Yllätyskäänne: Jari Sillanpää konsertoi juuri ennen joulua Finlandia-talossa – manageri soitti yhden puhelun - Viihde - Ilta-Sanomat

Yllätyskäänne: Jari Sillanpää konsertoi juuri ennen joulua Finlandia-talossa – manageri soitti yhden puhelun

Vuoden 1995 tangokuningas esiintyi lauantaina Joensuussa täydelle yleisölle rikossyytteistä huolimatta.

Vuoden 1995 tangokuningas esiintyi lauantaina Joensuussa täydelle yleisölle rikossyytteistä huolimatta.

Julkaistu: 19.11. 17:09

Jari Sillanpään manageri kertoo, että laulajalle järjestyi iso joulukonsertti Finlandia-talossa joulun kynnyksellä.

Jari Sillanpään manageri Lilja Kainulainen kertoo IS:lle, että laulaja konsertoi juuri ennen joulua Finlandia-talossa. Aiheesta uutisoi ensin Uusimaa-lehti.

Aiemmin kerrottiin, että Sillanpään kaikki loppuvuoden kirkkokonsertit on peruttu seksuaalirikossyytteiden vuoksi. Sillanpään oli tarkoitus esiintyä viidessä kirkossa ympäri Suomea Herää jouluun -kiertueen merkeissä.

– Korvaava konsertti on nyt järjestynyt. Niin paljon tuli ihmisiltä viestejä, että joulu ei tule ilman Jaria, Kainulainen vahvistaa.

Sillanpään Joulun rauhaa -konsertti järjestetään perjantaina 20. joulukuuta Finlandia-talossa Helsingissä. Liput tulevat näillä näkymin myyntiin vielä tällä viikolla.

Kirkkokonsertit peruuntuivat, mutta konsertti Finlandia-talolle kuitenkin järjestyy. Mikä meni eri tavalla?

– Kirkkokonsertit ovat peruuntuneet, koska kirkkoihin oli suunniteltu erilainen ohjelmisto... Nyt tulee tavallaan toisenlainen ohjelma. Samoja joululauluja, mutta eri tavalla. Kirkkokonsertti olisi ollut hartaampi, Kainulainen vastaa.

Miten neuvottelut konsertista etenivät?

– Eilisaamuna soitin Finlandia-taloon, ja siellä oli vielä vapaana perjantai 20. joulukuuta. Se on meille hyvä päivä.

– Ei tarvittu minkäänlaisia neuvotteluita. Minä kysyin, että mitkä päivät heillä ovat vapaana, ja he kertoivat vapaat päivät. Sain jo vahvistuksen sähköpostiinkin.

Manageri ei kommentoi millään tavalla sitä, miten Sillanpäällä tällä hetkellä sujuu.

– Tässä tehdään nyt nopealla aikataululla konserttia. Mistään muusta ei olla puhuttu.

Sillanpää esiintyy Finlandia-talon lisäksi tänä vuonna Fuengirolan Rauhanpalatsissa 30. marraskuuta.

Hän esiintyi myös viime lauantaina Joensuussa Carelia-salissa vain päivä sen jälkeen, kun uudet rikossyytteet olivat nousseet esiin.

Laulaja kiistää syytekohdat

Viime perjantaina tuli ilmi, että Sillanpäätä epäillään huumerikosten lisäksi lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Lokakuussa Sillanpäätä vastaan nostettiin syytteet lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön epäillään tapahtuneen Helsingissä 30. elokuuta 2017. Toisen syytteen epäilty tekoaika ja -paikka on 24. syyskuuta 2017 Helsingissä.

Sillanpää on kiistänyt molemmat syytekohdat. Syytteiden sisältöä ei ole avattu. Aluesyyttäjä Nina Keskinen tarkensi kuitenkin IS:lle, ettei kyse ole koskettelusta tai fyysisestä kontaktista lapseen.