Iron Maiden -tähti Bruce Dickinson vihittiin Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi: kävi Suomessa pokkaamassa hatun ja miekan arvokkaassa seremoniassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Iron Maiden -tähti Bruce Dickinson vihittiin Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi: kävi Suomessa pokkaamassa hatun ja miekan arvokkaassa seremoniassa

Bruce Dickinson vihittiin keskiviikkona Helsingin yliopiston filosofian tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Bruce Dickinson vihittiin keskiviikkona Helsingin yliopiston filosofian tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Julkaistu: 15.11. 8:40

Iron Maiden -yhtyeen nokkamies Bruce Dickinson kävi pokkaamassa kunniatohtorin hattunsa ja miekkansa Helsingissä.

Viime keväänä Helsingin yliopiston filosofinen tiedekunta nimitti Iron Maiden -yhtyeen solistin Bruce Dickinsonin kunniatohtoriksi.

Kunniatohtoreiksi vihittiin tuolloin tiedekunnan eri tieteenaloja edustavia ja kulttuurin sekä yhteiskunnan alalla ansioituneita henkilöitä eri puolilta maailmaa.

Vihkimistilaisuus järjestettiin toukokuussa, mutta Dickinson ei päässyt tuolloin paikalle.

Keskiviikkona rocklegenda kuitenkin viimeinkin sai kunniatohtorin hattunsa ja miekkansa.

Helsingin yliopiston kansleri Kaarle Hämäri julkaisi torstaina Twitter-tilillään kuvia Dickinsonin kunniatohtorin seremoniasta.

Asiasta ensin kertoneen Helsingin Sanomien mukaan Dickinson ei matkustanut Suomeen pelkästään kunniatohtorin promootion vuoksi, vaan hänellä oli keskiviikkona myös puhekeikka Oulussa.

Helsingin yliopiston protokolla-asiantuntija Juha Hurme kertoo lehdelle, että tunnin kestänyt tilaisuus sujui hyvin ja siellä puhuivat promoottori Marja-Liisa Riekkola, rehtori Jari Niemelä sekä kunniatohtori Dickinson itse.

Kuvituskuva

Bruce Dickinson on ollut viime aikoina otsikoissa uuden rakkaansa vuoksi.

Dickinson jätti vaimonsa Paddy Bowdenin kaikessa hiljaisuudessa 29 avioliittovuoden jälkeen ja seurustelee nykyään itseään 15 vuotta nuoremman Leana Dolcin kanssa. Suhde tuntuu olevan vakava, sillä Dickinson on muuttanut fitness-ohjaajana ja muotibloggaajana työskentelevän Dolcin luokse Pariisiin.

Bruce Dickinsonin ja Paddy Bowdenin avioliittoa pidettiin yhtenä musiikkipiirien onnellisimmista ja siksi erouutinen on herättänyt paljon huomioita kansainvälisessä mediassa.

Dickinson on tehnyt mittavan uran ja hänen omaisuutensa arvo on noin 90 miljoonaa dollaria eli reilut 80 miljoonaa euroa.

Avioeron myötä Dickinsonin omaisuus voi mennä kahtia, sillä toinen puolisko eli noin 40 miljoonaa euroa saattaa siirtyä eron myötä ex-vaimon haltuun.

Bruce Dickinson ja Paddy Bowden avioituivat vuonna 1990 kahden vuoden seurustelun jälkeen. Liitto oli Dickinsonin toinen. Parilla on kolme aikuista lasta, jotka lähipiirin mukaan ovat jo tavanneet rokkarin uuden morsiamen.