Jörn Donnerin avioton poika kirjoitti kirjan isästään: ”Olen rikkaruoho, jota ei kuuluisi olla olemassa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jörn Donnerin avioton poika kirjoitti kirjan isästään: ”Olen rikkaruoho, jota ei kuuluisi olla olemassa”

Jörn Donnerin ruotsalainen, avioton poika Otto Gabrielsson (oik.) on kirjoittanut kirjan isästään.

Jörn Donnerin ruotsalainen, avioton poika Otto Gabrielsson (oik.) on kirjoittanut kirjan isästään.

Julkaistu: 12.11. 17:42

– On luultavasti aika, että esittäydyn sinulle, Jörn Donnerin avioton poika Otto Gabrielsson kirjoittaa tulevassa kirjassaan isälleen.

Jörn Donnerin ruotsalainen, avioton poika Otto Gabrielsson on kirjoittanut kirjan isästään.

Rikkaruoho –Viimeinen kirje isälle ilmestyy huhtikuussa. 230-sivuisen kirjan julkaisee Suomessa Schildts & Söderströms (S & S).

Ruotsinkielisen alkuteoksen nimi on Vildhavre – Sista brevet till pappa. Se ilmestyy S&S:ltä yhtä aikaa kuin suomenkielinen teos.

Asiasta kertoo kirjakustantamo S&S:n kevään 2020 luettelo.

Gabrielssonin kirja on kustantamon mukaan ”hyljeksityn pojan puheenvuoro”.

”Yhdessä sinun kirjasi arviossa minua kutsuttiin hukkakauraksi. Olen rikkaruoho, jota ei kuuluisi olla olemassa, jolla ei ole merkitystä eikä hyötyä kenellekään”, Otto Gabrielsson kirjoittaa kirjassa.

Otto Gabrielsson on Jörn Donnerin poika, mutta sitä ei moni tiedä.

Toisinaan tuntuu, että myös Jörn Donner on itse unohtanut sen, ajattelee Otto, joka on nyt 37-vuotias.

Niin kauan kuin muistaa, hän on toivonut, että isä ottaisi yhteyttä tai edes vastaisi yhteydenottoon, S&S:n kevätluettelossa kerrotaan.

Otto tarkkailee kateellisena ja etäisyyden päästä kahden velipuolensa elämää isänsä kanssa. Miksi he saavat olla todellisia poikia, kun Otto on sysätty syrjään?

”On luultavasti aika, että esittäydyn sinulle. Olen sinun poikasi. Yhtä paljon kuin muut poikasi. Sataprosenttisesti sinun lapsesi”, Otto Gabrielsson kirjoittaa kirjassa.

Jörn Donnerin 70-vuotispäivillä nähtiin myös avioton poika Otto Gabrielsson (vasemmalla).

Jörn Donnerin 70-vuotispäivillä nähtiin myös avioton poika Otto Gabrielsson (vasemmalla).

Kuuden lapsen isä Jörn Donner on kohahduttanut usein puhuessaan lapsistaan.

Hän on kertonut pitävänsä huolta vain kahdesta, vuonna 1988 syntyneestä Danielista ja vuonna 1990 syntyneestä Rafaelista, joiden äiti on Bitte Westerlund. Muut lapset ovat Johan (s. 1955) ja Jakob (s. 1959), Susanna (1981–2017) ja Otto (s. 1981).

Ilta-Sanomien haastattelussa 2013 Jörn Donner kertoi isyydestään.

– Aikoinaan jouduin vähän pakostakin laiminlyömään isän velvollisuuksia, koska ensimmäinen vaimoni kielsi minua tapaamasta lapsia eron jälkeen, Jörn Donner kertoi Ilta-Sanomissa.

– Lapset olivat silloin viiden ja parin vuoden ikäisiä. En kasvattanut heitä, koska en saanut. Enkä olisi pystynytkään. Heidän jälkeensä oli pari lasta, jotka syntyivät sattumalta. Heihin minulla ei ole koskaan ollut kovin suurta yhteyttä, enkä ole kasvattanut heitä, Jörn Donner kertoi.

Jörn Donner on kuuden lapsen isä, mutta elänyt yhteistä arkea vain kahden lapsen kanssa.

Jörn Donner on kuuden lapsen isä, mutta elänyt yhteistä arkea vain kahden lapsen kanssa.

Jörn Donnerin kanssa yhteistä arkea elänyt Rafael Donner kertoi isästään HS:n Kuukausiliitteen haastattelussa 2017.

– Olen tavannut kaikki Jörnin neljä lasta hänen muista suhteistaan. Tunnen syyllisyyttä siitä, että Jörn on ollut minulle isä, mutta ei heille. En ole ansainnut sitä, Rafael Donner kertoi. Hänen mukaansa Jörn ei tunne syyllisyyttä siitä, ettei ole ollut muiden lastensa elämässä mukana.

– Sen sijaan hän on kertonut julkisuudessa, ettei pidä pojastaan ja että hän yritti saada toisen lapsensa kohdalla abortin. Rehellisyys on tärkeä osa Jörnin identiteettiä, mutta en pidä siitä, miten hän on julkisuudessa kohdellut lapsiaan, Rafael Donner kertoi Kuukausiliitteessä.

Otto Gabrielsson on kirjoittanut kirjan isästään Jörn Donnerista.

Otto Gabrielsson on kirjoittanut kirjan isästään Jörn Donnerista.