Tv-toimittaja Salla Paajanen puhuu vuosien jälkeen poikansa menettämisestä Seurassa – Facebookilla yllättävä rooli surutyössä - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv-toimittaja Salla Paajanen puhuu vuosien jälkeen poikansa menettämisestä Seurassa – Facebookilla yllättävä rooli surutyössä

Salla Paajanen kertoo Seurassa siitä, miten pääsi eteenpäin elämässään suuren surun jälkeen.

Salla Paajanen kertoo Seurassa siitä, miten pääsi eteenpäin elämässään suuren surun jälkeen.

Julkaistu: 14.11. 10:27

Ylen toimittajana ja juontajana tunnettu Salla Paajanen puhuu Seurassa avoimesti surutyöstään poikansa kuoleman jälkeen.

Ajankohtaisen kakkosen juontajana suomalaisille tutuksi tullut Salla Paajanen kertoo Seuran haastattelussa hetkestä, jolloin hänen maailmansa romahti.

Paajasen, 55 vuotta, poika kuoli seitsemän vuotta sitten vain 22 vuoden iässä.

Sallan poika Lauri oli ollut yöllä baarissa, ilmeisesti nukahtanut yöbussiin ja ajanut pysäkkinsä ohi. Hän oli päättänyt kävellä kotiin rautatietä pitkin. Lauri jäi matkaa taittaessaan junan alle ja kuoli.

Paajanen kertoo Seurassa siitä, miten sai yllättäen sosiaalisesta mediasta voimaa suuren surun hetkellä. Hän kirjoitti poikansa menettämisestä heti seuraavana päivänä Facebookiin.

– Ihmisten myötätunnon määrä oli aivan valtava. Vieläkin itkettää, kun muistelen niitä. Se lohdun määrä tuntui niin aidolta. Niille, joiden omaa elämää suru ei ole koskettanut niin läheltä, otan osaa -sanat voivat tuntua merkityksettömiltä. Läheisen ihmisen menettäneelle sanoilla on valtava merkitys, Paajanen kuvailee.

Hän kertoo haastattelussa myös siitä, miten elämä on jatkunut menetyksen jälkeen. Hän tuli isoäidiksi neljä vuotta sitten. Paajanen on antanut myös sen onnen näkyä sosiaalisessa mediassa.

– Kun Lauri kuoli, ymmärsin, että somessa voi puhua myös tunteista. Siellä voi jakaa myös ilot. Minusta on tärkeää, että muut näkevät, että elämä jatkuu.

”Elämä jatkuu”

Paajanen palasi poikansa kuoleman jälkeen julkisuuteen vain kaksi viikkoa suru-uutisen jälkeen. Hän saapui miehensä ja silloin 12-vuotiaan nuoremman poikansa kanssa Tampereen Teatteriin musikaalin ensi-iltaan.

– Haluamme ensi-iltaan tulolla viestittää perheen muille lapsille, että elämä jatkuu, vaikka olemme kaikki järkyttyneitä ja tulemme ikävöimään Lauria lopun ikämme, Paajanen kertoi tuolloin Ilta-Sanomille.

– Olen ollut viikon sairauslomalla ja kokeilen nyt, miltä tuntuu olla ihmisten ilmoilla tutussa teatterissa, hän sanoi myös.

Paajasella on kolme aikuista lasta ja yksi tytärpuoli.