Pakettiautoon muuttanut Aino Huilaja muistelee kauhunhetkiään Thaimaassa – ex-uutisankkurin jalkaan iski lihansyöjäbakteeri: ”Vierähti viikko tiputuksessa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Pakettiautoon muuttanut Aino Huilaja muistelee kauhunhetkiään Thaimaassa – ex-uutisankkurin jalkaan iski lihansyöjäbakteeri: ”Vierähti viikko tiputuksessa”

MTV:n entinen uutisankkuri Aino Huilaja kertoo pakettiautomatkastaan maailman ympäri Van elämää -podcastissaan.

Ex-uutisankkuri Aino Huilaja matkustaa parhaillaan ympäri maailmaa pakettiautolla.­

13.11.2019 13:11

Syyskuussa uutisankkuri Aino Huilaja kertoi ottaneensa lopputilin pitkäaikaiselta työnantajaltaan MTV:ltä. Syy yllätyspäätöksen takana oli valtava elämänmuutos, sillä nainen päätti muuttaa pakettiautoon ja lähteä kiertämään sillä maailmaa.

Huilajan, hänen puolisonsa Jerry Ylkäsen sekä parin Arska-koiran matka alkoi lokakuussa ja siitä lähtien kolmikon matkaa on ollut mahdollista seurata Radioplayn Van elämää -podcastin välityksellä.

Podcastin tuoreimmassa jaksossa Huilaja ja Ylkänen kertovat tämänhetkisiä kuulumisiaan. Pariskunnan matka on nyt edennyt aina Saksasta Ranskan kautta Espanjaan.

  • Voit kuunnella tuoreimman Van elämää -podcastin jakson yllä olevalta soittimelta.

Huilaja kertoo saaneensa paljon kysymyksiä reissun budjettiin liittyen. Naisen mukaan ison siivun budjetista vievät paitsi itse pakettiauto sekä polttoaineet, myös vakuutukset. Huilaja toteaa, ettei enää ikinä lähtisi ulkomaille ilman kunnollista matkavakuutusta.

– Mulle nimittäin sattui tossa pari vuotta sitten ihan Thaimaassa sellainen kiva juttu, että sellainen superbakteeri puraisi jalasta oikein kunnolla. Siis lihansyöjäbakteeri tuli tohon jalkaan ja sääreen ja alkoi jyrsiä sitä ihan kunnolla, Huilaja selittää.

Huilaja kertoo, että joutui bakteerin iskiessä suuntaamaan sairaalaan. Häntä hoidettiin viikon verran yhdessä Bangkokin parhaimmista sairaaloista ja laskukin oli sen mukainen. Vakuutukset kuitenkin auttoivat selviämään yllättävästä kuluerästä.

– Siinä sitten vierähti viikko sairaalassa tiputuksessa Bangkokissa. Erityisesti sen jälkeen, kun näin sen sairaalalaskun, sehän oli varmaan tuhansia euroja, niin olen pitänyt huolen siitä, että matkavakuutukset on kunnossa, Huilaja muistelee.

Parhaillaan Huilaja, Ylkänen sekä Arska-koira viihtyvät pakettiautonsa kanssa Espanjassa. Ennen sitä he pysähtyivät Ranskassa, jossa he vierailivat muun muassa Normandian maihinnousun maisemissa. Huilaja kertoo, että Ranskassa myös ex-uutisankkurin tunteet nousivat pintaan.

– Mullahan tuli tietysti itku. Ensimmäinen itku tuli siellä Ètretatissa. Erittäin mahtava tunne oli se, kun se meri aukesi sieltä kallioiden ja jylhyyden takaa, Huilaja kuvailee tunnelmiaan.

– Ensimmäinen itku tuli selkeästi oman navan ympäriltä. Tästä uudesta elämäntavasta. Se oli ensimmäinen hetki, kun se tuntui erittäin hyvältä. Tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että tätä se on se meidän uusi elämäntapa ja tässä on ripaus sitä vapautta, mitä tultiin hakemaankin, hän kertoo.

Ennen lopettamistaan Huilaja ehti työskennellä Maikkarilla yli kymmenen vuoden ajan. Uutisankkurina hän toimi vuodesta 2014 lähtien. Lokakuussa Huilaja kertoi MTV:lle kypsytelleensä ajatusta pakettiautomatkasta noin vuoden verran ennen irtisanoutumistaan.

Huilaja kertoi MTV:lle tuolloin parin säästäneen reissua varten useita tuhansia euroja, jotta matka on ylipäätänsä mahdollista tehdä. Ennen matkaansa pari laittoi asuntonsa vuokralle ja ripotteli omaisuutensa eri puolille Suomea sukulaisille ja uusille omistajille.

– Tän tarkoitus on myös se, että me minimoidaan elämämme kustannukset. Se täytyy huomioida, että autolle voi tapahtua jotain. Se voi olla rahareikä. Normaali kulutus me pyritään painamaan niin lähelle nollaa kuin mahdollista. Se on kiehtovaa, hän selitti tuolloin.

Artikkelia muokattu klo 17.10: Korjattu Jerry Ylkäsen sukunimi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?