Seksuaalisesta hyväksi­käytöstä syytetty Jari Sillanpää lumosi yleisön Joensuussa – laulatti yleisöä: ”oot täydellinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Seksuaalisesta hyväksi­käytöstä syytetty Jari Sillanpää lumosi yleisön Joensuussa – laulatti yleisöä: ”oot täydellinen”

Jari Sillanpään Joensuun keikalla oli lähestulkoon hurmoksellinen henki, jossa yleisö osoitti laulajalle kaiken tukensa.

16.11.2019 23:03

Seksuaalirikoksista syytetty ja huumerikoksista tuomittu laulaja Jari Sillanpää esiintyi Joensuussa vain päivää sen jälkeen, kun seksuaalirikossyytteet tulivat julkisuuteen.

Joensuun 599-paikkainen Carelia-sali oli loppuunmyyty, vaikka artistin kaikki viisi kirkkokonserttia on peruttu.

Joensuussa Sillanpään suosio oli väkevää. Katsomo osoitti hänelle suosiotaan kolmesti taputtaen, lopulta seisaaltaan konsertin loppupuolella.

Keikalle saapunut lieksalainen Tapio Muikku piti konserttia odotetun hyvänä.

– Ammattimies on ammattimies, hän summasi.

Sillanpää kommentoi konsertin alussa lyhyesti viime päivien syyteuutisointia.

– Kiitos, voi kiitos. Hyvää iltapäivää. On varmaan ollut hämmentävää lukea viime aikojen uutiset minusta. Odotetaan helmikuun loppuun, että oikeusjärjestelmä hoitaa hommansa. Kärsivällisyyttä siihen asti, Sillanpää lausui ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Sillanpää viittasi spiikissään perjantaisiin uutisiin, joiden mukaan häntä vastaan oli nostettu syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teon epäillään tapahtuneen Helsingissä 30. elokuuta 2017. Lisäksi häntä syytetään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä 24.9.2017.

Sillanpää tuomittiin 2018 kymmenen kuukauden ehdolliseen rangaistukseen kahdesta huumausainerikoksesta. Niitä ennen hän oli saanut jo sakkotuomion.

Ilta-Sanomien haastattelemia faneja laulajan tuomiot eivät tuntuneet haittaavan. Fanien mielestä Sillanpään puhe keikan alussa oli rehellinen ja suora.

– Siinä tuli tippa ihan linssiin, kiteeläinen Aila Tarkkonen kommentoi.

Konsertissa nähtiin Sillanpää, joka vangitsi yleisön huomion kuin käärmeenlumoaja. Hän ylläpiti yhteislaulua, tapututti ja heitti vitsiä.

Oot täydellinen -kappaleen aikana nähtiin paljon puhuva yhteislaulusessio, jossa yleisön tehtäväksi jäi laulaa Sillanpään suuntaan ”Oot täydellinen”. Tähän tähti kuittasi yleisölleen kujerrellen, ”oi, älä nyt viitsi”, ja sai yleisön nauramaan.

Sillanpää tunnetaan esiintyjänä tilannetajustaan ja dramaattisista rytmityksistään. Yleisöön hänellä on ollut puhutteleva suhde. Joensuun esitys oli tunnepuoleltaan tasavahva, eikä siinä näkynyt suuria tunnetilojen muutoksia. Välispiikit olivat niin ikään vakaita ja hallittuja.

Laulussa oli havaittavissa käheyttä ja Sillanpää yskiskeli keikan aikana.

Sillanpään fanit kertoivat IS:lle ennen keikkaa, etteivät joko halua uskoa tämän syyllistyneen rikoksiin tai halusivat odottaa helmikuuhun asti oikeuden päätöstä. Sillanpää myös koettiin ”hyväksi ihmiseksi”, joten hänestä on vaikeaa ajatella mitään pahaa. Sillanpään ympärillä on hänen faniensa mukaan hyvän ja positiivisen aura, ja hänen ääntään, karismaansa ja vuorovaikutustaitojaan arvostettiin.

Moni fani toivoi, että Sillanpää jaksaisi esiintyä julkisuuden paineista huolimatta. Encoressa kuultu Sinä ansaitset kultaa sai yleisön herkistymään, ja se nousi osoittamaan suosiotaan seisaaltaan. Laulussa laulaja vannoo, että huomenna hänen sekoilunsa päättyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?