Jari Sillanpää astui loppuunmyydyn salin eteen – kommentoi konsertin alussa lyhyesti saamiaan syytteitä: ”Kärsivällisyyttä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpää astui loppuunmyydyn salin eteen – kommentoi konsertin alussa lyhyesti saamiaan syytteitä: ”Kärsivällisyyttä”

Jari Sillanpää esiintyy parhaillaan Joensuussa Carelia-Salissa.

Julkaistu: 16.11.2019 17:36

Jari Sillanpää esiintyy parhaillaan Joensuussa loppuunmyydyssä Carelia-salissa.

Huumekohuissa ryvettynyt laulaja Jari Sillanpää joutui perjantaina jälleen keskelle uutta kohua. Sillanpäätä vastaan on nostettu uusia rikossyytteitä. Seurauksena Sillanpään kaikki viisi joulukuulle kaavailtua kirkkokonserttia peruttiin.

Sillanpää astui kuitenkin lauantai-iltana yleisön eteen Joensuussa loppuunmyydyssä Carelia-salissa raikuvien aplodien saattelemana ja hyväntuulisena. Osa yleisöstä odotti suosikkiaan jopa seisten.

Alkuspiikkiä ei kuultu ennen ensimmäistä kappaletta, vaan Sillanpää aloitti konserttinsa suoraan Kulku ihmisen -kappaleellaan jakkaralla istuen. Laulua säestivät piano, klarinetti ja kaksi kitaraa.

– Kiitos, voi kiitos. Hyvää iltapäivää. On varmaan ollut hämmentävää lukea viime aikojen uutiset minusta. Odotetaan helmikuun loppuun, että oikeusjärjestelmä hoitaa hommansa. Kärsivällisyyttä siihen asti, tähti lausui lopulta kappaleen jälkeen ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Perjantaina uutisoitiin, että Sillanpäätä syytetään nyt lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on tapahtunut Helsingissä elokuussa 2017 sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, joka on epäilyksen mukaan tapahtunut Helsingissä syyskuun lopulla 2017.

Syyte on nostettu viime kuussa, ja asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta.

Sillanpää itse kommentoi perjantaina Iltalehdelle syytettä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Haluaisin avata koko jutun koko Suomelle, mutta laki estää sen kun asia on ”salattu”, hän aloittaa.

– Ainoastaan voin kertoa, että rikosnimikkeet ovat ja näyttävät erittäin vakavilta, mutta yhteenkään en sananmukaisesti ole syyllistynyt. Enempää en valitettavasti voi sanoa tässä vaiheessa, Sillanpää sanoi.

Ensimmäisten kappaleiden perusteella Sillanpään laulu ja esiintyminen vaikuttivat siltä, kuin kohuja ei olisi ollutkaan. Sillanpään versio Apulannan Sun kohdalla -kappaleesta sai yleisön nousemaan penkeistään jammailemaan.

Ennen suurta hittiään Satulinnaa Sillanpää tiedusteli yleisöltä, laulattaako heitä. Kun kappale alkoi, koko yleisö lauloi mukana ja taputti.

Laulajan fanit kertoivatkin Ilta-Sanomille ennen konsertin alkua seisovansa tukevasti suosikkinsa takana.

– Kun luin eilen uutisia, ensin kauhistuin. Pidän Jaria rehellisenä ja olen hänen puolellaan. En tiedä, olenko sinisilmäinen, mutta haluan uskoa hänestä hyvää, Lappeenrannasta keikalle saapunut Helena Lintukangas sanoi.