Huikea taktiikka paljastui: Kasperi keksi itselleen uuden identiteetin Selviytyjiin – valitsi jopa vaatteensa psykologisin perustein - Viihde - Ilta-Sanomat

Huikea taktiikka paljastui: Kasperi keksi itselleen uuden identiteetin Selviytyjiin – valitsi jopa vaatteensa psykologisin perustein

Julkaistu: 17.11. 22:02

Viidakossa kilpaillut Kasperi loi itselleen valeidentiteetin ja käytti useita Yhdysvaltojen Selviytyjät-kausilta tuttuja taktiikoita.

Tänä sunnuntaina Selviytyjistä äänestettiin kotimatkalle Kasperi. Neuvokas kilpailija kertoo Selviytyjät Suomi Extrassa poikkeuksellisen perusteellisesta pelitaktiikastaan, joka sisälsi esimerkiksi uuden identiteetin kehittämisen.

– No ennen tota kisaa me kavereiden kanssa luotiin tää hahmo Kasperi, joka perustuu vähän mun omaan persoonaan ja taustaan. Mitä noi muut sai kuulla Kasperista, ni mä vietän välivuotta ja oon hakemassa opiskelemaan elintarviketieteitä, eli alalle, josta kukaan ei tiedä yhtään mitään. Ei oo positiivisia tai negatiivisia konnotaatioita, hän paljastaa.

– Lisäks mä kerroin, et mä oon töissä seurakunnalla nuorten ja lasten parissa, niin kaikki rakasti mua! mies nauraa.

Todellisuudessa Kasperi opiskelee oikeustiedettä yliopistossa. Kasperin mukaan on helpompi pelata valeidentiteetillä, sillä myös mahdolliset vastoinkäymiset ja huijatuksi tulemiset voi kohdistaa omalle roolihahmolleen.

Kasperi ei halunnut paljastaa muille todellista minäänsä myöskään siksi, että hän ei halunnut ihmisten arvioivan häntä ja hänen mahdollisia ominaisuuksiaan ennalta.

Kuvituskuva

Kasperi kertoo, että hän on omaksunut Yhdysvaltojen Selviytyjät-kausilta tutun taktiikan oman heimon sabotoinnista.

– Carabaossa mun sabotointi oli sitä, et ekoina päivinä ku me tehtiin sitä majaa, niin mun piti turvottaa semmosia nauhoja meressä. Mä tiesin, et mun piti sitoa ne, ni mä heitin ne sinne mereen, hän kertaa tihutöitään.

Myöhemmin Kasperi sanoo heittäneensä pois esimerkiksi heimonsa riisiä, jauhoja ja öljyä sekä varastaneensa puukon ja haudanneensa sen metsään.

Kuvituskuva

Selviytyjät Extrassa Kimmo, Alma sekä vieraileva spekuloija Ellen Jokikunnas ihmettelevät miehen neuvokkuutta suut auki. Kasperi paljastaa omistaneensa lapsena jopa vihon, johon hän on kirjannut mahdollisia pelitaktiikoita Selviytyjien varalle.

– Mul oli erilaisia taktiikoita, et minkälaisia eri ihmistyyppejä on, ja et miten niitä pitää manipuloida ja miten niille pitää puhua, hän kertoo innoissaan.

Kasperi paljastaa valinneensa jopa paitansa värin peliä ajatellen.

– Mä kävin läpi kaikki psykologiset artikkelit ja tutkimukset eri väreistä, niin mä valitsin keltaisen värin sen takia, koska se ihmisen aivoissa yhdistetään positiivisuuteen.

Selviytyvät Suomi Extra nähdään Nelosella heti pääjakson jälkeen kello 21.