Blogi: Lola Odusoga kohtasi tylyjä tilanteita muotinäytösten takahuoneissa – ”Sitten tuli ne kuiskutukset, että tarvitaan isompaa kokoa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Blogi: Lola Odusoga kohtasi tylyjä tilanteita muotinäytösten takahuoneissa – ”Sitten tuli ne kuiskutukset, että tarvitaan isompaa kokoa”

Lola Odusoga on usein ihmetellyt saamaansa tökeröä palautetta ja peräänkuuluttanut käytöstapoja myös sosiaalisessa mediassa.

Julkaistu: 13.11.2019 15:06

Lola Odusoga paljastaa blogissaan, ettei ole kokenut olevansa mallimaailmassa oikean kokoinen.

Tv-ohjelmista ja mallimaailmasta tuttu Lola Odusoga, 42, valittiin Miss Suomeksi vuonna 1996. Hän niitti menestystä myös Miss Universum -kisoissa sijoittuen kolmanneksi, ja sen jälkeen naisen ura onkin pitänyt sisällään paljon myös mallin töitä.

Nyt Odusoga on ottanut Apu-lehden blogissaan kantaa ulkonäköasioihin ja mallimaailman raadollisuuteen. Odusoga paljastaa, että hän on uransa varrella joutunut usein ikäviin tilanteisiin.

– En ole koskaan ollut mallikokoinen. Tai oikeastaan olen, mutta vain parista kohtaa vartaloani. Yläkroppa toimi mallikokoihin, vyötärö oli turhankin pieni ja alavartalo ei toiminut ikinä sen kanssa yhteen, Odusoga kuvailee blogissaan.

Hän kertoo saaneensa kuulla asiasta sivulauseissa tai suoraan jokaisissa sovituksissa ja näytöksissä.

– Koskaan sitä ei ollut malliympyröissä oikean kokoinen, aina vaate oli samaan aikaan jostain löysä ja jostain kireä, ja sitten tuli ne kuiskutukset että Lolalle ei housuja, ja sille tarvitaan isompaa kokoa. Silloin asian tiimoilta tuli tietysti kaikkea muuta kuin huomaamaton vahva viesti ulkopuolelta, että vika on minussa ja kropassani. Ihmettelin sitä, koska en ollut koskaan kokenut näin ennen, Odusoga harmittelee.

Lola Odusoga voitti Miss Suomi -tittelin 1996.

Odusoga myös painottaa blogissaan, ettei koskaan ole haaveillut tai halunnut huippumalliksi ulkomaille, vaikka häntä kovasti houkuteltiinkin kansainvälisille markkinoille.

– Aikanaan mulle koitettiin pariinkin otteeseen vääntää mallisopimusta ulkomaille. En koskaan nähnyt itseäni kansainvälisenä huippumallina, ja pistin tästä syystä kampoihin paljon. Tiesin mitä elämältäni en halua, ja se olisi jatkuvaa senttien ja kilojen tarkkailua, itseni näännyttämistä ja rääkkäämistä tietyn ulkonäön ja tiettyjen työhön liittyvien kriteerien vuoksi.

Odusoga kertoo pitkän uransa aikana saaneensa harvinaisen hyvän mahdollisuuden kurkistaa vallitseviin ulkonäköpaineisiin ja alan ongelmiin.

– Olen viimeisten 10 vuoden aikana kieltäytynyt lukemattomista muotinäytöksistä, niin tavallisemmista kuin alusvaatenäytöksistäkin. Mulla ei ole ollut mitään tarvetta nostaa itseäni esille ”isokokoisempien” rivistössä, vaikka ymmärrän hyvin yritysten ajattelutavan ja mahdollisuuden siinä, Odusoga muistuttaa blogissaan.

Lola Odusoga pitää blogia, jossa hän kertoo avoimesti elämästään julkisuuden valokeilassa.

Odusoga on puhunut usein julkisuudessa saamastaan asiattomasta palautteesta. Kuukausi sitten hän paljasti Instagramissaan saaneensa viestin ”Raunolta”, joka esitti hänelle tökerön kysymyksen.

– Lauantai-iltaan töksähti taas aika kökkö kyssäri inboxiin: ”Paljonko on paino noussut missiajoista?”, Odusoga sanoi.

Odusogan mukaan on käsittämätöntä, että tuntemattomalta naiselta kysytään painoa eikä hän säästele sanojaan kertoessaan mielipiteensä tökeröön kysymykseen.

– Tuttu aihealue mulle, mutta silti aina mietin, että ei saakeli, mulle ainakin opetettiin ettei ihmisen painoa saa kysyä ja joskus ihmisille opetettiin myös mm ettei naisen ikää saa kysyä... Missä on meidän käytöstavat vai onko some ja netti tuhonnut nekin? Mitä meidän lapsista tulee, jos heille opetetaan että tää on sitä normaalia ja hyväksyttävää käyttäytymistä? Odusoga ihmetteli.

Lola Odusoga on usein ihmetellyt saamaansa tökeröä palautetta ja peräänkuuluttanut käytöstapoja myös sosiaalisessa mediassa.

Tänä vuonna Odusoga puolestaan kertoi Apu-lehdelle, että eräs hänen ystävänsä oli häkeltynyt kuultuaan, että ex-missi lähtee mukaan Selviytyjät Suomi -ohjelmaan. Ystävä ihmetteli, miksi Odusoga haluaa televisioon esittelemään itseään uimapuvussa.

– Hän päivitteli minulle, että enhän minä nyt voi uimapuvussa tv:ssä hyppiä. Toiselle ystävälleni hän visersi, että olen varmaan siksi mennyt, kun en muuten saisi laihdutettua, Odusoga sanoi tuolloin.