Pierce Brosnan on elänyt uskomattoman traagisen elämän: menetti vaimonsa ja tyttärensä, välit poikaan tulehtuivat – salamarakkaus pelasti James Bond -tähden

Näyttelijätähti Pierce Brosnanin elämä on ollut täynnä menetyksiä. Tärkeänä tukena on toiminut hänen nykyinen puolisonsa, jonka kanssa rakkaus on kestänyt jo 25 vuotta.

Pierce Brosnain elämä ei ole ollut pelkkää menestystä ja mammonaa. Näyttelijätähti on kokenut valtavia menetyksiä, kun hänen ensimmäinen vaimonsa ja tyttärensä ovat kuolleet.

17.11.2019 8:19

Hollywood-tähti Pierce Brosnanin pojat Dylan, 22, ja Paris, 18, valittiin perjantaina ensi vuoden Golden Globe -gaalan lähettiläiksi ensimmäisinä veljeksinä koskaan. Malleina uraa luoneet nuorukaiset nähdään gaalan lavalla ojentamassa palkintoja voittajille ja saattamassa heitä lavalle.

Brosnanin nuorimmat pojat ovat eläneet aina julkisuuden valokeilassa, sillä James Bond -elokuvat tekivät heidän maailmankuulun elokuvatähden. Perheen hulppean elämän ja Brosnanin menestyneen uran taustalla kupli kuitenkin vuosien ajan vaikea suru, sillä näyttelijä on kohdannut elämässään useita riipaisevia menetyksiä.

Brosnanin ensimmäinen vaimo, näyttelijä Cassandra Harris kuoli munasarjasyöpään vuonna 1991. Hän oli kuollessaan vain 42-vuotias ja ehti sairastaa syöpää noin neljän vuoden ajan. Brosnan ja Harris ehtivät olla yhdessä vuosia ennen Harrisin kuolemaa.

The Sunin mukaan Harris ja Brosnan tapasivat vuonna 1977 yhteisen tuttavan luoma. Harris oli tuolloin naimisissa elokuvatuottaja Dermot Harrisin kanssa ja parilla oli kaksi lasta. 24-vuotias Brosnan iski kuitenkin heti silmänsä tyrmäävän kauniiseen näyttelijään, joka oli häntä viisi vuotta vanhempi. Harris erosi puolisostaan seuraavana vuonna ja Brosnan ja hän avioituivat vuonna 1980.

Brosnanista tuli paitsi Harrisin puoliso myös hiljalleen isähahmo tämän lapsille Charlottelle ja Christopherille. Pari sai myös yhteisen lapsen, vuonna 1983 syntyneen Sean-pojan.

Kun Charlotten ja Christopherin biologinen isä Dermot Harris menehtyi vuonna 1986, adoptoi Brosnan lapset.

– Meillä vain klikkasi perheenä. Aluksi olin Pierce, sitten isä Pierce ja sitten vain isä. Charlotte ja Chris ovat olleet mahtava osa elämääni, Brosnan on sanonut aiemmin.

Pierce Brosnan yhdessä puolisonsa Cassandra Harrisin ja lastensa Christopherin (vas.) ja Charlotten (oik.) kanssa.

Onnellisen perheen elämä muuttui vuonna 1987, kun Harrisilla todettiin aggressiivinen munasarjasyöpä. Hän sairasti neljän vuoden ajan, kunnes kuoli joulukuussa 1991. Brosnan on kuvaillut vaimonsa kuoleman aikaa ”elämänsä pisimmäksi yöksi”.

The Sunin mukaan Harris kuoli sairaalassa Brosnanin maatessa hänen vierellään sairaalavuoteella. Näyttelijätähti on kertonut, että Harris lohdutti häntä viimeisinä hetkinään, sillä hän oli täysin hukassa.

– Olin avuttomassa mielentilassa... Hämmentynyt ja vihainen. Hän lohdutti minua, Brosnan sanoi People-lehdelle pian vaimonsa kuoleman jälkeen vuonna 1992.

