Ellen DeGeneres kuittasi Matt Damonille tämän viiksistä – tähti tempaisi esiin yhteyden Suomi-geeneihinsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Ellen DeGeneres kuittasi Matt Damonille tämän viiksistä – tähti tempaisi esiin yhteyden Suomi-geeneihinsä

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Matt Damon paljasti Ellen DeGeneresin keskusteluohjelmassa lisää yksityiskohtia sukujuuristaan.

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Matt Damon paljasti Ellen DeGeneresin keskusteluohjelmassa lisää yksityiskohtia sukujuuristaan.

Julkaistu: 11.11. 21:34

Hollywood-tähti Matt Damon paljasti, että hänen verisiteensä Suomeen ovat vahvemmat kuin hän on aiemmin luullut.

Näyttelijä Matt Damon on useaan otteeseen kertonut julkisuudessa suomalaisista sukujuuristaan. Hollywood-tähti vieraili hiljattain Ellen DeGeneresin supersuositussa keskusteluohjelmassa, jossa Damonin sukujuuret nousivat jälleen puheenaiheeksi.

Yhteys, jossa asia nousi esille oli kuitenkin varsin yllättävä. Pohjois-Eurooppaan päädyttiin DeGeneresin vitsailtua Damonille tämän viiksekkäästä tyylistä.

– Kasvatatko viiksiä vai mitä on tekeillä? juontaja kuittasi 49-vuotiaalle Damonille, joka vastasi unohtaneensa ajaa partansa.

Kun DeGeneres hämmästeli, ovatko viikset niin pitkät, jos parran unohtaa ajaa yhtenä päivänä, paljasti Damon ajavansa partaansa vain viikonloppuisin.

– Jos katsottaisiin tilannetta viikon kuluttua, tulos olisi todennäköisesti aika sama, näyttelijä letkautti ja alkoi puhua perimästään.

– Se johtuu pohjoiseurooppalaisista, ruotsalaisista ja suomalaisista, geeneistäni, kertoi Damon, jonka mukaan hänen veljensä oli tehnyt DNA-testin selvittääkseen geeniperimäänsä.

Damon kertoi jo vuonna 2011 Ilta-Sanomien erikoistoimittajan Rita Tainolan haastattelussa, että hänen isoisänsä on suomalainen.

– Äitini isä oli suomalainen, joten olen vartti-finski, hän luonnehti tuolloin.

DeGeneresin haastattelussa hän kertoo luulleensa, että hänen isoäitinsä on ollut täysin ruotsalainen. Veljen teettämä geenitesti osoitti kuitenkin, että suomalaiset verisiteet ovat vahvemmat, kun Damon luulikaan.

– Paljastuikin, että hän olikin ruotsalais-suomalainen, tähti kertoi.

Damon on aiemminkin nostanut oma-aloitteisesti Suomea julkisuuteen. Vuonna 2014 hän puhui positiiviseen sävyyn Suomen koulujärjestelmästä vastattuaan yhteisöpalvelu Redditissä esitettyihin kysymyksiin.

Vain kuukautta aiemmin näyttelijä oli kertonut BBC:lle ja USA Todaylle keskusteltuaan Suomen silloisen pääministerin Jyrki Kataisen kanssa Sveitsin Davosissa järjestetyssä talousfoorumissa.

Damon voitti vuonna 1997 parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscarin elokuvasta Will Hunting. Hän näytteli elokuvassa pääroolia ja oli ehdolla samana vuonna myös parhaan miespääosan Oscar-ehdokkaana.

Mies muistetaan myös muun muassa elokuvasta Pelastakaa sotamies Ryan sekä rooleistaan Ocean’s-saagan elokuvissa.