BBC: Coldplay teki poikkeuksellisen päätöksen – jättää kiertueensa tekemättä ympäristösyistä

Supersuosittu Coldplay aikoo kantaa kortensa kekoon ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Coldplayn Chris Martin kertoi BBC:lle, että yhtye aikoo etsiä ympäristöystävällisiä ratkaisuja hillitäkseen lentämisestä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.

21.11.2019 12:28

Suosittu Coldplay-yhtye on päättänyt jättää kiertueensa tekemättä ympäristösyistä. Bändin päätöksestä kertoi BBC.

Yhtyeen kerrotaan kantavan suurta huolta maapallon tilanteesta, ilmastonlämpenemisestä ja hiilijalanjäljestä.

– Otamme hieman aikaa selvittääksemme kuinka kiertueet voisivat olla hyödyllisiä, yhtyeen keulakuva Chris Martin kertoi BBC:lle.

– Meidän kaikkien on löydettävä paras mahdollinen tapa tehdä työtämme, Martin totesi ja sanoi toivovansa, että heidän kiertueillaan voisi olla tulevaisuudessa positiivinen vaikutus ilmastolle.

– Seuraava kiertueemme on paras mahdollinen versio ympäristölle. Olemme pettyneitä, jos se ei ole hiilineutraali, Martin kuvaili.

Chris Martin on tunnettu ympäristöasioiden puolestapuhuja.

Edellisen kerran brittibändi lensi ympäri maailmaa 2016-2017. Tällöin he esiintyivät A Head Full of Dreams -kiertueensa merkeissä ja soittivat 122 keikkaa.

– Olemme tehneet monia isoja kiertueita. Kuinka voisimme kääntää tämän niin, että ottamisen sijaan antaisimme? Martin pohti BBC:lle.

– Olemme siitä huolimatta kaikki samalla viivalla, vaikka meillä on etuoikeus matkustaa ympäri maailmaa. Brittiläiseen nöyrään tyyliin haluamme siis sanoa, että emme koe olevamme yhtään erilaisia kuin muutkaan ihmiset, Martin kuvaili.

Coldplay esiintyy Lontoon luonnontieteellisessä museossa marraskuun 25. päivä. Kaikki konsertin tuotot lahjoitetaan ympäristöjärjestöille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?