IL: Näin Jari Sillanpää kommentoi saamaansa syytettä - Viihde - Ilta-Sanomat

IL: Näin Jari Sillanpää kommentoi saamaansa syytettä

Jari Sillanpää on kommentoinut tuoretta syytettään Iltalehdelle.

15.11.2019 13:14

Perjantaina uutisoitiin, että laulajatähti Jari Sillanpäätä vastaan on nostettu uusia rikossyytteitä. Sillanpäätä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on epäilyksen mukaan tapahtunut Helsingissä 30. elokuuta 2017.

Lisäksi Sillanpäätä syytetään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Tämän epäilty tekoaika ja -paikka on 24. syyskuuta 2017 Helsingissä.

Nyt Sillanpää on kommentoinut Iltalehdelle syytettä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Haluaisin avata koko jutun koko Suomelle, mutta laki estää sen kun asia on ”salattu”, hän aloittaa.

– Ainoastaan voin kertoa, että rikosnimikkeet ovat ja näyttävät erittäin vakavilta, mutta yhteenkään en sananmukaisesti ole syyllistynyt. Enempää en valitettavasti voi sanoa tässä vaiheessa, Jari toteaa.

Lehden mukaan Sillanpää vaikuttaa suhtautuvan luottavaisesti tulevaan oikeudenkäyntiin.

– Elämä jatkuu ja minulla on puhtaat jauhot pussissa. Helmikuun jälkeen ollaan viisaampia, mies sanoo.

Aluesyyttäjä Nina Keskinen ei avaa syytteen sisältöä. Keskinen tarkentaa kuitenkin, että syytteessä ei ole kyse fyysisestä kontaktista.

– Häntä ei epäillä koskettelusta tai muusta fyysisestä kontaktista lapseen, Keskinen sanoo.

– Sen verran voin sanoa, että jos sitä tunnusmerkistöä katsoo, niin sehän voi täyttyä monella eri tavalla. Sekä koskettelemalla että muulla tavalla. En pysty tarkemmin avaamaan, että mistä siinä on kyse.

Keskisen mukaan asiassa on yksi asianomistaja, joka on ollut epäillyn tapahtuman aikaan alle 16-vuotias. Vastaajia on niin ikään vain yksi. Keskisen mukaan syyte ei liity mihinkään isompaan rikoskokonaisuuteen, vaan epäilyssä on kyse yksittäisestä tapauksesta.

Epäiltyä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämistä koskeva syytekohta liittyy Keskisen mukaan samaan tapaukseen, jota Sillanpää on jo itse aiemmin kommentoinut julkisuudessa. Sillanpää kertoi elokuussa 2018 Facebookissa, että poliisi kuulusteli häntä, koska hänen kotoaan takavarikoiduilta laitteilta olisi poliisin mukaan löytynyt viitteitä laittomasta materiaalista.

– Kyse on samasta asiasta, Keskinen vahvistaa.

Myös Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi korostaa, että hyväksikäyttösyytteen sisällössä ei ole kyse mistään fyysisestä, lapseen kohdistuneesta koskettelusta.

– Hänen ei väitetä koskettaneen, hänen ei väitetä tehneen mitään fyysistä kenellekään nuorelle. Eikä hänen aikanaankaan kenenkään muunkaan väitetä tehneen mitään fyysistä kenellekään nuorelle. Kysymys on muunlaisesta asiasta.

– Sillanpää kiistää syytteen, Leppiniemi toteaa.

Sillanpää kiistää syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Syytteet nostettiin lokakuussa, ja asiaa tullaan käsittelemään Helsingin käräjäoikeudessa helmikuun lopulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?