Kuvat: Samantha Fox nousi lavalle legendaarisessa Lapuan Latosaaressa – hehkutti suomalaisfaneja - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuvat: Samantha Fox nousi lavalle legendaarisessa Lapuan Latosaaressa – hehkutti suomalaisfaneja

80-luvun suosikkilaulaja kiinnostaa edelleen suomalaisyleisöä.

Julkaistu: 17.11. 4:45

1980-luvulla koko maailman tietoisuuteen ponnahtanut poplaulaja Samantha Fox nousi lavalle myöhään lauantai-iltana Lapuan Latosaaressa.

53-vuotias brittiartisti kiertää edelleen esiintymispaikkoja. Hänellä on takanaan pitkä Euroopan-kiertue, jonka aikana hän esiintyi muun muassa Unkarissa, Norjassa, Romaniassa ja Ranskassa. Perjantaina hän esiintyi Hämeenlinnan Aulangolla.

Samantha Fox esiintyi Lapualla Latosaaren tanssipaikalla.

Samantha Fox esiintyi Lapualla Latosaaren tanssipaikalla.

– Sain sähköpostia suomalaiselta promoottorilta, joka kysyi, haluaisinko palata Suomeen. Sanoin ”jee”, Fox kommentoi ISTV:n haastattelussa.

– Skandinavia – Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska oli ensimmäinen alue, jossa ensimmäinen albumini saavutti kultaa ja platinaa. Se on aina ollut tärkeä alue minulle, ja fanit täällä ovat niin lojaaleja. Halusin nähdä, rakastavatko ihmiset edelleen Samantha Foxia. Tarvitsin sitä tunnetta.

  • Yllä olevalla videolla näkyy Samantha Fox ISTV:n haastattelussa

Kuvituskuva

Latosaaressa ovet aukesivat iltayhdeksältä, ja venäläinen tosifani Olga suuntasi saman tien lavan tuntumaan. Hän asettui odottamaan suosikkiartistiaan, jonka hän on nähnyt jo todella monesti.

– Olen ollut hänen keikallaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Unkarissa, Espanjassa ja Italiassa. Tämä on 21. keikka.

Mikä Foxissa saa sinut kiertämään keikalta toiselle?

– Hän on kaunis sielu, hänen äänensä on kaunis ja hän on ihana persoona. Lisäksi show on hieno tanssijoineen.

Kuvituskuva

Latosaari oli 80- ja 90-luvuilla myös nuorison suosima bilepaikka. Sinne matkattiin laajalti maakunnasta bussikuljetuksilla, ja siellä esiintyivät eturivin artistit.

Moni suuri nimi on esiintynyt Latosaaressa, ja esimerkiksi Hanoi Rocks soitti siellä ensimmäisen keikkansa. Historiansa takia paikka sopi siis loistavasti kasarihittien muisteluun.

– Nostalgiaa. Olemme itsekin 60-luvulla syntyneitä, joten Fox on nuoruutemme musiikkia, sanoi keikkaa seuraamaan saapunut Mauno Vuorenmaa.

Hän on tullut paikalle naapurinsa ja ystävänsä Arto Lehtimäen kanssa Vaasasta. Lehtimäki muistelee, että 80-luvulla Samantha Fox herätti ensisijaisesti hänen huomionsa uhkeiden muotojensa vuoksi, mutta nyt keikalta haetaan muutakin.

– Elämä olisi ikävää, jos ei olisi musiikkia. Se on terapeuttista.

Kuvituskuva

Perjantaina Hämeenlinnan Aulangolla koettiin yllättävä tilanne, kun Fox pyllähti nurin kesken Do Ya Do Ya (Wanna Please Me) -biisin. Artisti hoiti tilanteen ammattimaisesti: laulu ei lakannut ja taustatanssijat auttoivat hänet taas nopeasti pystyyn.

Ensimmäisen keikkansa Suomessa Fox teki vuonna 1987. Tuolloin hän konsertoi Nilsiässä sijaitsevassa Hotelli Nipasessa.

Nilsiän kerrottiin tuolloin ”seonneen” maailmantähti Foxin esityksestä ja naisen ensimmäinen Suomen konsertti jäikin elämään uutisotsikoihin vuosikymmeniksi.

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva