Laulajatähti Selena Gomez, 27, sai julmaa palautetta painostaan – taustalla piili salainen kamppailu, josta vain harva tiesi - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulajatähti Selena Gomez, 27, sai julmaa palautetta painostaan – taustalla piili salainen kamppailu, josta vain harva tiesi

Selena Gomez sairastaa autoimmuunisairautta.

Selena Gomez sairastaa autoimmuunisairautta.

Julkaistu: 18.11. 8:01

Selena Gomez sairastui vakavasti ja hänen painonsa nousi. Tähti kuitenkin salasi aluksi kamppailunsa julkisuudelta.

Laulaja Selena Gomez, 27, avautuu tuoreella videopodcastilla terveyshuolistaan ja siitä, miten hän sai julmaa kritiikkiä painostaan. Gomez kertoo CNN:n mukaan Giving Back Generation -videosarjan jaksossa, että hänen painonsa kohosi ja ulkomuoto muuttui, kun hän sairastui vakavasti.

Gomez sairastaa lupusta eli punahukkaan, joka on Terveyskirjaston mukaan reumasairauksiin kuuluva autoimmuunitauti. Se on Terveyskirjaston mukaan yksi monimuotoisimmista ihmisen sairastamista taudeista, jonka oireet vaihtelevat lievästä ihottumasta ja nivelsäryistä aina vakaviin munuais- ja keskushermostotulehduksiin asti.

Gomez kertoo nyt, että hän on huomannut sairauden vaikuttaneen terveydentilaansa ja painoonsa hyvin radikaalisti. Laulaja myöntää, että tilanne on aiheuttanut hänelle paljon ahdistusta, sillä hän kamppaili pitkään sairautensa ja painonsa kanssa salaten asian julkisuudesta.

CNN:n mukaan lupus on aiheuttanut Gomezille korkean verenpaineen ja munuaisvian, ja hänen täytyy syödä runsaasti lääkkeitä. Niiden sivuvaikutuksena hänen painonsa alkoi vaihdella.

Kun laulajan paino nousi, alkoivat ihmiset kommentoida hänen ulkonäköään julmasti. Gomezin vartaloa kommentoineet eivät tienneet, että todellisuudessa laulaja oli sairas eikä hän voinut tilanteelle mitään. Hän ei pystynyt vaikuttamaan lihomiseensa, vaan paino heittelehti edes takaisin hyvin nopeastikin.

– Se johtuu lääkkeistä, joita joudun ottamaan loppuelämäni ajan. Se (painon vaihtelu) riippuu jopa kuukaudesta, jos totta puhutaan. Aloin huomata sen, kun ihmiset alkoivat hyökätä minua kohtaan sen vuoksi. Gomez kertoo USA Todayn mukaan.

– Se on minulle todellisuutta, että painoni vaihtelee. Ja se iski minuun kovaa. Minä luulen, että se sai minut pahasti pois tolaltaan.

Gomezin mukaan julmat kommentit satuttivat häntä valtavasti. Hän jättäytyi niiden vuoksi hetkellisesti pois sosiaalisesta mediasta, mutta palasi sinne myöhemmin. Kun laulaja teki paluun someen, päätti hän jättää tylyt kommentit omaan arvoonsa. Sen sijaan Gomez haluaa kannustaa naisia olemaan rohkeasti sitä, mitä he ovat.

Hänen mukaansa surullista, kuinka moni yrittää olla jotain liki mahdotonta ja vahingoittaa sillä itseään.

– Monet haluavat olla aivan toinen ihminen, mutta se ei ole sitä, mitä heillä on sisällä. Mutta minä ymmärrän sen. Minullakin oli tapana katsoa ihmisten sivuja ja ajatella: ”Okei, minun täytyy korjata itseni”.

Kuvituskuva

Gomez paljasti sairastavansa lupusta ensimmäisen kerran vuonna 2015. Hän joutui tuolloin pitämään keikkataukoa ja vetäytymään julkisuudesta, sillä sairautta hoidettiin kemoterapialla. Mediassa spekuloitiin, johtuiko laulajan tauko päihdeongelmista, mutta myöhemmin hän paljasti Billboardin haastattelussa, että kyse oli vakavasta sairaudesta.

– Halusin sanoa, että teillä ei ole aavistustakaan. Olen kemoterapiassa, te olette kusipäitä. Kovetin itseni, kunnes sain itseluottamukseni jälleen takaisin, Gomez kuvaili, miltä tuntui kuulla tauon johtuneen päihdeongelmista.

– Olen kiltti kaikille ja sitten kaikki ovat julmia minulle. Olen tehnyt töitä 7-vuotiaasta saakka, ja olen ollut Unisefin lähettiläs 17-vuotiaasta saakka. On todella julmaa, että minusta on tullut juorulehtien pääaihe, hän jatkoi.

Selena Gomez nousi julkisuuteen jo lapsena, kun hän tähditti Disney Chanel -kanavan lastenohjelmia. Musiikkiuransa hän aloitti 2000-luvun puolivälissä.