Tällaista on Minttu ja Kimi Räikkösen perhearki Sveitsissä – Minttu paljastaa IS:lle: ”Rianna on Robinista ehkä vielä vähän rämäpäisempi versio” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällaista on Minttu ja Kimi Räikkösen perhearki Sveitsissä – Minttu paljastaa IS:lle: ”Rianna on Robinista ehkä vielä vähän rämäpäisempi versio”

Kimi Räikkösen puoliso ja kahden lapsen äiti Minttu Räikkönen luo nyt omaa uraansa lastenmuodin parissa. – Kimi tukee minua omissa projekteissani, hän kiittää miestään.

Minttu Räikkönen kertoo, millaista heidän perheensä arki on.­

17.11.2019 10:20

Minttu Räikkönen, 33, on vuosien varrella totuttu näkemään formulavarikoilla miehensä rinnalla. Hän on matkannut Kimin mukana ja painottanut muutamissa haastatteluissa haluavansa tukea miestään tämän uralla. Minttu on sanonut, että hänen aikansa tehdä uraa tulee myöhemmin.

Pariskunnalla on nyt kaksi lasta, neljävuotias Robin ja kahden vuoden ikäinen Rianna. Pienokaiset ovat vieneet äidin aikaa ja jo siksikin formulavarikoiden kuvatuimpiin henkilöihin kuuluvaa Minttua ei ole enää näkynyt F1-kisoissa. Kun Minttu on sitten saapunut varikolle, myös lapset ovat olleet isäänsä kannustamassa ja siitä Kimi-isä on ollut mielissään.

Mintun poissaolon syytä on varmasti mietitty, mutta hän ei ole asiaa avannut. Rouva Räikkönen on nainen, joka ei hötkyile, vaan harkitsee tarkkaan tekemisiään ja kertoo suunnitelmistaan, kun on sen aika.

– En käy niin paljon katsomassa kisoja kuin silloin, kun meitä oli vain kaksi. Kimi arvostaa sitä, että olen suurimman osan ajastani kotona ja lapsillemme läsnä. Näin hänen ei tarvitse työssä miettiä, miten kotona pärjätään, Minttu kertoo.

Minttu huomauttaa, että Kimille perheen lasten hyvinvointi on tärkeää, samoin kuin vaimonsa onni. Sen vuoksi Kimi onkin aina tukenut Minttua myös vaimonsa haasteissa.

– Saan häneltä täyden tuen projekteilleni, Minttu sanoo.

– Jos olen öitä pois kotoa, ikävöin perhettäni. Kimillä on sama ikävä hänen ollessa kisamatkoilla, Minttu Räikkönen sanoo.­

Kimin kannustavalla tuella Minttu on uskaltanut ryhtyä luomaan omaa uraansa. Hän on suunnitellut vaatemalliston yhdessä Gugguu-merkin kanssa. Minttu kertoo innostuneensa lastenvaatteita valmistavasta yrityksestä jo odottaessaan Robinia. Vastuullisuutta peräänkuuluttava Minttu arvostaa yrityksen filosofiassa kotimaisuutta ja laatua. Tietysti tärkeää on sekin, miltä vaatteet näyttävät.

Pari vuotta sitten häntä yhtäkkiä lähestyttiin asiassa ja Minttu alkoi ajatella yhteistyötä.

– Tuntui luonnolliselta ryhtyä tekemään sitä missä koen, että minulla on annettavaa. Halusin olla mukana ihailemassani brändissä, josta olin jo kiinnostunut. Teen asioita intohimosta ja sydämestä kuten yrityksen työntekijät, Minttu perustelee.

Minttu kertoo huomanneensa jo heti ensitapaamisesta perustajasiskosten Anne Vallin ja Miia Riekin kanssa, että hänen ja Gugguun työntekijöiden arvomaailma kohtaa.

– Olen omasta halustani aktiivisesti mukana muissakin kuin suunnitteluun liittyvissä asioissa: kiinnostuksesta ja rakkaudesta tekemiseen sekä brändiin.

Minttu Räikkönen on myös yrityksen vähemmistöosakas.

Parhaillaan Minttu on kotimaassaan, sillä yrityksen Mini Me -mallisto lanseerattiin perjantaina ja siitä löytyy aikuisille ja lapsille yhteensopivia vaatteita. Minttu sanoo olevansa onnellinen, että on päässyt suunnittelemaan yhteistyössä vaatteita myös aikuisille.

– Mintun mukana oleminen on tuonut paljon uusia ideoita ja näkökulmia. Olemme hänen kauttaan pystyneet luomaan merkittäviä kansainvälisiä suhteita. Mintulla on paljon annettavaa niin suunnittelussa kuin kansainvälistymisessä, Anne Valli kiittelee.

Valli kertoo, että yrityksen neuletuotanto on Suomessa ja muut tuotteet valmistetaan Virossa ja Latviassa.

– Uusissa tuotteissa käytetäänkin osittain kierrätettyjä materiaaleja, Valli kertoo.

