Tangokuningatar lopetti AlfaTV:llä ”arvo­konservatismin” takia – näin kanava vastaa Heidi Pakarisen esittämään kritiikkiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningatar lopetti AlfaTV:llä ”arvo­konservatismin” takia – näin kanava vastaa Heidi Pakarisen esittämään kritiikkiin

Heidi Pakarinen ilmoitti maanantaina lopettaneensa juontajan työt AlfaTV:ssä.

Heidi Pakarinen ilmoitti maanantaina lopettaneensa juontajan työt AlfaTV:ssä.

Julkaistu: 12.11. 16:28

Kanavan mukaan keskustelu liukui Kansan kesken -ohjelmassa kauneusleikkauksista sukupuolenkorjausleikkauksiin.

Tangokuningatar Heidi Pakarinen kertoi maanantaina Facebook-sivullaan lopettaneensa juontajana AlfaTV:llä. Pakarinen kertoi päivityksessään syyksi kanavan ”arvokonservatismin”.

Hän kertoi Facebook-kirjoituksessaan, että lopettamispäätös sai viimeisen sysäyksensä 7.10. kesken Kansan kesken -ohjelman suoran lähetyksen, jossa käsiteltiin kauneusleikkauksia. Vieraana lähetyksessä oli muun muassa mediapersoona Elena Vikström.

Vikström on käynyt läpi läpi kymmeniä kauneusleikkauksia muokatessaan kehoaan toiveidensa mukaiseksi. Hän on myös transsukupuolinen.

Tämä oli kanavan johdolle liikaa.

– Sain kesken lähetyksen ohjaajalta tiedon korvanappiini, että kanavan ohjelmajohtaja oli soittanut hänelle ja kauhistellut keskusteluamme transsukupuolisuudesta. Etten enää saisi puhua tästä vieraani transsukupuolisuuden vuoksi tehdystä sukupuolenvaihdosta, korjausleikkauksesta, Pakarinen kirjoitti.

Ilta-Sanomat tavoitteli eilen AlfaTV:n edustajia kommentoimaan Pakarisen kirjoitusta. Kanavalta ei kommentoitu silloin aihetta.

Tiistaina iltapäivällä AlfaTV julkaisi kuitenkin oman vastineensa keskusteluun.

– Kanavallamme Heidi Pakarisen juontamassa, kauneusleikkauksia käsitelleessä jaksossa, suorassa TV-ohjelmassa, keskustelu siirtyi kauneusleikkauksista sukupuolenkorjausleikkaukseen. Juontajaa pyydettiin ohjelman aikana pysymään sovitussa kauneusleikkauksien aihepiirissä. Mielestämme sukupuolen korjaus on herkkä ja tärkeä aihe, eikä sitä tulisi käsitellä samassa yhteydessä kauneusleikkauksien kanssa. Se olisi mielestämme edellyttänyt laajemman ja syvällisemmän käsittelyn, kanavan tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessa todetaan myös, että nopeasti kasvavassa organisaatiossa viestiketjuissa voi tapahtua virheitä.

– Tässä tapauksessa kommunikaatio Kansan kesken -ohjelman tuottajan ja juontajan välillä ei toiminut ja siitä otamme jatkossa opiksi, tiedotteessa kerrotaan ja korostetaan, että työyhteisössä kunnioitetaan kaikkia ihmisiä.

– AlfaTV on monikulttuurinen ja monista eri vähemmistöistä ponnistava työyhteisö ja kunnioitamme kaikkia ihmisiä. Arvostamme Heidi Pakarisen panosta kanavamme juontajana ja toivomme hänelle kaikkea hyvää tulevissa työtehtävissä.