Samantha Fox esiintyy legendaarisessa Lapuan Latosaaressa – venäläinen Olga on tosifani, joka on nähnyt suosikkinsa jo parikymmentä kertaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Samantha Fox esiintyy legendaarisessa Lapuan Latosaaressa – venäläinen Olga on tosifani, joka on nähnyt suosikkinsa jo parikymmentä kertaa

Julkaistu: 16.11. 22:59

1980-luvun tähteä Samantha Foxia odotettiin lauantai-iltana innokkaina lavalle Lapualla.

Tanssipaikan ovet aukesivat iltayhdeksältä, ja Olga suuntasi saman tien lavan tuntumaan. Hän asettui odottamaan suosikkiartistiaan Samantha Foxia, jonka hän on nähnyt jo todella monesti.

– Olen ollut hänen keikallaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Unkarissa, Espanjassa ja Italiassa. Tämä on 21:s keikka.

Olga näyttää Instagram-tiliään, jonka feedi on täynnä Samantha Foxin kuvia. Tässä on tosifani, joka kuitenkin ujostelee sen verran, että ei halua kuvaansa ja sukunimeään julkisuuteen.

Mikä Foxissa saa sinut kiertämään keikalta toiselle?

– Hän on kaunis sielu, hänen äänensä on kaunis ja hän on ihana persoona. Lisäksi show on hieno tanssijoineen.

Olgan Instagram-tili täyttyy Samantha Foxin kuvista.

Olgan Instagram-tili täyttyy Samantha Foxin kuvista.

Olga oli perjantaina Hämeenlinnassa Aulangon keikalla, ja nyt matkusti elämänsä ensimmäistä kertaa Lapualle katsomaan idoliaan.

Samantha Fox tuli kansainväliseen julkisuuteen vuonna 1986 pop-hitillään Touch me. Hän oli tuolloin 20-vuotias.

Nyt 53-vuotias artisti kiertää edelleen esiintymispaikkoja. Hänellä on takanaan pitkä Euroopan-kiertue, jonka aikana hän esiintyi muun muassa Unkarissa, Norjassa, Romaniassa ja Ranskassa. Perjantaina hän esiintyi Hämeenlinnan Aulangolla, ja tänään on vuorossa Lapuan Latosaari.

Latosaari oli 80- ja 90-luvuilla myös nuorison suosima bilepaikka. Sinne matkattiin laajalti maakunnasta bussikuljetuksilla, ja siellä esiintyivät eturivin artistit.

Moni suuri nimi on esiintynyt Latosaaressa, ja esimerkiksi Hanoi Rocks soitti siellä ensimmäisen keikkansa.

Arto Lehtimäki ja Mauno Vuorenmaa ovat liikkeellä nostalgisissa tunnelmissa.

Arto Lehtimäki ja Mauno Vuorenmaa ovat liikkeellä nostalgisissa tunnelmissa.

Historiansa takia paikka sopii siis loistavasti kasarihittien muisteluun.

– Nostalgiaa. Olemme itsekin 60-luvulla syntyneitä, joten Fox on nuoruutemme musiikkia, sanoo Mauno Vuorenmaa.

Hän on tullut paikalle naapurinsa ja ystävänsä Arto Lehtimäen kanssa Vaasasta. Lehtimäki muistelee, että 80-luvulla Samantha Fox herätti ensisijaisesti hänen huomionsa uhkeiden muotojensa vuoksi, mutta nyt keikalta haetaan muutakin.

– Elämä olisi ikävää, jos ei olisi musiikkia. Se on terapeuttista.

Jukka Tuomaala ja Satu Yli-Karhula ovat iloisella mielellä.

Jukka Tuomaala ja Satu Yli-Karhula ovat iloisella mielellä.

Kaverukset kertovat käyvänsä keikoilla melko paljon. Yhdessä he olivat vastikään muun muassa katsomassa Bonnie Tyleria Helsingissä.

Myös Jukka Tuomaala ja Satu Yli-Karhula ovat saapuneet paikalle nostalgisissa merkeissä.

Yli-Karhula kertoo kuulleensa joskus lapsena Samantha Foxia isosiskonsa mankasta, mutta Lapuan Latosaari on karvialaiselle täysin uusi kokemus.

– Isoveljeni soittaa ennen ja jälkeen keikan, ja aion kuvata sen. Muuten tulimme katsomaan, millainen Fox on, Tuomaala kertoo.

Tanssipaikan kenties nuorin yleisö löytyy pöydästä, jossa raikuu iloinen nauru. Isostakyröstä liikkeelle lähtenyt porukka juhlii samalla 18-vuotissynttäreitä ja fiilistelee pop-musiikkia.

Satu Munkki, Iida Rantasalo, Sanna Munkki, Joonas Mäki ja Mikko Salo olivat tulleet joukolla paikalle katsomaan Samantha Foxia.

Satu Munkki, Iida Rantasalo, Sanna Munkki, Joonas Mäki ja Mikko Salo olivat tulleet joukolla paikalle katsomaan Samantha Foxia.

– Sannalla oli vasta syntymäpäivä, ja mamma lähti tietenkin kuskaamaan, kertoo Satu Munkki.

Sanna Munkkia naurattaa. Hän ja hänen vaasalainen ystävänsä Iida Rantasalo ovat syntyneet 2000-luvulla, joten Samantha Foxin musiikki on heille vain etäisesti tuttua. Rantasalo kuitenkin laukaisee suoraan syyn keikalle tuloon.

– Tissit. Ne ovat legendaariset, joten halusin nähdä ne livenä.

Taas kaikkia naurattaa. Tällä porukalla on varmasti hauska ilta edessään.