Transnaisen haastattelu johti kanava­johdon puhutteluun: Tango­kuningatar Heidi Pakarinen lopetti AlfaTV:llä – ei voi työskennellä kanavalla ”arvo­konservatismin” takia - Viihde - Ilta-Sanomat

Transnaisen haastattelu johti kanava­johdon puhutteluun: Tango­kuningatar Heidi Pakarinen lopetti AlfaTV:llä – ei voi työskennellä kanavalla ”arvo­konservatismin” takia

Tangokuningatar Heidi Pakarinen päätti lokakuussa lopettaa juontajan työt AlfaTV:ssä.

Tangokuningatar Heidi Pakarinen päätti lokakuussa lopettaa juontajan työt AlfaTV:ssä.

Julkaistu: 11.11. 16:22, Päivitetty 12.11. 9:54

Tangokuningatar <a href="/henkilo/Heidi+Pakarinen" class="person">Heidi Pakarinen</a> toimi Kansan kesken -ohjelman juontajana AlfaTV:ssä. Hän esiintyi kanavalla ensimmäisen kerran toukokuussa 2018.

Tuolloin ohjelman teemana oli puutarha ja vieraina muun muassa Sonja Lumme.

– No, tuntuuhan tämä erittäin hienolta, että pääsee tekemään myös tv-työtä säännöllisesti. Ensimmäisen suoran lähetyksen jälkeinen tunnelma oli pilviä hipova, sillä ilta sujui niin hienosti, Heidi hehkutti tuolloin.

Nyt Heidin ja kanavan tiet ovat eronneet.

Heidi kertoo Facebookissa, että lopettamispäätös sai viimeisen sysäyksensä 7.10. kesken suoran lähetyksen, jossa käsiteltiin kauneusleikkauksia. Vieraana lähetyksessä oli muun muassa mediapersoona Elena Vikström.

Vikström on käynyt läpi läpi kymmeniä kauneusleikkauksia muokatessaan kehoaan toiveidensa mukaiseksi. Hän on myös transsukupuolinen.

Tämä oli kanavan johdolle liikaa.

– Sain kesken lähetyksen ohjaajalta tiedon korvanappiini, että kanavan ohjelmajohtaja oli soittanut hänelle ja kauhistellut keskusteluamme transsukupuolisuudesta. Etten enää saisi puhua tästä vieraani transsukupuolisuuden vuoksi tehdystä sukupuolenvaihdosta, korjausleikkauksesta.

– No, meidän teemamme oli kauneusleikkaukset ja siinä oli tarkoitukseni myös pysyä, Heidi kertoo Facebookissa.

Pian ohjaaja muistutti Heidi vielä toistamiseen, että ”muistathan, ettei siitä aiheesta puhuta”.

– Nämä kaksi infoa otin vastaan ja ohjelma sujui mielestäni erittäin asiallisissa ja innostuneissa merkeissä. Jokainen vieras kertoi kauneusleikkauksiin liittyvistä kuvioista, niin ammatillisissa näkökulmissa kuin asiakkaan asemassa, Heidi kuvailee studion tunnelmaa ohjelmajohtajan puhelun jälkeen.

Asia ei kuitenkaan ollut vielä käsitelty.

– Ohjelman puolessavälissä ohjaaja sanoi korvanappiini, että pääsenkö käymään mainoskatkon aikana ohjaamossa, Heidi muistelee.

Kanavan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja olivat päättäneet saapua paikalle.

– Joudun puhutteluun, jossa saan kuulla, että ohjelma on ”katastrofaalinen juuri tuon transsukupuolisen vieraan takia.

Kuka on kysynyt vieraat ohjelmaan? Heidiltä tivataan.

– Minä olen ja otan heistä vastuun, koska ovat kaikki aivan erinomaisia vieraita, Heidi vastaa.

– Tämä ohjelma on katastrofi, tästä tulee niin paljon jälkipuintia, johtajat ilmoittavat.

Heidille asetetaan uhkavaatimus: jos jatkatte ohjelmassa keskustelua – tai jos edes mainitsette vielä tuon vieraan transsukupuolisuudesta, ohjelma ja lähetys laitetaan poikki, ruutuun mustaa ja teksti ”tekninen vika”.

– Tuo vieras ei saa enää puhua, älä haastattele häntä enää, tulevat ohjeet.

Heidi ei katso, että hän voi enää tällaisen jälkeen jatkaa tehtävässään.

– Tämä kaikki toiminta on saanut minut ajattelemaan ja miettimään paljon asioita, ensinnäkin ihmisyydestä, hyväksynnästä, toisten ihmisten kunnioituksesta ja korrektista kohtaamisesta. Ja siitä, voinko toimia tv-kanavalla, jossa arvokonservatismi on periaate.

– Näin ollen jätin perjantaina tiedon Kansan kesken -ohjelman tuottajalle, kiitin kaikesta, mitä olen saanut tehdä ja kiitin luottamuksesta.

Heidin päätös on saanut valtavasti tukea. Hänen Facebook-päivityksestään on tykätty yli 400 kertaa ja sitä on kommentoitu ahkerasti.

– Hieno päätös,nostan hattua sinulle, eräs kirjoittaa.

– Arvostan, juuri noin olisin itsekin tehnyt, toinen tsemppaa.

– Kyllä on ahdasmielistä toimintaa vielä nyky-Suomessa, kolmas ihmettelee.

–  Ei Suomessa näinä päivinä pitäs olla telkkarissa noin vähemmistöjä alentavaa asennetta. Elena on ihminen siinä missä muutkin, neljäs näkee.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut maanantai-iltana AlfaTV:n edustajia kommentoimaan Pakarisen lähtöä.