Brosnan on kertonut myöhemmin haastatteluissa, että Harris teki hänestä sen miehen, joka hän on nykyään.

Puolison kuolema teki Brosnanista yhdessä yössä kolmen lapsen yksinhuoltajaisän. Hän kasvatti biologisen Sean-poikansa lisäksi myös Charlotten ja Christopherin samalla, kun yritti totutella elämään leskenä.

Pahimman surun hälvettyä Brosnan tapasi yllättäen nykyisen puolisonsa, Keely Shaye Smithin meksikolaisessa baarissa vuonna 1994. Näyttelijä oli varma, ettei hän rakastuisi enää koskaan, mutta toisin kävi. Entinen malli vei häneltä jalat alta heti ja auttoi häntä jatkamaan eteenpäin elämässä.

Brosnan on ollut jo yli 25 vuotta yhdessä puolisonsa Keely Shaye Smithin kanssa. Kuvassa pari kesäkuussa.

Vaikka Brosnan toipui hiljalleen ensimmäisen puolisonsa kuolemasta, ei suru loppunut siihen. Häntä kohtasi valtava menetys jälleen vuonna 2013, kun Charlotte-tytär menehtyi samaan munasarjasyöpään kuin äitinsä. Charlotte oli kuollessaan vain 41-vuotias ja häntä jäi kaipaamaan Brosnanin lisäksi puoliso ja kaksi lasta.

Brosnan on kertonut Esquire-lehden haastattelussa, että kaikkein synkimpinä hetkinä häntä on auttanut eteenpäin Keely-vaimo, jonka kanssa hän asteli alttarille vuonna 2001. Hän on kuvaillut puolisonsa tuovan hänelle voimaa, jota ilman hän ei olisi selvinnyt kaikista menetyksistä.

– Keely on ollut aina ystävällinen ja ymmärtäväinen, ja rohkaissut minua suremaan Cassieta. Minä ajattelen häntä koko ajan. Luulen, että Keely on Pohjantähteni, joka huolehtii minusta aina.

Brosnanin ja Smithin avioliittoa pidetään yhtenä elokuvamaailman onnellisimmista. Pari on kuvattu vielä vuosien jälkeenkin kuhertelemassa kuin vastarakastuneet. Heillä on kaksi yhteistä lasta, 18- ja 22-vuotiaat pojat Paris ja Dylan.

Brosnan yhdessä 18-vuotiaan Paris-poikansa kanssa syyskuussa.

Puolison ja tyttären kuolemien lisäksi Brosnain elämää on varjostanut huoli Christopher-pojasta. The Mirrorin mukaan Brosnan ei ole ollut 15 vuoteen juurikaan tekemisissä 46-vuotiaan Christopherin kanssa.

Lehden mukaan Christopher on elänyt kaukana isästään eikä hän ole viihtynyt julkisuudessa vuosiin. Brosnanin ja Christopherin välit katkesivat, kun Christoph ajautui huumeiden pariin äitinsä kuoleman jälkeen. Brittilehtien mukaan hän kärsi pitkään huume- ja alkoholiongelmasta ja oli vähällä kuolla bilehuumeena tunnettuun GHB:hen vuonna 2002. Vuonna 1997 Christopher sai kolmen kuukauden vankeustuomion rattijuopumuksesta.

The Sunin mukaan Christopher on ollut koukussa myös kokaiiniin ja heroiiniin, ja hänen elämänsä syöksyi riippuvuuksien vuoksi jyrkkään alamäkeen.

Christopher on työskennellyt elokuvatuottajana ja myös Brosnan on tehnyt töitä hänen kanssaan. Kaksikko työskenteli yhdessä Bond-elokuvissa ennen kuin heidän välinsä tulehtuivat.

Tänä syksynä Christopher kuvattiin ensi kertaa vuosiin Lontoossa. Lehtitietojen mukaan Brosnan ei ole vielä tänäkään päivänä tekemisissä hänen kanssaan.

Brosnanin 22-vuotias Dylan-poika on luonut uraa mallina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?