseva rajanylityspaikka on tarkoitus avata vuonna 2024 ja sen toivotaan lisäävän erityisesti idästä päin tulevaa liikennettä.

– Kyllä meitä kiinnostaa se rajanylityspaikka, kun sellainen yhteys on sinne tulossa, Rostedt totesi Ilta-Sanomille.

Kuvituskuva

Itä-Savolle antamassaan haastattelussa Rostedt kertoi saaneensa idean kauppakeskuksen ostamiseen ystävältään Toivo Sukarilta. Sukari omistaa muun muassa Lempäälässä sijaitsevan kauppakeskus Ideaparkin.

– Ajattelin, että kun tuo Sukarikin harrastaa noita kauppakeskuksia, niin miksi en minäkin, mies sanaili Itä-Savolle.

Mies totesi Itä-Savon haastattelussa, ettei hänellä ole sen kummempia siteitä Savonlinnaan kaupunkina. Mies kuitenkin toivoo, että kauppakeskus vilkastuttaisi elämää kaupungissa.

– Tarkoituksenani on tehdä keskuksesta Savonlinnan kiinnostavin paikka, hän paljasti.

Myös Kauppalinnan edellisillä omistajilla oli kauppakeskuksen suhteen kunnianhimoiset tavoitteet. Kiinteistön pitkäaikainen omistaja, Trevian Asset Management Oy, päätyi myymään yrityksen Rostedtia edeltäville omistajille, sillä suuri osa kauppakeskuksen vuokralaisista lähti muualle, eikä toiminta ollut yrityksen näkökulmasta enää tarkoituksenmukaista.

– Uusien yrittäjien saamiseksi laitamme nyt ensitöiksemme paikkoja kuntoon, ja ehostamme rakennuksen nuhjuista ulkoasuakin. Tavoite on saada sinne kiinnostavia vuokralaisia, kiinteistön Rostedtille myyneen Lease Deal Oyj:n toimitusjohtaja Tomi Selkälä puolestaan kertoi Itä-Savolle maaliskuussa 2018.

Rostedt on ennenkin ollut otsikoissa erikoisista kiinteistökaupoistaan. Elokuussa 2019 Ilta-Sanomat uutisoi miehen aikeista ostaa Turun Pääskyvuoressa sijaitsevan, 135-metrinen tornin. Lopulta kyseiselle tornille kertyi kokonaista viisi ostajaehdokasta. Heistä yksi oli kyläkauppias Vesa Keskinen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyseinen prosessi on kuitenkin vielä kesken.