Aviciin jättisuosion taustalla oli kyseenalainen kuvio – manageri paljastaa nyt rahakkaan huijauksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Aviciin jättisuosion taustalla oli kyseenalainen kuvio – manageri paljastaa nyt rahakkaan huijauksen

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.11. 13:18

DJ-tähti Aviciin ensimmäisen hitin taustalta paljastui managerin yllättävä huijaus.

DJ Aviciin kuolema järkytti koko maailmaa keväällä 2018. Musiikkimaailman megatähti löydettiin kuolleena Omanista vain 28-vuotiaana. Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, oli kuollessaan yksi tanssimusiikin suurimmista tähdistä ja häntä jäi suremaan läheisten lisäksi valtava joukko faneja.

Aviciin musiikkiura lähti nousuun, kun hän singahti kuuluisuuteen vuonna 2011 julkaistulla Levels-kappaleellaan. Kappale nousi nopeasti EDM-listojen kärkeen ja soi klubeilla ympäri maailmaa.

Nyt ruotsalaislehti Expressen kertoo, että kappaleen suosion taustalla piili erikoinen kuvio. Lehden mukaan Aviciin manageri Ash Pournouri paljastaa SVT:n The Swedish Pop Wonder -ohjelmassa, että hän turvautui kyseenalaisiin keinoihin tehdäkseen Levelsistä kansainvälisen hitin.

Expressenin mukaan Pournouri oli heti kappaleen kuultuaan vuorenvarma, että siinä oli valtavasti potentiaalia ja siitä tulisi hitti.

– Se oli koukku. Tim istui studiossa ja huusi yhtäkkiä: ”Ash, tule tänne, sinun on kuultava tämä”. Minä menin sisään ja oli heti selvää, että se oli todella iso. Siinä koukussa oli äärimmäistä potentiaalia, Pournouri kertoo Expressenin mukaan SVT:n ohjelmassa.

Pournouri tiesi, että kappaleen lyöminen läpi vaatisi kuitenkin paljon musiikkialan raadollisuuden vuoksi. Manageri kertoo SVT:llä, että hän muistaa Levelsin julkaisun aikana, joka oli kuin sotaa. Hän kokee, että koska musiikkiala on niin kova, oli hänen oltava myös kova.

– Ei voi hyväksyä virheitä eikä voi näyttää heikkoutta. Se on kuin sotaa koko ajan, hän sanoo.

Levelsin kuultuaan Pournouri päätti tehdä kaikkensa, jotta Aviciista tulisi tähti ja kappaleesta menestys, ja päätyi lopulta huijaamaan levy-yhtiö Universalia saadakseen DJ:lle levytyssopimuksen.

Kuvituskuva

Expressenin mukaan Pournouri väitti Universal Ruotsin toimitusjohtaja Per Sundinille, että hänelle ja Aviciille oli tarjottu kappaleesta viiden miljoonan kruunun eli noin 500 000 euron arvoista sopimusta toisaalta. Todellisuudessa kukaan ei ollut tehnyt tarjousta.

Per Sundin joutui Expressenin mukaan soittamaan lisärahoitusta muualta Euroopasta Universalin pomoilta, mutta päätti lopulta tehdä sopimuksen Aviciin kanssa.

Myöhemmin Sundinille selvisi, että Pournouri oli valehdellut hänelle ja ettei toista tarjousta todellisuudessa ollut koskaan ollutkaan. Hän kohtasi managerin ja kertoi tietävänsä huijauksesta.

– Hän sanoi: ”Se on tapa, jolla teet bisnestä”. Mutta ei, se ei ole tapa, jolla teen bisnestä, Sundin sanoo SVT:n ohjelmassa.

Vaikka levytyssopimus Aviciin kanssa syntyi huijauksen avulla, päättyi tilanne kaikkien kannalta hyvin.

– Sinun ei pitäisi sääliä Universalia, he olivat kappaleen faneja, Pournouri sanoo.

– Minä laitoin urani vaakalaudalle. Mutta me julkaisimme sen ja teimme rahat takaisin kuudessa viikossa, Sundin toteaa.

Sittemmin Levelsistä tuli maailmanlaajuinen megahitti, jonka videota on tähän päivään mennessä katsottu YouTubessa liki 458 miljoonaa kertaa.