Kämpin ja Tjäreborgin ostanut miljardööri eroaa vakavasti sairaasta vaimostaan – nyt puoliso avautuu ensimmäistä kertaa avioliiton päättymisestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Kämpin ja Tjäreborgin ostanut miljardööri eroaa vakavasti sairaasta vaimostaan – nyt puoliso avautuu ensimmäistä kertaa avioliiton päättymisestä

Kuvituskuva
Julkaistu: 13.11. 9:36

Petter ja Gunhild Stordalen kommentoivat eropäätöstään Instagramissa.

Norjalainen hotellimoguli ja miljardööri Petter Stordalen kertoi sunnuntaina eroavansa puolisostaan Gunhild Stordalenista. Petter ja Gunhild olivat yhdessä 14 vuotta.

Nyt parantumattomasti sairas Gunhild on avannut sanaisen arkkunsa ja kommentoinut ensimmäistä kertaa eroa. Gunhild julkaisi Instagramissa kauniin yhteiskuvan ex-miehensä kanssa ja vakuutti, että he ovat edelleen parhaita ystäviä.

– Kiitos kaikille sydäntä lämmittävistä toivotuksista. Me voimme mennä eri teille, mutta tuemme aina toisiamme – parhaina ystävinä ja omistautuneina kumppaneina, Gunhild sanoo.

Petter julkaisi Expressen-lehden mukaan oman vastineensa vain hetki ex-vaimonsa jälkeen. Myös Petter kiitteli saamastaan tuesta herkän mustavalkoisen yhteiskuvan kanssa.

– Kiitos kaikille kauniista viesteistänne, tuestanne ja ajatuksistanne viime päivinä. Se lämmittää. Me molemmat selviämme tästä, Petter vakuutteli.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2010 Marokossa järjestetyissä häissä.

56-vuotias Petter Stordalen tunnetaan hotellimiljardöörinä, joka omistaa Nordic Choice Hotels -ketjun. Ketjun hotelleihin kuuluvat muun muassa Clarion-hotellit. Elokuussa Stordalenin yritys osti Helsingissä sijaitsevan Kämp-hotellin ja lokakuun lopussa hän teki kaupat osasta Suomessa toimivan Tjäreborg-matkatoimiston emoyhtiö Thomas Cook Northern Europesta.

40-vuotias Gunhild Stordalen puolestaan tunnetaan lääkärinä ja ympäristöaktivistina.

Stordalenien avioliittoa on varjostanut Gunhildin vakava sairaus, systeeminen skleroosi. Sairaus todettiin Gunhildillä vuonna 2014. Sen jälkeen se on ollut lähtemätön osa parin elämää.

Reumaliiton mukaan systeeminen skleroosi on laaja-alainen reumasairaus, jonka esiintyminen on monimuotoista. Lievimmillään sairaus paranee, mutta sen vakavampiin muotoihin hoito ei välttämättä tepsi.

Pari edusti yhdessä 2014.

Pari edusti yhdessä 2014.

Gunhild kertoi ruotsalaislehti Aftonbladetille syyskuussa 2018, että hän oli saanut kontrollikäynnillään hyviä uutisia. Testitulokset näyttivät positiivista ja Gunhildille vakuutettiin, että hänen sairautensa on ainakin toistaiseksi hallinnassa. Sairaus on kuitenkin parantumaton ja vakava. Petter Stordalen on haastatteluissa verrannut puolisonsa sairautta syöpään. Hänen mukaansa sairaus kovettaa ensin ihmisen ihon ja sen jälkeen sisäelimet.

– Kun sydän jossain vaiheessa sitten kovettuu, se ei enää toimi. Vaimoni immuniteetti on mennyt, mutta hän saa nyt kantasoluhoitoa, Stordalen kertoi vuonna 2017.

Stordalenit ovat tiedostaneet jo vuosien ajan, ettei Gunhild välttämättä elä kovin pitkään. He tietävät, että Sveitsistä löytyy klinikka, jossa avustetaan sairasta ihmistä pääsemään kärsimyksistään.

– Olemme puhuneet asiasta. Jos vaimoni haluaa lähteä Sveitsiin, menen hänen mukaansa, Stordalen sanoi IS:lle vuonna 2017.