Huikea muutos! Niina Kuhta yllätti Suurin pudottaja -finaalissa – pudotti painoaan jopa enemmän kuin voittaja - Viihde - Ilta-Sanomat

Huikea muutos! Niina Kuhta yllätti Suurin pudottaja -finaalissa – pudotti painoaan jopa enemmän kuin voittaja

Julkaistu: 20.11. 21:02

Suurin pudottaja -ohjelmasta juuri ennen finaalia pudonnut Niina Kuhta onnistui pudottamaan painoaan jopa enemmän kuin kilpailun lopulta voittanut Nina Mikkonen.

Suurin pudottaja Suomi huipentui keskiviikkoiltana esitettyyn finaalijaksoon, jossa ohjelman voittajaksi kruunattiin Nina Mikkonen. Syyskuisessa finaalipunnituksessa Mikkosen paino oli 71,4 kiloa, kun se ohjelmaan lähdettäessä oli 86 kiloa.

Mikkosen lisäksi finaalissa kilpailivat Michele ”Minttu” Kaulanen sekä Akseli Herlevi. Heistä kumpikin onnistui pudottamaan yhteensä 10 kiloa.

Lähes 15 kiloa pudottanut Mikkonen ei ollut uskoa korviaan, kun juontaja Riku Nieminen julisti hänet Suurimmaksi pudottajaksi ja näin ollen ohjelman voittajaksi. Nainen olikin silmin nähden liikuttunut saavutuksestaan.

– Omistan tämän voiton pojille ja Timolle. Myös pieni siivu kuuluu Jannille ja Mintulle. Tämä palvelee mun psyykettä, joka on ollut äärimmäisen kovilla monia vuosia, Mikkonen kiitteli perhettään, valmentajaansa ja kilpakumppaneitaan.

– Ei harmittanut yhtään! Oli hieno hävitä Ninalle, hehkutti Kaulanen ystävänsä suoritusta.

Vaikka Mikkonen voittikin itse ohjelman, ei hän suinkaan pudottanut painoaan eniten. Kilpailusta katkerasti juuri loppumetreillä pudonnut Niina Kuhta nimittäin nousi kilpailijajoukon kirkkaaksi ykköseksi pudottamalla 15,8 kiloa.

Kuvassa Niina Kuhta Miss Suomi -tapahtumassa 28. syyskuuta. Suurin pudottaja -finaalijakso kuvattiin 18. syyskuuta.

Kuvassa Niina Kuhta Miss Suomi -tapahtumassa 28. syyskuuta. Suurin pudottaja -finaalijakso kuvattiin 18. syyskuuta.

Kuhta päihitti näin ollen muut ohjelmasta pudonneet kilpailijat, Tami Tammisen, Nipa Neumannin ja Riitta Väisäsen. Leiriltä pudottuaan nelikko kilpaili keskenään suurimman kotipudottajan -tittelistä.

– Sanoin, etten almuja halua, mutta nyt kun se tulikin, tuntui aika hyvälle – pakko ottaa sanoja takaisin. Olen oikeastaan aika tyytyväinen, ehkä ensimmäistä kertaa tämän projektin aikana, Kuhta hehkutti.

Hienosta saavutuksestaan huolimatta Kuhta painotti, ettei painonpudotusrupeama suinkaan ole ohi. Nainen kuitenkin totesi saaneensa ohjelmasta loistavan startin elämäntapamuutokselle, josta hän oli haaveillut jo pitkään.

– Moni otti yhteyttä, että miksi sä laihdutat, oot just tuollaisena hyvä. Se oli tosi ihanaa kuultavaa. En mihinkään laihuuteen tähtää missään nimessä, mutta tähtään muodokkaaseen, terveelliseen vartaloon, Kuhta selitti finaalissa.

Kuhta putosi ohjelmasta juuri ennen semifinaalia. Nainen ei niellyt pudotustaan, vaan syytti kilpakumppaneitaan – erityisesti Mikkosta sekä Minttu Kaulasta – taktikoinnista ja epärehellisestä pelistä.

– Mulla on ainakin ihan puhdas omatunto ja puhtaat jauhot pussissa ja en voi kaikista valitettavasti sanoa samaa. Tuntuu, että mut vaan pelataan ulos hinnalla millä hyvänsä ja siitä tulee tosi paha mieli, Kuhta tilitti kameroille pudottuaan ohjelmasta.

Suurimmaksi pudottajaksi kruunattu Mikkonen puolestaan paljasti Ilta-Sanomille hiljattain, että Kuhta vihoitteli putoamisestaan pitkään myös ohjelman kulisseissa. Sittemmin naiset ovat sopineet erimielisyytensä.

– Häntä tuntui helpottavan se tieto, että pudotin hänet, koska halusin eroon pahimmasta kilpakumppanistani. Hän oli luullut, että se johtui jotenkin hänen persoonastaan, Mikkonen kertoi Kuhdan kanssa käymästään keskustelusta.