Anna-Liisa Tiluksen molemmat pojat mukana historiaa tehneissä Huuhkajissa – äiti jännitti paikan päällä: ”Ihan huikea härdelli”

Tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus seurasi Huuhkajien EM-kisapaikan varmistanutta ottelua jännittyneenä. Lisäjännitystä toi se, että molemmat hänen pojistaan pelaavat maajoukkueessa.

Anna-Liisa Tilus jännitti Huuhkajien peliä perjantaina.

18.11.2019 13:33

Vuoden 1984 Miss Suomen ja Ylen pitkäaikaisen tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tiluksen molemmat pojat Sauli, 25, ja Leo Väisänen, 22, pelaavat ammatikseen jalkapalloa.

Veljekset olivat mukana perjantaina historiaa tehneessä Suomen jalkapallon miesten maajoukkueessa. Pitkäaikainen unelma toteutui, kun Huuhkajat voitti perjantaina Liechtensteinin 3–0 ja varmisti paikkansa ensi kesän EM-lopputurnauksessa.

– Äidin geeneillä he siellä potkivat, Tilus vitsailee.

Ylpeä äiti kertoo olleensa perjantaina paikan päällä jännittämässä ottelua Töölön stadionilla.

– Olihan se ihan huikea härdelli. Sakothan sitä tulee, kun yleisö juoksi kentälle, mutta olihan se ihan mieletön ilta, hän hymyilee.

– Mutta jos joku jalkapallo yhdistää suomalaisia tuolla tavalla, että siellä porukka nauraa ja moikkailee toisiaan marraskuun pimeydessä, niin tervetuloa, hän naurahtaa.

Veljekset Leo (vas.) ja Sauli Väisänen.

Tilus on kertonut Ilta-Sanomien haastatteluissa poikiensa tehneen ison työn harrastuksensa eteen, josta tuli heille unelma ja lopulta ammatti.

Sauli Väisänen luo uraa Italiassa, Leo Väisänen puolestaan Hollannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla Den Boschissa.

Sauli ja Leo ovat kertoneet Ilta-Sanomien haastatteluissa tuntuneen epätodelliselta, kun he saivat tietää molempien pelaavan maajoukkueessa.

– Vähän tämä tuntuu epätodelliselta. Siitä asti, kun pääsin itse maajoukkueeseen, olen unelmoinut, että broidi pääsisi myös. Se tapahtui nopeammin kuin luulin, Sauli Väisänen kertoi Ilta-Sanomille viime keväänä.

– Eiköhän mutsi ja faija muutaman kyyneleen tirauttaneet. Tunteet ovat olleet pinnassa, hän kertoi.

Sauli Väisänen on kertonut olevansa pikkuveljeään Leoa sosiaalisempi, Leo puolestaan on pohdiskelevaisempi luonne. Sauli Väisänen on usein puhunut julkisesti uskostaan ja iloinnut tyttöystävänsä uskoontulosta. Pariskunta meni naimisiin joulukuussa 2015.

Anna-Liisa Tilus on tullut suomalaisille tutuksi televisiokuuluttajana ja media-alan ammattilaisena jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.

Tilus kruunattiin vuoden 1984 Miss Suomeksi. Kisojen jälkeen hän työskentelemään media-alan erilaisissa tehtävissä ja keräsi esiintymiskokemusta näytöksistä. Ylellä Tilus aloitti 1990-luvun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?