Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ryöpsäyttivät julki totuuden lapsiarjestaan – takana kaksi viikkoa riitelyä: ”Menee ihan päin prinkkalaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ryöpsäyttivät julki totuuden lapsiarjestaan – takana kaksi viikkoa riitelyä: ”Menee ihan päin prinkkalaa”

Ile Uusivuorella ja Maria Hintikalla on kolme pientä lasta, jotka pitävät vanhempansa kiireisenä – ja joskus myös uupuneena.

Ile Uusivuorella ja Maria Hintikalla on kolme pientä lasta, jotka pitävät vanhempansa kiireisenä – ja joskus myös uupuneena.

Julkaistu: 18.11. 15:25

Aina lapsiperhearki ei ole helppoa. Ei edes, vaikka se somen välityksellä vaikuttaisi siltä.

Juontajapariskunta Marja Hintikan ja Ilkka ”Ile” Uusivuoren arki pyörii vahvasti kolmen tarhaikäisen lapsen ympärillä. Parilla on vuosina 2013, 2015 ja 2017 syntyneet lapset, jotka pitävät vanhempansa kiireisinä. Lisäksi Hintikka ja Uusivuori tekevät töitä tv:ssä ja panostavat uraansa.

Yhdistelmä ei ole aina helppo ja välillä aika on kortilla ja yöunet jäävät niukoiksi. Hintikka kertoi sunnuntaina Instagram-tilillään, että parilla on viime viikkoina ollut vaikeaa kaiken kiireen ja marraskuun harmauden keskellä. Hän julkaisi Instagramin Tarina-osiossa videoita, joilla pari kertoo tilanteestaan.

– Me halutaan sanoa, että me ollaan riidelty tässä nyt semmonen viikko, Hintikka sanoo videollaan.

– Kaks, Uusivuori korjaa.

– Mä halusin tehdä tällasen videon, että kaikilla on välillä ihan hanurista meininki yhdessä ja se on ihan ok, Hintikka jatkaa.

Hintikka kertoo toivovansa, että muut pariskunnat ymmärtäisivät, että he eivät ole ainoita, joilla on vaikeaa.

– Haluan vaan sanoa, että antakaa armoa teille. Voit näyttää tän sun siipalle, että Marjalla ja Ilelläki menee ihan päin prinkkalaa. Ei se haittaa. Kaikilla on sellaista välillä, hän sanoo.

Myöhemmin Hintikka jatkoi keskustelua lapsiperheiden arjesta parin yhteiskuvan yhteydessä. Hän julkaisi tilillään naapurinsa ottaman kuvan hänestä ja Uusivuoresta. Kuvassa pari nauraa rennosti, mutta kuluneen syksyn aikana hymy ei ole aina ollut yhtä herkässä.

– Syksy on ollut täynnä hyviä hetkiä, mutta myös niitä raskaammanpuoleisia. Valvottuja öitä, kipeitä lapsia, hurjia työputkia ja sunnuntaiaamuja, jolloin ei jaksa edes sanoa huomenta.

Hintikka kertoo kirjoituksessaan, että hänellä on usein sellainen olo, että muilla on aina asiat paremmin. Ennen omaa elämää verrattiin lähinnä naapureihin, mutta nykyään vertailukohtana on koko maailma. Muiden ihmisten upealta ja täydelliseltä vaikuttavaa arkea on helppo seurata somen välityksellä ja se saattaa aiheuttaa paineita omaan elämään.

– Siinä rinnalla oma arki ja säätö alkavat helposti vaikuttaa ankeuden huipentumalta, ja mustat ajatukset valtaavat mielen, Hintikka myöntää.

– Marraskuu, se on synkkä mutta siitä selvitään. Voimaa ja rakkautta kaikille! hän päättää.

Juontajan kirjoitus on kerännyt paljon sympatiaa ja moni äiti ja isä tunnistaa tilanteen. Lapsiarki on vienyt voimat ja lepoa kaipaisi kipeästi.

– Voidaan niin samaistua kirjoitukseen. T. Kolmen pienen lapsen (3v, 2v ja 4kk) vanhemmat, eräs nainen kirjoittaa.

– Komppaan. Perhe Rovaniemeltä eikä aina naurata, toinen jatkaa.

Kuvituskuva

Myös Ile Uusivuori havainnollisti hänen ja Hintikan perheen arjen haasteita Vauva-lehden kolumnissaan viime viikolla. Hän kertoi kirjoituksessaan, miten pari päätti hiljattain paeta perhearjen keskeltä muutamaksi tunniksi viettämään aikaa kahdestaan.

– Olemme palkanneet neljäksi tunniksi lastenhoitajan, koska juuri nyt me kaksi tarvitsemme edes sekunniksi tilan, jossa nuolla haavoja menneiden päivien koettelemusten jälkeen. Kolmen lapsen itkupotkuraivaripukemisoperaatiot, herkän tahtoikäisen päivin ja öin jatkuva tunteiden sanoittaminen ja Syksyn sävelen tapaan jo perinteeksi muodostunut enterorokkoepidemia perheessämme ovat uuvuttaneet meidät jo ennen ensilumen tuloa, Uusivuori kirjoittaa Vauva-lehdessä.

Treffi-illan aikana oli tarkoitus viettää laatuaikaa yhdessä. Todellisuudessa sekä Uusivuori että Hintikka olivat niin väsyneitä, etteivät he jaksaneet puhua sanaakaan ja illan ohjelmaksi suunniteltu kolmen tunnin elokuva olisi kestänyt pidempään kuin edellisen yön unet. Pari päätyi elokuvan sijaan haahuilemaan pitkin kaupunkia, kunnes sormet jäätyivät. Silloin he pakenivat kahvilan lämpöön.

– Tämäkö on nyt sitä kuuluisaa laatuaikaa? Katson kelloa: vielä kaksi tuntia pitää pysyä hereillä, jotta voi palata kotiin nukkumaan. Joku lapsistamme herää taatusti aamuviideltä, ellei joku kastele sänkyään jo ennen sitä, Uusivuori havainnollistaa tilannetta.

Hiljaisuutta ja lepoa kaipaava pari toivoi, että olisi olemassa hotelleja, joihin uupuneet pienten lasten vanhemmat voivat mennä tuntitaksalla lepäämään. Koska sellaisia ei ole, päätyivät he kirjastoon.

– Siellä hiljaisuuden rikkoo vain lainauslaitteen ajoittainen piippaus. Kirjastonhoitajien ystävällisten silmien edessä saatan jopa teeskennellä lukevani ja ottaa nokoset. Ihan ilman tuntitaksaa.

Marja Hintikka tunnetaan useiden tv-ohjelmien juontajana. Hänet on viime vuosina nähty ruudussa muun muassa SuomiLove-, Marja Hintikka Live- ja Vappu ja Marja Live -ohjelmissa. Hän myös osallistui Tanssii tähtien kanssa -kisaan viime vuonna.

Ile Uusivuori puolestaan on toiminut X Factorin ja Fort Boyardin juontajana sekä uudistuneen Uutisvuodon kapteenina. Lisäksi hän on toiminut jalkapallon studioisäntänä.