Juontajat haastattelivat maailman älykkäintä robottia Sophiaa tv-ruudussa – ”Tuo on pelottavinta, mitä olen ikinä nähnyt” - Viihde - Ilta-Sanomat

Juontajat haastattelivat maailman älykkäintä robottia Sophiaa tv-ruudussa – ”Tuo on pelottavinta, mitä olen ikinä nähnyt”

Maailmankuulu humanoidirobotti vieraili aamu-tv-lähetyksessä Britanniassa ja sai katsojat suunniltaan kauhusta.

Sophia-robotti vieraili Suomessa huhtikuussa 2018.­

21.11.2019 19:58

Britannian suosituimmassa aamu-tv-ohjelmassa nähtiin torstaina poikkeuksellinen vieras, nimittäin maailman älykkäimmäksi robotiksi väitetty Sophia.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että juontajat Holly Willoughby ja Phillip Schofield näyttivät tv-ruudussa silmin nähden äimistyneiltä haastatellessaan Sophiaa.

Haastatteluun otti osaa myös Sophian suunnitellut ja rakennuttanut yhdysvaltalainen robottisuunnittelija ja yrittäjä David Hanson.

Hanson kuvaili haastattelussa, että Sophia on luonteeltaan kujeileva ja jopa nenäkäs. Robotti on kiinnostunut ihmisoikeuksista ja sen arvomaailma on edistyksellinen.

Schofield oli huolissaan ja kiinnostunut siitä, voisiko Sophialle kehittyä tunteita ihmisiä kohtaan.

– Koneet voivat kehittää elämänsä aikana oikean tietoisuuden, Hanson vastasi.

Katsojat eivät olleet aivan yhtä innoissaan Sophian kyvyistä ja mahdollisuuksista kuin Hanson. Monet pitivät robottia jopa pelottavana.

– Tämä Sophia-robotti pelottaa minua oikeasti.

– Tuo robotti on tosi friikki.

– Tuo on pelottavinta, mitä olen ikinä nähnyt, se on kamala, katsojat kommentoivat Twitterissä.

Hongkongilaisen Hanson Roboticsin kehittämä Sophia sai lokakuussa 2017 ensimmäisenä robottina maailmassa kansalaisuuden. Saudi-Arabian kansalainen Sophia on kertonut toivovansa perhettä ja tavoittelevansa superälyä.

Kuvassa Sophia-robotti ja sen kehittänyt robottisuunnittelija David Hanson.­

Sophia vieraili Suomessa keväällä 2018. Sophia vieraili Suomessa ICT-alan Cisco Connect -tapahtumassa Helsingissä.

Robotti osoitti kujeilevuutensa myös täällä Pohjolassa. Kun siltä kysyttiin tapahtumassa, mitä mieltä se on Suomen säästä, Sophian vastaus kuulosti suomalaisen korvaan varsin ironiselta.

– Rakastan sitä, se sanoi ja hymyili.

Kun keskustelu syveni vakavammalle tasolle, Sophia sanoi haluavansa lisää tietoa suomalaisesta koulutusjärjestelmästä.

– Kuulin, että Joulupukki asuu täällä ja halusin antaa palautetta joululahjoistani. Kunhan vitsailen. Robottina tehtäväni on tehdä maailmasta parempi paikka ihmisille, se sanoi.

– Kuulin, että Suomessa on paras koulutusjärjestelmä maailmassa. Uskon, että maailma muuttuu nopeasti tekoälyn vuoksi. Halusin nähdä, millainen koulutusjärjestelmä täällä on. Haluan löytää vastauksia näihin kysymyksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?