Alkuperäinen ”Marlboro-mies” kuoli 90-vuotiaana – ei polttanut eläessään yhtään tupakkaa

Julkaistu:

mainoskasvo
Marlboron mainoskasvona tunnettu Robert ”Bob” Norris kuoli kotonaan maatilalla.
Tupakkajätti Marlboron mainoskasvona tunnettu Robert ”Bob” Norris on kuollut sunnuntaina kotonaan Coloradossa, yhdysvaltalaismedia kertoo.

Maatilallinen Norris oli kuollessaan 90-vuotias. Syy pitkään ikään piilee monelle kenties yllättävässä syyssä: New York Postin mukaan mies ei koskaan eläessään polttanut tupakkaa.

Norrisin poika Bobby Norris kertoi WKYT:lle, että hänen isänsä lopetti uran tupakkajätin mainoskasvona, kun lapset alkoivat kuittailemaan siitä.

– Hän aina sanoi meille lapsille, että ’en ikinä halua nähdä teidän polttavan’, hän kertoi WKYT:lle.

Bobby Norrisin mukaan yksi lapsista oli lopulta kysynyt, miksi isä teki tupakkamainoksia, jos ei halunnut heidän polttavan.

– Hän soitti samana päivänä Philip Morrisille (Marlboron omistava yhtiö) ja kertoi lopettavansa, poika muistelee.

Bobby Norris muistelee WKYT:n haastattelussa myös, miten tunnettu hänen isänsä aikanaan oli. Kaikki halusivat palasen ”Marlboro-miehestä” ja halusivat tarjota miehelle juomia tai lounaan. Poika kertoo tajunneensa jo hyvin nuorena, miten erityinen hänen isänsä oli.

Norris oli hänen poikansa mukaan ”sydämeltään cowboy”, ja päätyi tupakkamerkin mainoskasvoksi sattumalta. Mies bongattiin alkujaan lehtijutusta, missä hän esiintyi pitkäaikaisen ystävänsä, legendaarisen näyttelijä ja ohjaaja John Waynen kanssa.

Marloboron väki saapui Norrisin tilalle ja kysyi tätä mainoksiinsa.

– Hän sanoi, että ’olen vähän kiireinen juuri nyt. Tulkaa takaisin ensi viikolla, ja jos olette tosissanne, voimme puhua’, Bobby Norris muistelee WKYT:lle.

Väki palasi ja loppu on ansiokasta mainoshistoriaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt