Nina Mikkonen muutti ruokailutapojaan radikaalisti ja karisti 17 kiloa viidessä kuukaudessa – miehiltä tulvi heti vino pino toiveikkaita viestejä - Viihde - Ilta-Sanomat

Nina Mikkonen muutti ruokailutapojaan radikaalisti ja karisti 17 kiloa viidessä kuukaudessa – miehiltä tulvi heti vino pino toiveikkaita viestejä

Nina Mikkonen käytti vielä puoli vuotta sitten vaatekokoa 48 eikä koskaan urheillut. Nyt peilistä katsoo muuttunut nainen, joka nappasi Suurin pudottaja -kilpailun voiton.

Julkaistu: 16.11. 6:50

Seitsemän suomalaisjulkkista asteli viime kesäkuussa Hämeenkylän kartanoon Vantaalle. Alkukesän aurinko paistoi jo kirkkaasti taivaalla, mutta kesäkunto oli näille seitsemälle vasta haave. Edessä olivat Suurin pudottaja Suomi -ohjelman kuukauden mittaiset kuvaukset.

Yksi heistä oli mediatoimija Timo T. A. Mikkosen leski Nina Mikkonen. Hänen mittansa olivat tuolloin 86 kiloa ja 152 senttiä. Jos numeroista laskee Mikkosen painoindeksin, se tarkoittaa vaikeaa ylipainoa.

Viisi kuukautta myöhemmin Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevaan kahvilaan kävelee muuttunut nainen. Ulkona on Suomen synkin ja pimein vuodenaika, mutta sitä ei arvaisi Mikkosen, 54, elämäniloisesta olemuksesta.

Aiemmin Mikkonen käytti vaatekokoa 48, mutta nyt vanhat vaatteet on jo viikattu pois kaapista. Painosta on nimittäin lähtenyt tähän päivään mennessä 17 kiloa. Ei ihme, että Mikkonen voitti Suurimman pudottajan.

– Tässä ei ole kyse vain siitä, miltä näytän, vaan peilikuva on muistutus siitä, että voitin itseni, Mikkonen sanoo silmin nähden iloisena.

Ninan painosta on lähtenyt lyhyessä ajassa kaksinumeroinen luku.

Ninan painosta on lähtenyt lyhyessä ajassa kaksinumeroinen luku.

Tältä Timo. T. A. Mikkosen leski näytti vielä viime maaliskuussa. Tuolloin hän käytti vaatekokoa 48.

Tältä Timo. T. A. Mikkosen leski näytti vielä viime maaliskuussa. Tuolloin hän käytti vaatekokoa 48.

Tv-ohjelman finaalijakso kuvattiin syyskuun puolivälissä, mutta Mikkonen kertoo tyytyväisenä, että hänen painonsa on pudonnut sen jälkeen vielä paljon lisää. Hän tuli haastatteluun suoraan kuntosalilta.

– Inhoan sanaa laihdutus. Se on vain sivutuote sille isommalle muutokselle, mistä tässä on kysymys.

Asiantuntijan avustuksella tehdyn ruokavalion kulmakiviä ovat säännöllinen syöminen, kasvisten lisääminen lautasmalliin ja rasvan ja sokerin vähentäminen.

– Tärkeää on, että ei kituuta itseään nälässä. Kun syö muutaman tunnin välein jotain, pahin nälkä pysyy poissa eikä tule himoa ahmia mitä tahansa, Mikkonen selittää.

– Olen myös vähentänyt rasvaa. Nykyään en laita leivän päälle lainkaan voita, vaan pelkästään viipaleen juustoa ja kasviksia.

Kahvin kanssa tarjottu kahvilan suklaakonvehti jää tarjottimelle. Hymyilevä Mikkonen myöntää syöneensä eilen isänpäivän kunniaksi palasen kakkua.

– Sitä ennen söin makeaa kolme viikkoa sitten, kun Minttu (Kaulanen) kävi meillä kylässä.

–Tässä ei ole kyse vain siitä, miltä näytän, vaan peilikuva on muistutus siitä, että voitin itseni.

–Tässä ei ole kyse vain siitä, miltä näytän, vaan peilikuva on muistutus siitä, että voitin itseni.

Tv-julkisuus on innostanut miehet laittamaan Mikkoselle vinon pinon toiveikkaita viestejä. Monet suomalaiset miehet haluaisivat viedä hänet ulos, mutta sen aika ei ole vielä. Mikkonen sanoo, että ei ole käynyt kenenkään kanssa treffeillä puolisonsa kuoleman jälkeen.

– Minulla ei ole vimmaista tarvetta parisuhteeseen. Uskon, että onni ei tule etsien, vaan eläen. Mikäli minulle on vielä joku jossain, niin otan hänet avosylin vastaan, kun aika on.

Lue Nina Mikkosen koko haastattelu viikonlopun Ilta-Sanomista!

Suurin pudottaja Suomi -ohjelman finaali Nelosella 20. marraskuuta klo 20.