– Minulle on tärkeää asujen ekologisuus ja se, että osa niistä tehdään Suomessa, Minttu Räikkönen sanoo ja poseeraa tyttärensä Riannan kanssa.­

Kun Minttu puhuu aluevaltauksestaan, hänen silmänsä loistavat. Kahden lapsen äidillä on energiaa antaa kodin ulkopuolellekin, mutta koti ja perhe ovat elämän ykkösjuttu.

– Suurimman osan työasioista pystyn hoitamaan etänä. On silti kiva käydä Suomessa omien projektien tiimoilta, Minttu juttelee.

Klassisen tyylikäs nainen huomauttaa, ettei hänellä ole tällä hetkellä suunnitelmia laajentaa työtaakkaansa.

– Olen silti iloinen, että minulla on perheen lisäksi oma juttuni. Vaatteiden suunnittelussa pääsen toteuttamaan itseäni ja viemään mielestäni hienoa brändiä maailmalle, hän huomauttaa.

Minttu itsekin on omalla tavallaan jo brändi. Hänellä on pettämätön tyyli, jota ihaillaan. Liittonsa aikana hän on osannut myös juuri oikealla tavalla tukea Kimiä, antaen hänelle tilaa työssään.

Minttu on tuonut Kimin elämään myös sen vakauden, jota mies on kaivannut.

Kimi on jo kauan sitten kertonut haastatteluissa unelmoivansa perheestä ja lapsista. Mintun kanssa toive on toteutunut ja mies on vaimonsa sanojen mukaan onnellinen aviopuoliso ja isä.

Kimi viettääkin vapaa-aikansa perheen parissa. Hän puuhastelee kaikenlaista lastensa kanssa ja käy Robinin kanssa vaikkapa kartingradalla.

– Minulle on tärkeää olla läsnä lapsille ja teemme paljon asioita yhdessä. Lastenhoitaja on isoimmassa roolissa silloin, kun matkustan projektieni vuoksi ja jätän lapset muutamaksi päiväksi kotiin, Minttu kertoo.

 Lapset kasvatetaan suurella rakkaudella, hellyydellä ja läsnäololla, mutta myös rajoilla.

Lasten kasvatuksestakin pariskunta on yhtä mieltä.

– Onneksi ajattelemme kasvatuksesta samalla tavalla. Lapset kasvatetaan suurella rakkaudella, hellyydellä ja läsnäololla, mutta myös rajoilla. He ovat kasvaneet kaksikielisiksi, mikä on rikkaus, Minttu kertoo ja paljastaa lasten puhuvan suomea ja englantia.

Aviomies matkustaa työnsä vuoksi luonnollisesti paljon ja harvemmin reissut osuvatkin siten, että Kimi voisi jäädä lasten kanssa kotiin vaimon lähtiessä työmatkalle.

– Jos olen öitä pois kotoa, ikävöin perhettäni. Kimillä on sama ikävä kisamatkoilla, Minttu kertoo.

Koko perheen ollessa koolla keksitään kaikkea kivaa tekemistä. Minttu kertoo perheen tottuneen jo siihen, että Kimin työ vaatii reissaamista. Hän sanoo niiden hetkien merkitsevän eniten, jolloin ollaan yhdessä kotona ja tehdään asioita lasten kanssa.

– Yritämme koko perheelle keksiä jokaiselle päivälle kivaa tekemistä. Lapsemme ovat todella liikunnallisia. Parasta hupia onkin, kun saa juosta, kiipeillä, uida tai ajaa jollain menopelillä, Minttu kertoo.

Minttu Räikkönen on ollut mukana suunnittelemassa mallistoa, jossa yhdistyvät sekä aikuisten että lasten asut. Hän on saanut miehensäkin Mini Me -Gugguun malliksi. Perhe esiintyy yhteensopivissa asuissa rennoissa tunnelmissa: Kimi, Robin, Rianna ja Minttu Räikkönen.­

Mintun ja Kimin sosiaalisessa mediassa jakamat kuvat Robinista kartingautossa enteilevät, että poika jatkaisi isänsä jäljillä.

– Tällä hetkellä Robin tykkää varmasti eniten ajaa mikroautolla, mutta vielä ei ole oikea hetki puhua siitä, mikä hänestä tulee isona. Rianna on Robinista ehkä vielä vähän rämäpäisempi versio. Hän tietenkin seuraa, mitä Robin tekee ja haluaa tehdä kaiken perässä. Eli tällä hetkellä lapsilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet, Minttu kertoo.

Perhekeskeiset Räikköset varastavat kuitenkin ajoittain itselleen oman treffi-illan.

– Kahdenkeskeinen aika on tärkeää. Oman ajankin ottaminen on tärkeää ja nappaan ajan, kun muut vielä nukkuvat. Juon kahvia, minkä jälkeen menen treenaamaan, Minttu kertoo.

Räikköset ovat jo vuosia asuneet Sveitsin Baarissa upeassa Villa Butterflyssa. Kodin sijainti on hyvä jo reissujenkin vuoksi. Minttu myöntääkin, ettei suunnitelmissa ole muuttoa.

– Suomi on minulle tärkeä ja olen ylpeä juuristani. Koti on kuitenkin Sveitsissä. Arvostan Sveitsin suomaa rauhaa ja yksityisyyttä. Täältä on myös lyhyt auto- tai junamatka Italian puolelle, missä tykkään käydä usein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?