Tapio Suomisen yllätyspäätös: palaa stand up -lavoille – ”Kenenkään ei kannata olla huolissaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tapio Suomisen yllätyspäätös: palaa stand up -lavoille – ”Kenenkään ei kannata olla huolissaan”

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.11. 7:55

Ylen entinen urheilutoimittaja Tapio Suominen tekee paluun stand up -koomikkona lauantaina Tampereella. Luvassa on huumoria pitkän uran varrelta.

Tapio Suominen sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä, ja sillä oli osuutta siihen, että hän vuosia sitten hetken aikaa teki stand up -koomikon hommia.

– Syksyllä 2013 oli voimakas maniavaihe päällä. Silloin tuli idea, että ryhdynpä tekemään stand up -komiikkaa, Tapio Suominen muistelee.

– Vastaanotto oli ihan ok, mutta silloinen työnantaja Yle reagoi asiaan sillä tavalla, että ei ole kovin hyvä juttu, kun heidän ykkösankkurinsa kiertää kapakoissa kertomassa osittain alatyylisiä juttuja. Se jäi sitten siihen, ja oli varmaan hyvä, että silloin kävi niin.

– On ollut pitkään mielessä, että haluaisin jossain kohti kokeilla uudestaan, Tapsa sanoo.

Tapsan show nähdään lauantaina Tampereella ravintola Hookissa. Millä mielellä suuntaat stand up -keikalle?

– Tosi hyvällä mielellä. Kun on melkein koko ikänsä ollut yleisön edessä monin eri tavoin, pääosin urheilumaailmassa, tykkään siitä fiiliksestä, että joutuu vähän haastamaan itseään. Stand up on siinä mielessä vähän erilaista kuin se mihin olen tottunut. Siinä yleisö on läsnä ja reaktiot on välittömiä, toimiiko tämä vai eikö toimi. Mukava haaste. Joutuu vähän itseään testaamaan, miten tää homma toimii.

Kuvituskuva

Revitkö huumoria omasta päästä?

– Kirjoitan itse. Mun stand up poikkeaa aavistuksen siitä, mikä se normi on. Osa mun tarinoista on oikeasti totta, siis todellisuudessa tapahtunut.

– Toinen osa on silkkaa satua niin kuin se stand upissa usein menee. Olen sisällyttänyt esitykseen vähän vuosien varrelta. Olen tehnyt pitkään kaikenlaista ja tarinoita tietysti on.

Monille lienee uusi tieto, että urheilumaailmassa muka sattuisi jotain sellaista, josta voisi repiä huumoria.

– Aika paljonkin hauskaa on tapahtunut vuosien varrella. Olin 30 vuotta alalla ja tein urheilutoimittajan työtä. Kenenkään ei kannata olla huolissaan. En tule mitään tylsiä juttuja avaamaan, paljastuksia ei tule. Hauskoja yhteensattumia ja kommelluksia, sen suuntaisia juttuja on. Sattuu yhtä ja toista kun maailmalla resutaan, itselle ja joskus myös muille.

Suomiselta ilmestyi syyskuussa Urheiluhullu-niminen kirja.

Suomiselta ilmestyi syyskuussa Urheiluhullu-niminen kirja.

Tapio Suominen tekee selostajan ja juontajan hommia, mutta muita stand up -keikkoja ei ole kalenterissa ainakaan vielä.

– Toivon, että jatkoa olisi tulossa. Olen luottavainen, että mun tarinat saa yleisön rentoutumaan ja hyvälle tuulelle. Kiva nähdä mitä seuraa, vai seuraako mitään.

Tapio Suomisesta on tekeillä tv-dokumentti, ja sitä kuvataan myös ravintola Hookin tilaisuudessa.

– Tällainen hanke on vireillä. Tarkoitus on, että se tulee ulos ensi vuoden syksyllä. Ei voi sanoa, millä kanavalla se tulee ulos. En ole varma, onko sopimus dokumentin esittämisestä tehty, Tapio Suominen sanoo.