Kämpin ja Tjäreborgin ostanut miljardööri Petter Stordalen eroaa vakavasti sairaasta vaimostaan

Julkaistu:

ero
Norjalaismiljardööri Petter Stordalen ja tämän puoliso Gunhild Stordalen tiedottavat eroavansa.
Norjalainen hotellimoguli ja miljardööri Petter Stordalen eroaa Aftonbladetin mukaan puolisostaan Gunhild Stordalenista. Pari kertoi asiasta tiedotteessaan.

– Tuntuu oudolta kertoa jotain niin yksityistä julkisesti, mutta välttääksemme huhuja ja spekulaatiota, olemme päättäneet olla avoimia, pari kertoo norjalaiselle VG-lehdelle lähettämässään tiedotteessaan.

Pariskunta ehti olla yhdessä 14 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2010 Marokossa järjestetyissä häissä.

Stordalenien tiedotteen mukaan he muuttavat erilleen marraskuun puolivälissä, mutta pysyvät silti ystävinä.

– Jatkamme parhaina ystävinä ja toistemme tukipilareina, pari kertoo tiedotteessaan.

– Meillä on ollut 14 fantastista vuotta yhdessä. Me olemme seisseet toistemme rinnalla äärimmäisissä ylä- ja alamäissä ja se tarkoittaa, että meillä tulee aina olemaan uniikki suhde.

Parin mukaan eron taustalla on molempien halu keskittyä omiin intohimoihinsa töidensä parissa.

– Olemme päättäneet yhdessä, että haluamme aikaa tehdä asioita, joista sytymme, yksilöinä, he toteavat.

56-vuotias Petter Stordalen tunnetaan hotellimiljardöörinä, joka omistaa Nordic Choice Hotels -ketjun. Ketjun hotelleihin kuuluvat muun muassa Clarion-hotellit.


Elokuussa Stordalenin yritys osti Helsingissä sijaitsevan Kämp-hotellin ja lokakuun lopussa hän teki kaupat osasta Suomessa toimivan Tjäreborg-matkatoimiston emoyhtiö Thomas Cook Northern Europesta.
40-vuotias Gunhild Stordalen puolestaan tunnetaan lääkärinä ja ympäristöaktivistina.

Stordalenien avioliittoa on varjostanut Gunhildin vakava sairaus, systeeminen skleroosi. Sairaus todettiin Gunhildillä vuonna 2014. Sen jälkeen se on ollut lähtemätön osa parin elämää.

Reumaliiton mukaan systeeminen skleroosi on laaja-alainen reumasairaus, jonka esiintyminen on monimuotoista. Lievimmillään sairaus paranee, mutta sen vakavampiin muotoihin hoito ei välttämättä tepsi.

Gunhild kertoi ruotsalaislehti Aftonbladetille syyskuussa 2018, että hän oli saanut kontrollikäynnillään hyviä uutisia. Testitulokset näyttivät positiivista ja Gunhildille vakuutettiin, että hänen sairautensa on ainakin toistaiseksi hallinnassa.


Sairaus on kuitenkin parantumaton ja vakava. Petter Stordalen on haastatteluissa verrannut puolisonsa sairautta syöpään. Hänen mukaansa sairaus kovettaa ensin ihmisen ihon ja sen jälkeen sisäelimet.

– Kun sydän jossain vaiheessa sitten kovettuu, se ei enää toimi. Vaimoni immuniteetti on mennyt, mutta hän saa nyt kantasoluhoitoa, Stordalen kertoi vuonna 2017.

Stordalenit ovat tiedostaneet jo vuosien ajan, ettei Gunhild välttämättä elä kovin pitkään. He tietävät, että Sveitsistä löytyy klinikka, jossa avustetaan sairasta ihmistä pääsemään kärsimyksistään.

– Olemme puhuneet asiasta. Jos vaimoni haluaa lähteä Sveitsiin, menen hänen mukaansa, Stordalen sanoi IS:lle vuonna 2017.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt