Norjalaisen hotellimiljardöörin ero käynnisti spekulaatiot valtavan omaisuuden kohtalosta – tekikö ex-pari kaikessa hiljaisuudessa salaisen sopimuksen? - Viihde - Ilta-Sanomat

Norjalaisen hotellimiljardöörin ero käynnisti spekulaatiot valtavan omaisuuden kohtalosta – tekikö ex-pari kaikessa hiljaisuudessa salaisen sopimuksen?

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Liitoa varjosti Gunhildin sairaus.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Liitoa varjosti Gunhildin sairaus.

Julkaistu: 13.11. 18:35

Norjalaislehtien mukaan hotellimoguli Petter Stordalenilla ja tämän vaimolla on mahdollisesti salainen sopimus siitä, että vaimo saa avioeron yhteydessä peräti 10 miljoonan euron ”erorahan”.

Hiljattain hotelli Kämpin ja matkatoimisto Tjäreborgin ostanut norjalainen hotellimoguli ja miljardööri Petter Stordalen ilmoitti sunnuntaina eroavansa pitkäaikaisesta puolisostaan Gunhild Stordalenista. Pari kertoi asiasta norjalaislehti VG:lle lähettämässään tiedotteessa.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2010 Marokossa järjestetyissä häissä. Stordalenien mukaan eron taustalla on molempien halu keskittyä omiin intohimoihinsa töidensä parissa.

Norjalaislehdet VG ja Dagbladet spekuloivat kuitenkin jo siitä, rikastuuko Gunhild merkittävästi avioeron myötä. Dagbladetin mukaan Petterillä listattiin viime vuonna olevan 578 miljoonan kruunun eli yli 57 miljoonan euron omaisuus, kun Gunhildin varallisuus oli noin 44 000 euroa.

Lehti kuitenkin huomauttaa, että Petter Stordalen on siirtänyt merkittävän osan varallisuudestaan lapsilleen, joten lukema ei siksi kerro koko totuutta miehen varallisuudesta. Mies omistaa myös sijoitusyhtiönsä yhdessä lastensa kanssa, kun taas Gunhildilla ei ole omistuksia yhtiöstä.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Liitoa varjosti Gunhildin sairaus.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Liitoa varjosti Gunhildin sairaus.

VG puolestaan kertoo, että pari olisi tehnyt jo aiemmin salaisen sopimuksen, jonka mukaan Gunhild saisi yli 100 miljoonaa Norjan kruunua, eli noin 10 miljoonaa euroa, jos pari eroaa. Lehden tietojen mukaan vaimo saisi rahan riippumatta siitä kumpi osapuoli tahtoo erota.

56-vuotias Petter Stordalen tunnetaan hotellimiljardöörinä, joka omistaa Nordic Choice Hotels -ketjun. Ketjun hotelleihin kuuluvat muun muassa Clarion-hotellit.

56-vuotiaan Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels -ketjuun kuuluvat muun muassa Clarion-hotellit.

56-vuotiaan Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels -ketjuun kuuluvat muun muassa Clarion-hotellit.

Elokuussa Stordalenin yritys osti Helsingissä sijaitsevan Kämp-hotellin ja lokakuun lopussa hän teki kaupat osasta Suomessa toimivan Tjäreborg-matkatoimiston emoyhtiö Thomas Cook Northern Europesta. 40-vuotias Gunhild Stordalen puolestaan tunnetaan lääkärinä ja ympäristöaktivistina.

Stordalenien avioliittoa on varjostanut Gunhildin vakava sairaus, systeeminen skleroosi. Sairaus todettiin Gunhildillä vuonna 2014. Sen jälkeen se on ollut lähtemätön osa parin elämää.

Gunhild Stordalen kommentoi keskiviikkona avioeroa myös julkisella Instagram-tilillään. Hän julkaisi yhteiskuvan parista ja kiitti seuraajiaan saamastaan tuesta.

– Kiitos kaikille lämpimistä toivotuksistanne. Saatamme jatkaa eri suuntiin, mutta tuemme aina toisiamme – parhaina ystävinä ja omistautuneina tukijoina, Gunhild kirjoitti kuvan yhteydessä.

Myös Petter Stordalen julkaisi samankaltaisen kuvan ja tekstin omalla Instagram-tilillään lähes samaan aikaan.

Pari oli kertonut myös aiemmin tiedotteessaan jatkavansa ystävinä.

– Meillä on ollut 14 fantastista vuotta yhdessä. Me olemme seisseet toistemme rinnalla äärimmäisissä ylä- ja alamäissä ja se tarkoittaa, että meillä tulee aina olemaan uniikki suhde.